Kombo, heavy metal, kolem 7000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
treet

Kombo, heavy metal, kolem 7000

Příspěvek od treet »

Ahoj :), potřeboval bych poradit s výběrem komba. Mám Marshall MG 10W a chtěl bych upgradovat. Co se stylu týče, tak skupiny jako Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple ale třeba i System of a Down.

Rozhoduji se mezi tímto (chtěl bych to zhodnotit, popřípadě navrhnout něco jiného):
http://www.audiotek.cz/product-33922-vox-ac4tv - protože jsem četl, že Jimmy Page hrál na VOX a v ostatních postech se taky o tom kombu mluvilo docela pěkně.
Nemám moc krabek, stačí když to bude brát můj Wah a třeba nějaký echo.. hlavně aby to zvládlo udělat to zkreslení na ty Zeppeliny nebo něco trošku tvrdšího. Je to lampa, tak tomu dávám trošku přednost.

Dál mě napadlo třeba: http://www.audiotek.cz/product-43060-roland-cube-40xl myslím, že to nehraje tak špatně a ty efekty co tam jsou bych asi ocenil.

A nebo teda nějaký Marshall kolem 7 000.

+ Dotaz pokud by mi to chtěl někdo osvětlit rozdíl těchto dvou komb (vím, že jedno je celolampové a druhé ne),
http://www.audiotek.cz/product-40356-vox-ac15c1
http://www.audiotek.cz/product-40358-vox-ac15vr
Classic Vibe 50's Telecaster + Seymour Duncan Hot Rails
Epiphone Thunderbird 4 Bass
Fořt

Re: Kombo, heavy metal

Příspěvek od Fořt »

Máš v tom trochu hokej. V titulku píšeš heavy metal, kapely, aspoň ty první 3, bych za metal neoznačoval. Navíc mezi těmi 3 starými matadory a SOAD je propastný rozdíl, a i ty 3 se zvukově dost odlišují.
Vox rozhodně není aparát na metal. Nevím, kde jsi přišel na to, že J. Page hrál na Voxe (kdo ale na ně ovšem někdy příležitostně nehrál), já si ho v klasickém období vždy vybavuju s Marshally za zády. Navíc určitě používal fuzz (Tonebender?). Totéž Blackmore V DP. T. Iommi, to je zas téměř výhradně Laney + germaniový booster. Pokud chceš zvuk všech tří + ten SOAD, budeš muset sehnat nějaký univerzální aparát a asi se neobejdeš bez nějaké krabičky, třeba nějaký modeler zkreslení od Line6 nebo Digitech, kde budeš mít overdrivy, distortiony i fuzzy na výběr. Pak by se ti mohlo podařit tyhle vzory napodobit.,
treet

Příspěvek od treet »

Díky za radu, asi budu opravdu potřebovat něco univerzálnějšího, ale řekni mi co je teda Led Zeppelin a Black Sabbath jiného než heavy metal? :) ... O tom Pagovi jsem to myslim četl a viděl jsem to někde i na fotce.. ale nejsem znalec aparatur...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi je tu trochu nutné rozlišovat heavy-metal a new wave of british heavy metal. Led Zepelin i Black Sabbath jsou skutečně považováni za zakladatele klasického heavy metalu - Black Sabbath dokonce doomu.

Koukni třeba na Marshall Class 5. Teď je i nějaká nová série s omezovačem výkonu, takže by to mohlo kreslit i doma. Moderní zkreslení z toho sice neleze, takže na SOAD jedině s krabičkou, ale na ty ostatní věci by to mohlo být super.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
treet

Příspěvek od treet »

Díky! To vypadá moc pěkně, akorát.. myslíš, že to bude slušně kreslit i v hlasitosti přijatelné pro sousedy? :D

* Za slušně považuju aspoň ty Zeppeliny :)
Naposledy upravil(a) treet dne 15.04.2011 16:49, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ta nová verze rozhodně ano.

EDIT: Záleží samozřejmě na tom, co považuješ za "slušně".

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

treet

Příspěvek od treet »

Jak to tak čtu, mělo by to mít výstup na sluchátka, to by to mohlo snad řešit :) snad...

