Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruby

Příspěvek od core88 »

Mr.Fender píše:porad nechapu proc resite repraky =D dyt v klidus se da sehnat 12"-15" reprak kolem 150W 8Ohm do tisicovky :) k tomu postavit jednoduchej zesik z TDA7294 ten je symetrak 2X24V (100Kč) a neni co resit :) jinak uz pracuju na novejch efektech snad neco zas vymyslim :mrgreen:
no pěkný ale asi sis splet vlákno ne ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

ja rek ldo tisicovky a nevim proc by se i takova hracka nedala pouzit u vetsiho repraku :shock:
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

je to nejaky divny kdyz to zapojim tak se to trafo zahriva a kdyz to merim tak mi to po usmerneni dava 2,5V je mozny ze by byl spatnej mustek?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no tak jako na velkej reprák proč ne ale na baterky ti to dlouho hrát nebude a stavět rubyho s tim že to bude 1x12 combo je šílenost . jinak Rubyho staví lidi buď aby se na tom něco naučily nebo že chtěj něco malýho třeba na cesty , co se dá krmit z baterky . jinak to TDA je sice pěkný ale tady je to mimo mísu .
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

syneda píše:je to nejaky divny kdyz to zapojim tak se to trafo zahriva a kdyz to merim tak mi to po usmerneni dava 2,5V je mozny ze by byl spatnej mustek?
to je nějaký divný !!! zapojil si ten můstek dobře ? jestli se to trafo hřeje , vibruje nebo bzučí tak to de někde do zkratu .
Obrázek
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

ale kdyz to sundam z toho zdroje tak to trafo dava normalne 9V a mustek je zapojenej dobre
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Mr.Fender píše:porad nechapu proc resite repraky =D dyt v klidus se da sehnat 12"-15" reprak kolem 150W 8Ohm do tisicovky :) k tomu postavit jednoduchej zesik z TDA7294 ten je symetrak 2X24V (100Kč) a neni co resit :) jinak uz pracuju na novejch efektech snad neco zas vymyslim :mrgreen:
Já přes Rubyho hraju přes oválný reprák z 4W tesla lampáče. Ten reprák je dvakrát protrhlý a 20 let ležel ve vlhkém sklepě a aj tak hraje moc pěkně v bedně,kterou jsem z mdf a pár smrkového bordýlku svrtal a slepil během dvou hodin. To je o tom, postavit něco jednoduchého,levného,ověřeného a blbuvzdorného.
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 10.04.2011 18:39, celkem upraveno 1 x.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

To že se trafo hřeje je při proudovém odběru normální :wink: Ale s tím 2.5V je to divné :|
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

syneda píše:ale kdyz to sundam z toho zdroje tak to trafo dava normalne 9V a mustek je zapojenej dobre
Kdovíco to tam máš :) .Myslím,že pro tebe bude jednodušší a rychlejší netrápit se s tím a píchnout to na adaptér. Já na to vzal 9V AC adaptér ( v bazaru koupíš za dvacku ), k tomu jsem vyškrábnul Gratz a mám tam po usměrnění a vyhlazení pěkných necelých 14V. A RUby hraje jak blázen :)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Rocky_MK píše:po usměrnění a vyhlazení pěkných necelých 14V. A RUby hraje jak blázen :)
jakou tam máš 386 N1 nebo N4
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:
Rocky_MK píše:po usměrnění a vyhlazení pěkných necelých 14V. A RUby hraje jak blázen :)
jakou tam máš 386 N1 nebo N4
N1
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tam schválně zkus tu N4 ta na 18V a na 12" repro hraje jak hovado :D ale ten šváb se pak už slušně hřeje.
Obrázek
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

core88 píše:tam schválně zkus tu N4 ta na 18V a na 12" repro hraje jak hovado :D ale ten šváb se pak už slušně hřeje.
No momentálně tu nic,co by mi 18V dalo,nemám. Leda 25 :D ale to je už moc. I na těch 14V, přes ten 210x145 ovál a s předřazenou DS-1 a flangerem je to kravál jak sviňa a naplno to ani nemívám, pokud teda nejsu sám doma :D Ale někdy to prubnu, a na ten integráč nalepím taký ten malý chladičíček :D
Už se těším,až ho zkusím s dvanáctkou :) vzhledem k tomu, že látku před repro mám a koberec budu mět doma zítra večer,tak dokončení boxu mi už zas tak moc času nezabere :) ale to už je OT :)
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Rocky_MK píše: je to kravál jak sviňa a naplno to ani nemívám, pokud teda nejsu sám doma :D Ale někdy to prubnu,
neříkal jsi ještě nedávno, že mám divné sousedy, když jsou nasraní za Rubyka naplno? :roll:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

vrablc.v píše:
Rocky_MK píše: je to kravál jak sviňa a naplno to ani nemívám, pokud teda nejsu sám doma :D Ale někdy to prubnu,
neříkal jsi ještě nedávno, že mám divné sousedy, když jsou nasraní za Rubyka naplno? :roll:
No ale je rozdíl,když si stěžují sousedi za x stěnama a rodiče za dveřma. Pokud vím,tak sousedi nebydlí u tebe v bytě :D
Ono v baráku to slyšet je,ale mimo barák ne.
Když už je to téma o Rubym, taky sem přihodím toho svého :)
http://rockymk.galerie.cz/5157032-repra ... d#75205612
http://rockymk.galerie.cz/5157032-repra ... d#75205615
toho nahatého plošňáku tam si nevšímejte, na DS-1 pořád nemám hotovou krabičku :oops:
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

tak uz to slape mel jsem jen obracene mustek, ale kdyz to zapnu tak to potichu huci nevite cim to muze byt?
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

syneda píše:tak uz to slape mel jsem jen obracene mustek, ale kdyz to zapnu tak to potichu huci nevite cim to muze byt?
Jak obráceně ?
To hučení může být tím,že máš někde špatnou zem.
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

no prohodil jsem stridavy napeti se stejnosmernym
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Zdravim prosím vás nevíte někdo o návodu na Ruby v češtině? Se seznamem součástek a tak sem totiž v el. technice amatér ale to kombéčko bych si rád postavil. Pokud by byl někdo ochotnej pomoct a radit při výrobě třeba na icq budu moc rád :) předem díky
Ces
PRS
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Zacni necim jednodussim. Pokud je ti i schema, nakres desky a seznam soucastek malo, asi nemas na to, aby jsi to postavil. To si neber nijak osobne....

btw, me dneska nejspis shorel "preamp" tudiz BC245C :-/ Kdyz to zapnu, tak se to akorat rozrezonuje...
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“