lampa za 20 - 25 tisíc (zvuk 60-80. leta)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: lampa za 20 - 25 tisíc (zvuk 60-80. leta)

Příspěvek od DL »

Musím oponovat. Ten Egnater mi přišel dost nudnej. Rozhodně bych za něj těch 20k ani 15 nedal.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

přiznávam, že jsem na to nehrál a tu cenu jsem jaksi přehlíd (myslel jsem, že egnater teda dělá levnější věci)... ve výsledném mixu to ale znělo dobře, i když před tim teda asi byla ještě nějaká krabička. Každopádně s fendrem a jinými aparaty v tehle ceně se to asi opravdu nedá srovnávat, my fail :oops:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Ono to mému uchu znělo dost "z pr*ele". Strašně nepříjemný výšky, celý rozsypaný. Divný.
Navíc mi tak zněly i ty jejich dražší hlavy na slavném Aivnově workshopu. :?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Mě se jeho výběr líbí. Jde vidět že začíná a tak je fajn šáhnout po nějaké klasice. Když to koupí na bazaru, tak je jistota, že to pak i prodá. U těch jiných věcí jako egnater, rivera bych si zpětným prodejem tak jistý nebyl a hlavně, sehnat je na bazaru nebude taková prča. Když si koupí něco z té čtveřice (trojice když pomineme hotroda), je jistota, že na tom moc neprodělá. Navíc si aspon naposlouchá zvuk "klasiky". Pak není problém s lidma na bazaru měnit kus za kus a experminetovat.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DL píše:Musím oponovat. Ten Egnater mi přišel dost nudnej. Rozhodně bych za něj těch 20k ani 15 nedal.
Souhlasím - taky mě nepřesvědčily. Větší zklamání jsem zažil snad jen u Rivery Clubster, která snad musela být vadná, jinak není možné, že by hrála tak zle.

Ani vlastní vyzkoušení, ani workshop v musiccenter mě fakt neukázaly, co je na těch Egnaterech tak super.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Faja

Příspěvek od Faja »

Cybermuff píše:Hele Faja, jsou tam i rozdíly v použitých lampách u těch zesiků, co píšeš. Většina má EL84, ale Fendera tam máš s 6L6. To je fakt velkej rozdíl. No a pak ti ještě zbývá typický british crunch s EL34...(a vice versa). Blues se dá hrát na leccos, je pytel typů, třeba od chicagskýho po bílý, těžko říct, jaký máš rád ataky... 84 jsou jemnější, takovej gentleman... 6L6 na konci kreslej pozdě dobrý třeba na americký country, EL34 zase dřív udělaj ten krásnej crunch a špičku, která je pro british crunch zvuk signifikantní. Kdyby na to existovala nějaká univerzální rada, byla by to pekelná nuda. Těžko z toho trefit, jestli bluesový sóla tavíš jak Gary Moore nebo jestli to šmrdláš jak Mayall. Na Beatles cover klidně EL84. Na krásný měkký teplý zvuky EL84. Na čistý zvonivý 6L6. Na rockový british EL34... A mezi tím je strašná spousta alternativ, protože to vůbec není ultimativní a zrovna tobě to může v uchu znít naopak.

Napiš svůj vzor a cíl cesty :-)
Btw. dobrej sluneční hrob. těšil jsem se na sólo, ale třeba pak bude pokračování.
A pokud ti vadí randál z Voxe - co třeba Rebela 30, kterej umí hrát i potichu?
http://www.thomann.de/cz/egnater_rebel30_112.htm
Muj vzor asi Robby Krieger z Doors ..... Par lidi na foru rikalo ze hral na voxe a nekdo zase ze na Fendera twin reverb. Příjde mi že měl spíš fender sound. Hele nevíte co má Marty za kombíčko taky mu zní pěkně :-) ---> http://www.youtube.com/user/guitarjamzd ... 7hPIc2ynuk ....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“