Zajímalo by mě, jaký názor máte na tento set pro použití na domácí recording: http://www.audiotek.cz/s-45234-focusrit ... l-550551-r
Dále by mne zajímalo, jak velký rozdíl vidíte v této zvukové kartě a Lexicon Alpha.
Děkuji všem za odpovědi
Space píše:Ten sw, který je k tomu zdarma mě až tolik nezajímá, ableton mám, takže instalovat lite verzi neplánuji
OS mám stejný, s čím byl problém ?
Co ty mikrofony, má někdo zkušenost ?
To nezní moc dobře, ale není to spíš individuální problém ? Já jsem s windows 7 zatím spokojenej, už víc jak rok. Když jsem u kamaráda viděl zase XP tak to na mě působilo jako návrat do pravěku, ale to je jen otázka zvyku. XP je určitě pořád kvalitní systém, ale už jsem si dost zvykl na 7.pupack píše:
problém byl lupance, praskání atp. stejné příznaky jakoby nízce nastavený buffer, přitom byl na max.Ddělalo mi to i PODxt taktéž přes USB na podpoře Focusrite mi pomáhali to vyřešit, ale je to vyloženě problém Win7 + usb obecně + dokonce speciální problem jen s procesory Intel řady I (I5, I7 atd) něco neumějí s USB - nevím.. Každopádně po vyzkoušení všech usb zdířek, po odpojení všech ostatních usb zařízení, po vyladění systému na míru pro aplikace v pozadí (ovladače) mi to běhá zatim bez problému..ale nemám windows nastavené tak jak bych chtěl pro běžnou práci.. čistě obětované nahrávání.
We have found a problem with USB 1.1 devices attached to non-root USB hubs on Windows 7. Simply put, the device will fail to stream audio at low buffer sizes (below 3ms). The cause appears to be a problem in the way Windows handles non-root USB hubs.
The problem is particularly prevalent on the new Intel i-series chipsets (Core i3, i5 and i7), both in desktop and notebook format, as these chipsets do not provide a way to connect directly to the root hub.
teoreticky ne, ale chce to zkusit jak to sedne, jak řikám rozdělim si hdd a jdu do dual systemu, na muziku XP, bez internetu budou bezpecne, a nic jineho nez DAW a pluginy tam nedam. Ono by to chtelo tak mít i kdyz to nezlobi, točit se ma do čistýho, jen ted lituju ze sem radši nepřitlačil a nekoupil saffire pro 14 firewireSpace píše:Takže mají problém s USB na 7. Hm
Mám Intel Core 2 Duo E8200, s tím by tedy problém být neměl ?
Space píše:Doufám, že když do toho půjdu, tak to bude ok, protože se mi ten set dost líbí. Jinak s tím systémem naprosto souhlasím, je lepší to mít rozdělený. Já mám 3 HDD, takže bych kdyžtak neměl problém. Dokonce teď zvažuju, že na jeden zkusim hodit Mac OSviděl jsem, že to jelo, ale každou chvíli to hází nějakej error, takže to je asi spíš jen tak na vyzkoušení, použitelný to asi nebude.
teď už s nima nějak problém nemám. v preferences v reaperu v sekci audio device si projeď jak to máš nastavené v asio options. běhám na 512 buffer, 24b 48khz a už defacto bez problémů. spíš to souvisí s usb a celkově systémem (výkonnost, štěnice atd)sethinai píše:pupack: Jak si pořešil ty lupance v nahrávkách prosimtě? Koukám že jsem na tom s vybavením podobně. Kytaru i basu nahrávám do reapera. Propojení: kytara / basa - line 6 pod - focusrite - počítač (win XP , 32bit, mám ještě notebook s win 7 64bit, ale tam jsem zatím nezkoušel). V reaperu jsem úplný začátečník, takže se ztrácím prozatím v těch nastaveních. Co jsem pochopil, tak by mě neměla trápit letence apod. , když nepoužívám vst plug-in. Jak tedy nejlépe reaper nastavit? Také by to prý mohlo loupat kvůli opětovnému kopírování v tracku, ale reaper používa automaticky cross fade, tak by měl být problém asi jinde...