412: GenzBenz G-Flex vs Mesa Halfback vs Krank Revolution

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

412: GenzBenz G-Flex vs Mesa Halfback vs Krank Revolution

Příspěvek od Isachs »

Úvod:

Mám hlavu Peavey 5150 II a box vlastní výroby osazený 4x 12" Celestion Vintage V30, kterej sice hraje úplně excelentně a už pár let mi věrně slouží, nikdy mě nenechal ve štychu, zvukově jde o něco neuvěřitelného síla a tlak, prostě spokojenost... Pro pořádek hraju MetalCore... na což potřebuju nemalý objem basů, ale zároveň i trasparentnost a tučnost tónu, čitelnost jednotlivých powerchordů i vyhrávek, sóla atd... Prostě drsný (breakdowny a moshe), ale přesto melodický projev (zbytek). Můj box byl tohle schopen plnit na 99%. Ale je čas jít dál a hledat jak dál zvednout kvalitu zvuku...

Proto jsem začal zvažovat další varianty kam jít a po hodně dlouhém hledání mi vylezly tyto boxy...
Tedy
G-Flex od GenzBenz ... jde o box 4x12" osazený reproduktory asi jejich vlastní výroby o výkonu 4x 75W - které naprosto neznám, mono/stereo, box je vyšší a dole jsou umístěné 4 basreflexy, komory s basreflexy a reproduktory jsou odděleny do půlky příčkou... reprobox vypadá stylově, ale není možné na něj nalézt žádnou recenzi, nedokážu si představit, jak to hraje... nicméně vypadá opravdu solidně. Za nevýhodu považuji, že není ve skosené verzi, na kterou jsem zvyklý, ale asi bych to přežil, pokud by zvuk stál za to. Bohužel tenhle box není nikde v dohledné vzdálenosti k vyzkoušení.

Mesa Boogie Halfback ... jde o box 4x12" osazený reproduktory BlackShadow, jedna část skříně je plně zavřená, druhá je zavřená jen z půlky. Tenhle vím jak hraje a hraje opravdu super. Tlačí neuvěřitelně, ale nejsem si jistý, jestli je to přesně ono... Prostě proti svému stavěnému boxu jsem čekal výrazný rozdíl, který se nekoná.

Krank Revolution ... jde o box 4x12" osazený reproduktory Eminence Legend V12, v recenzích hodně vychvalovaný, setsakramentsky těžký výtvor. Nejsem si jistý osazením reproduktorů (V12 mě v jiném boxu moc nepřesvědčily). Konkrétně Kranka jsem nikdy neslyšel hrát a skladem v rozumné vzdálenosti také není. Takže další neznámá.

Prosím o názory... co si myslíte?
Nebo byste mi doporučili úplně jiný box (samozřejmě v podobné cenové relaci)
Děkuji všem za vyjádření.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: 412: GenzBenz G-Flex vs Mesa Halfback vs Krank Revolution

Příspěvek od bubucci »

Bogner, VHT, Diezel, jde o to jaké preferuješ repro, ale pochybuju, že je někdo z fóra má. Jinak ta honba za ultraspodkama asi není úplně to pravé, na to je v kapele basa, ale pokud někdo hledá takové to tuc tuc jak z vytuněného trojkového Golfa, tak to půjde externím subwooferem
Např.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Taky bych nedoporučoval nějak extra moc basů. Vždyť basa podladěná do C, jak to bývá v metalcoreu, už tak dává infrazvuky :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ten zvuk bude jiny, ale nerekl bych ze bude lepsi, to je silne subjektivni a ja tyhle bedny vnimam na stejny rovine. jinak halfback se delal s ruznejma reprakama, MS-12 a EVM jsou brutalnni stredaky, C90 trochu "konvencnejsi" repro od celestionu. rozhodne bych ale rekl ze ma min basu nez zavrena bedna s V30. osobne bych zlepseni zvuku videl hlavne tim smerem ze bych se extra basu v kytare zbavil :) ten genzbenz to ma co si pamatuju resene tak ze v mistnosti basuje jako krava ale do close mikingu se to neprenese.

jinak zkus jeste mesu roadking, kombinace V30 a C90 je zajimava, popr VHT fatbottom s p50 reprakama - to je zas uplne neco jineho.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ten Roadking hraje hodně dobře, líbí se mi, že je z 1/3 otevřený a příjde mi, že zvuk není takový “sevřený“ jako např u recto boxu.
VHT boxy jsou konstrukčně jedny z nejlepších a co jsem tak pročítal zahraniční fóra, tak 5150 je aparát, se kterým si P50e repro sedne. Já mám box s V30/GB a ten zahraje neuvěřitelné spodky, oproti němu zní 1960V od Marshalla dost papírově /nebo podpapírově? :D/
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

bubucci píše:Ten Roadking hraje hodně dobře, líbí se mi, že je z 1/3 otevřený a příjde mi, že zvuk není takový “sevřený“ jako např u recto boxu.
VHT boxy jsou konstrukčně jedny z nejlepších a co jsem tak pročítal zahraniční fóra, tak 5150 je aparát, se kterým si P50e repro sedne. Já mám box s V30/GB a ten zahraje neuvěřitelné spodky, oproti němu zní 1960V od Marshalla dost papírově /nebo podpapírově? :D/
Přesně kvůli papírovému zvuku 1960AV jsem přešel k ESH.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mozna si rikam jestli nebude kombinace 5150 a p50 az moc chlupata, ale to uz je na cloveku co mu sedne :) me uz neuveritelne spodky presly...
p81

Příspěvek od p81 »

1960 je podla mna standard, a ak chces nieco viac, 1960 neries.
LP+VHT
p81

Příspěvek od p81 »

