Kombo, heavy metal, kolem 7000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kombo, heavy metal, kolem 7000

Příspěvek od Nero »

Class 5 bych nedoporučoval - bude dost drahé, minimálně stejně drahé a spíš dražší jak Blackstar HT-5. A to je podle mě mnohem lepší volbou, obzvlášť ta nová generace, která se za chvíli dostane i k nám.

Ještě k tomu Class 5 - pokud nová verze nebude hrát o dost lépe jak stará, tak není problém jen v ceně, ale i v nic moc zvuku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Charles: používej editaci předchozích příspěvků, ať to tady za tebe nemusí nikdo upravovat...

Treet: kdybych neměl tak málo času a tak moc povinností nabíd bych ti mé služby, za 7t se dá postavit dost, ale bohužel pořádně mi teď nic nevychází, můžeš kouknout na aparáty co mám v podpisu, kdyby něco tak napiš SZ, jinak zkoušet, zkoušet zkoušet, nikdo nemá takové uši jako ty a nikdo neví líp co chceš než ty sám :wink:

k poslednim par příspěvkům nad tim mým snad jen:
Obrázek
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Charles: No já jen že z toho Marshalla lezou jedničky a nuly úplně stejně jako z Rolanda - stačí si pustit nějaký efekt. Jinak zvukové "kvality" toho cvičítka jsou samozřejmě subjektivní záležitost, ale to, že známého MG30 shořela po pouhém otočení volume doprava, už o něčem svědčí samo o sobě.

Nero: Myslel jsem, že se ozveš. :) Dle mě nevhodnost HT-5 by mohla být právě v "lepším" - modernějším zvuku.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
treet

Příspěvek od treet »

Díky Nero a Stanley, ta nová verze nevím jak bude hrát, ale bude podle mě ještě dražší.. co se týče blackstar, cena bude asi podobna, ale pokud říkáš, že zvuk je lepší, budu ti věřit a ozkouším to. Akorát nevím jestli to bude někde k sehnání na rozdíl od Marshalla.
Classic Vibe 50's Telecaster + Seymour Duncan Hot Rails
Epiphone Thunderbird 4 Bass
Charles

Příspěvek od Charles »

Jinak já hraju hlavně na Gibson Cremoda to je kytara po dědovi z 50 let.Nejsem žádnej dokonalej kytarista,ale mám něco co ty asi ne hudební sluch...
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bummer píše: Nero: Myslel jsem, že se ozveš. :) Dle mě nevhodnost HT-5 by mohla být právě v "lepším" - modernějším zvuku.
Ještě abych se neozval... :mrgreen: Samozřejmě HT zní moderněji, ale já bych se toho nebál, to, co chce, si na tom v klidu zahraje, a podle mě lépe jak z Class 5 (vycházím ze zkušenosti s tou současnou verzí). Nicméně pořád to je cenově nad limitem, který byl zmíněn. Takže možná risknout HT-1?

Nebo možná černý kůň - VHT Special Ultra. Který je ale bohužel zatím dost blbě dostupný.

Charles píše:Jinak já hraju hlavně na Gibson Cremoda to je kytara po dědovi z 50 let.Nejsem žádnej dokonalej kytarista,ale mám něco co ty asi ne hudební sluch...
Je to Cremona a není to Gibson. Možná tak džipson...

A celkově tu vidím až moc silná slova. Moc silná vzhledem k předchozím zcestným postům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Charles: člověk s hudebním sluchem má docela jiné příspěvky než ty, kterými se zde prezentuješ. Tvá "cremoda" moc lidí nevytrhne.

Mimochodem, Rolanda ze série Cube jsem měl a rozhodně jsem s ním neměl problém - chemie pracovala leda v hlavě a to už je problém jiný - já jej překonal hned, co jsem se Rolanda naučil ovládat a správně si nastavit korekce... a hlavně jej vnímat jako multiefektové cvičítko do nepohody.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Souhlas - Roland Cube je velmi povedený aparát, lidem z Bossu se ten COSM rozhodně povedl, hraje to dobře. Na začátky nebo domácí cvičení klid.

A aby mě někdo neosočoval, že z youtube to nepoznám, tak jsem doma měl Cube30 i MicroCube.

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Charlesi, určitě nejsem v pozici, abych posuzoval schopnosti jiných kytaristů. Moje narážka byla čistě reakcí na tvé unáhlené soudy, které by si znalejší člověk jen tak nedovolil už jen proto, že názor na zvuk je věc individuální a nestálá. Tvoji poznámku o mém hudebním sluchu beru jako projev nějaké tvé osobní krize a budu ti držet palce, aby ses z toho brzy dostal.

-

Co Laney CUB? Nějakej ten větší...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Laney Cub leda s kreslítkem, ale pak by to byla dobrá volba.

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No soudě dle YT (ale fakt rád bych si na to zahrál), tak u toho 15w modelu by přikreslovat tolik nemusel. Na Zepelíny rozhodně ne.