Máš prosím odkaz na tu novou verzi někde v obchodě?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nemám, bohužel. Je to nedávno, co vyšla. Zkus napsat do Kytar, kdy si myslí, že by mohla být. Prodávají tu původní verzi, tak snad se ti tam dostane odpovědi.

treet

Příspěvek od treet »

Však právě, nikde jsem ji neviděl. Díky.
Charles

Příspěvek od Charles »

No hele ty omezovače výkonu jsou dost na houby,jinak Roland je na nic má chemickej zvuk Marshall je asi nejlepší volba,když chceš hrát komerční písničky jako je Iron Man atd...
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
treet

Příspěvek od treet »

Komerční písničky jako Iron Man :D .. ale jo :) Dík.
Charles

Příspěvek od Charles »

Edith co máš za kytaru?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Charles: Ale prd na houby. Nemusíš je využívat, když nechceš. Ale bez toho asi těžko dostaneš slušné lampové zkreslení z vintage zesilovače na domácí hlasitosti. A rád bych viděl modeling v této ceně, co je podle tebe menší chemie než Roland. Na toho Rolanda jsem začínal a rozhodně bych ho doporučil i dnes.

Charles

Příspěvek od Charles »

Charles píše:Edith co máš za kytaru?

Co to jsem za debila vidim jak tě tady někdo oslovuje edith a přitom si treet,pardon.
treet

Příspěvek od treet »

Charles píše:
Charles píše:Edith co máš za kytaru?

Co to jsem za debila vidim jak tě tady někdo oslovuje edith a přitom si treet,pardon.
Pokud to teda je na mě, mám Squier Telecaster
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Modelingová řada Roland Cube je za tu cenu super, žádná chemie to není, ty zvuky vintage aparátů jsou fakt povedené. Jinak já bych ti na vintage zvuky stejně doporučoval nějaké dřevní kreslítko. Vřele doporučuju EHX Germanium 4 Big Muff Pi, mrkni třeba sem:
http://www.youtube.com/watch?v=ZHJEWFSYAYg
http://www.youtube.com/watch?v=fVtwsGf67sk
Charles

Příspěvek od Charles »

Tak za prvý z youtubu nepoznáš dobrej zvuk musíš si to vyzkoušet,co se týče toho rolanda horší kombo neznám série mg je ve srovnání cube co se teda týče 15 xl a 20 xl hodně povedená!Prostě mám rolanda a ten zvuk už chemičtější bejt nemůže!Navíc sám metal zone stojí 2100 roland cube 15 2500 zkreslovací krabičky sou analogový tomu se digitální s****a nemůže vyrovnat...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak si tak říkám, proč sis ty, zkušený kytarista, který má zcela jasno v tom, co je totální digitální sh*t, toho Rolanda (a ten Digitech :D) vůbec kupoval. Úplně tě vidím, jak v tom zvuku slyšíš ty jedničky a nuly a nasraně plníš svůj blogýsek řečmi o tom, jak je dnešní doba na h***o a jak bylo za starých analogových let krásně. Mimochodem... to myslíš tu sérii MG s DSP procesorem?

Charles

Příspěvek od Charles »

Bummer píše:Tak si tak říkám, proč sis ty, zkušený kytarista, který má zcela jasno v tom, co je totální digitální sh*t, toho Rolanda (a ten Digitech :D) vůbec kupoval. Úplně tě vidím, jak v tom zvuku slyšíš ty jedničky a nuly a nasraně plníš svůj blogýsek řečmi o tom, jak je dnešní doba na h***o a jak bylo za starých analogových let krásně. Mimochodem... to myslíš tu sérii MG s DSP procesorem?

Tak za prvý digitech jsem si koupil místo mixážního pultu a za druhý kupovat rolanda byl největší omyl,navíc co ti je do mojí sestavy....
Naposledy upravil(a) Charles dne 15.04.2011 21:58, celkem upraveno 1 x.
Charles

Příspěvek od Charles »

Myslim sérii mg,o marshall mg se vůbec nazajímám stačilo mi jednou slyšet MARSHALL MG15FX a mám jasno je t můj subjektivní názor,každej slyšíme něco jinýho,ale mě se zvuk rolda prostě nelíbí...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“