Kinx píše:mozna si rikam jestli nebude kombinace 5150 a p50 az moc chlupata, ale to uz je na cloveku co mu sedne :) me uz neuveritelne spodky presly...
Vsak P50 vobec nie su chlupate. ide asi viac o zosilnovac, dobre repro zahra vsetko, co mu pustis z ampu. aj to zle.
LP+VHT
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no z vlastni zukuenosti mi prijdou surove, drsne. ve spojeni s chlupatym zesakem jako 5150 to bude slusna pila :)
p81

Příspěvek od p81 »

Kinx píše: ve spojeni s chlupatym zesakem jako 5150 to bude slusna pila :)
no ved o tom vravim. vela ludi co maju boxy VHT tvrdia, ze su to boxy robene prave pre VHT ampy. s inymi zosilnovacmi to proste nie je ono. Ja som svoj skusal so vselicim, ale az s VHT- ckom to hra ako ma. A naopak VHTcko si podla mna najviac sadne s GreeBackmi, aspon mne sa tato kombinacia paci naj.
LP+VHT
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak já se třeba o spodky pořád zajímám, ale spíš o ty, které lezou některé spod sukénky :D

Zajímavé je, že VHT apce hrají dobře na všechny boxy a na ty vlastní nejlíp ale ostatní aparáty si s VHT boxy prý moc nesednou, tak nevím, kde hledat chybu :D
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

ked mas rad spodky tak orange ppc412 mame to v skusobni a hra to velmi dobre, ale osvedcena kombinacia je aj 6505 a mesa recto box
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Takovej honič objemu, abych potřeboval ještě sub-bass fakt nejsem :D... ale díky za typ.
Jde mi o to, aby byl box spíše melodický, čitelný, ale v breakdownech prostě zněl dobře. Takže takovej středo/bas charakter, ne přehnaně uřvanej, takže může mít i míň výšek...
VTH boxy mě nikdy neoslovili, i když jsem na to nenahrál zrovna hodiny.

A Peavey 5150 II a chlupatej zesák? Proti Mese mi přijde o dost kultivovanější, možná to bude tím, že mám gain tak na 3,5 z 10... ale víc je pak hnus no.

A ohledně těch návrhů... Co ten Orange nebo Bogner? Jak jsou na tom?¨
Jo kombinace Recto boxu a 5150 je ověřená, to vím, ale na mě je to až moc jistota, chtěl jsem mít něco trochu jiného... zvuk trochu objemější, ne tak zavřený.
Ten G-Flex a Krank nikdo nevíte, jak hraje?
Ještě mě zajímalo srovnání repro V30 a Greenback... jsou lidi co mi radí jít spíš do Greenbackovýho boxu, ale to mi nepřijde jako dobrý nápad.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ty repra z Kranku /Em. Legend/ jsem měl v 4x12 boxu a byl to výborný zvuk, spíš řezavější ale pevnější spodky než V30. Ty Krank bedny jsou ale oversized a o dost pevnější než jsem měl já, tak to by nemuselo být špatné.
Pak by tě možná mohla zajímat kombinace V30/G75T, ta je víc “zahuhlaná“ oproti samotným V30, ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé na to co hraješ.
Máme ve zkušebně box s Greenbackama, tak to možná zajedu dneska zkusit, jaký je s mojí hlavou. Já jsem naprosto unešený z kombinace V30/GB, hodí se snad do všeho. Mám skoro 20 let starý box a je neuvěřitelné, jak je to repro vyhrané.
Vybíral bych něco s co nejpevnější konstrukcí, ať hraje repro a ne box, aby to stíhalo rychlé džž džž :wink:

Jediná ukázka V30/GB VHT co jsem našel. Ten charakter středů tam trochu je a na to, že je to na Marshalla, tak to není nejhorší.

EDIT:
Ještě tady to jsem našel, boxy N.O.S a to je hodně podobný zvuk té mojí bedny
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Kup si ten Orange nebo Mesu. 6505 + Orange má tady Demilich a co jsem slyšel jeho zvuk, tak tomu spodky rozhodně nechybí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to se moc od kopie englu s V30 ale neposune :) ja bych se vubec vyzkouseni VHT boxu neobaval, je to proste neco jineho a na tvrdarny je to dobre.
jinak o kombinaci G12T/V30 bych moc nerekl ze je zahuhlanejsi :) spis tem G12T trochu chybej stredy oproti V30. Orange je dobra bedna, mozna trochu jedovatejsi nez treba mesa s V30 ale hraje dobre. Jinak s tim greenbackem to nevidim jako uplne blbej napad, ale chce to vyzkouset jestli ti ten charakter sedne - me osobne se libi moc i na hustarny.

pokud ti vadi "ujecenost" nekterych beden urcite zkus bednu diezel. jsou tam V30, hrne neuveritelne, je konkretni a nevim diky cemu ma min vysek nez ostatni boxy s V30. hraje ale fakt suprove, akorat se musi na pro srovnatelny zvuk s jinejma bednama pridavat presence. podle me tam maji nejake tlumeni ktere zere vysky, jinak je stejne velka jako 1960. je ale frontloaded a lip vyztuzena + moje domenka o tlumeni, nemel jsem ji ale rozdelanou tak nevim.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Je tak moc poznat rozdíl ve frontloaded?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Frontloaded by měli mít říznější, pevnější a soustředěnější zvuk. Zadní deska bývá lepená. Přední síťka/mrížka by měla být odnímací nebo odšrubovávací. Osobně jsem dva stejné boxy front/rear loaded neslyšel.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

takze moje domenka o tlumeni se potvrdila, tady je to videt.

Obrázek

pokud se nemylim tak ten na fotce ani neni frontloaded, zatimco ten co znam je. i kdyz radsi se na nej jeste podivam :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“