Charles

Příspěvek od Charles »

Upřímně starý gibsonky na sobě neměli jména hledal jsem na netu a našel jsem na nějakym webu gibson cremona je jí lehce podobná tak nevim,vim jeno že si děda koupil v 50 letech gibsonku,kdyby žil zeptal bych se ho co je to za typ kytary
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bummer píše:No soudě dle YT (ale fakt rád bych si na to zahrál), tak u toho 15w modelu by přikreslovat tolik nemusel. Na Zepelíny rozhodně ne.
Na LedZep při vyšší hlasitosti možná ne, ale nevím, jak by to snášely uši. Na IM by to bylo třeba určitě.
Charles píše:Upřímně starý gibsonky na sobě neměli jména hledal jsem na netu a našel jsem na nějakym webu gibson cremona je jí lehce podobná tak nevim,vim jeno že si děda koupil v 50 letech gibsonku,kdyby žil zeptal bych se ho co je to za typ kytary
Je rozdíl mezi Gibsonem a "džipsonkou". Ta Cremona nemá s americkou firmou nic společného krom toho, že je kopií jejích nástrojů. Vyrobená v ČR v městě Luby.

PetrPeter 1975 - 2008
Charles

Příspěvek od Charles »

Tak už to vidim já hlupák cremona je jenom napodobenina gibsonek,ale to co mám po dědovi je originál gibson teď vidim rozdíly na krku ty cremony tam nemaj to a teď nevim jak bych to popsal,teď to studuju podrobnějc a vidm že ty cremony nejsou vyříznutý atd. díky nero
Charles

Příspěvek od Charles »

Nero píše:
Bummer píše:No soudě dle YT (ale fakt rád bych si na to zahrál), tak u toho 15w modelu by přikreslovat tolik nemusel. Na Zepelíny rozhodně ne.
Na LedZep při vyšší hlasitosti možná ne, ale nevím, jak by to snášely uši. Na IM by to bylo třeba určitě.
Charles píše:Upřímně starý gibsonky na sobě neměli jména hledal jsem na netu a našel jsem na nějakym webu gibson cremona je jí lehce podobná tak nevim,vim jeno že si děda koupil v 50 letech gibsonku,kdyby žil zeptal bych se ho co je to za typ kytary
Je rozdíl mezi Gibsonem a "džipsonkou". Ta Cremona nemá s americkou firmou nic společného krom toho, že je kopií jejích nástrojů. Vyrobená v ČR v městě Luby.
To co mám doma neni kopie,teď se tady na fóru dívám na cremony a jsou hodně odlišný
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Obrázek

1) Je hodně typů Cremon.
2) Nauč se už konečně používat tlačítko "upravit" a nespamuj.
3) V 50. letech by tvůj dědeček těžko v ČSSR kupoval originál Gibsona.

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

treet: Přesně do 7000 by ses vešel při koupi komba Fender Super Champ XD:
http://shop.guitarpark.cz/Komba-a-zesil ... mp-XD.html
Je to hybridní (pololampové) kombo, ale na rozdíl od většiny hybridů je tu lampový konec (2x 6V6) a 1xECC 83 jako fázový invertor. Preamp je tranzistorový (myslím, že se často mylně tvrdí, že digitální, ale to je podle mě jen jeho DSP efektová jednotka - má to volitelný reverb - delay - chorus - tremolo - rotary) - výběr z několika modelů vintage aparátů. Nejpovedenější jsou samozřejmě Fender modely, ale i ty ostatní jsou použitelné. Vycházím z toho, že za heavy metal považuješ Zeppeliny, Sabbathy a Purply, zvuk těchto z toho dostaneš bez problému. Na moderní metal je v kombu nevhodné repro, ale kdy by hrál metal na kombo s 10" repro?
Časem si dokup nějaký fuzz (buď ten EHX Germanium 4 Big Muff Pi - má v sobě OD i dist(fuzz), nebo (Little) Big Muff Pi, , doporučuju taky Double Muff (nově i v menší Nano verzi)- mrkni sem: http://www.youtube.com/watch?v=wAVhAgTIP6g
Radím ti z vlastní zkušenosti - kromě (Little) Big Muffa Pi ty věci mám a hraju na ně.
Charles

Příspěvek od Charles »

Tak by to měla být Gibson L7
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Charles píše:To co mám doma neni kopie.
Samozřejmě. :wink:
Tady to tehdy vypadalo tak, že bylo všechno k sehnání a nástroje z JůEsEj se sem vozily po tunách. Takže je přirozené, že to je original Gibson.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Charles píše:Tak by to měla být Gibson L7
Oukej, to je sice hezké, ale jsi tu tvrdě off-topic.
Nicméně hoď fotky sem - akusticke-kytary/pochlubte-se-s-vasim-n ... t3566.html Rád uvidím foto originální, více jak 50 let staré L7, kterou v poválečných letech, kdy tu strašil Gottwald, koupil tvůj děda.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“