Nezkresleně zkreslenej zvuk

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Nezkresleně zkreslenej zvuk

Příspěvek od Trao »

Čau lidi, mohli byste mi kdokoliv poradit, jak docílit takovýhleho zvuku pro sóla?
http://youtube.com/watch?v=uFYhZ8vMpRU
Mám na mysli nastavení korekcí čehokoliv, tranzistor vs. lampa, efekty (chorus, vysokej kompresor, megagain...), snímače (pořádně je vidět jen ten krkovej, a to asi něco na styl duncan, a jestli se mi povedlo zahlídnout něco dole, tak mi to připomínalo něco na tenhle způsob...Obrázek)
Budu vděčnej za každej tip, protože takovejhle zvuk se mi líbí, protože si zachovává parametry zkreslenýho zvuku, ale neni slyšet žádný brum, nic takovýho, všechno krásně čitelný...Samozřejmě jde o sóla, doprovod by se s tim hrál asi dost blbě...
Die Hard or Die Home
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ja bych nerekl, ze na te ukazce ma nejaky specialni zvuk... Ony rychle zahrany noty maji jinej charakter, nez kdyz to normalni lameri [jako my tady :D ] hrajou pomalicku... Kazdej si to muze vyzkouset, kdyz bude jedno odpoledne trenovat sweep picking, to je celkem jednoducha cesta, jak se k podobnymu efektu dopracovat. Jinak tipl bych to na lampu, urcite kompresor [anebo hodne hrubej skill ;D], mozna lehce nejaky chorus/reverb/delay...

btw, silena onanie, tohle bych poslouchat nemohl...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Brousitch

Příspěvek od Brousitch »

Mě někdo radil ať si na tyhle zvuky hraju s bassy protože pak se docílí takový ten "kulatý" čistý zvuk. Já sem se k tomuhle zvuku zatim nedostal ale tak nějak nejlíp jsem na tom byl když sem hrál na snímač u krku. Kupodivu.
Buďme ekologičtí, šetřeme místem! ;-)
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Wohma: No, oni ty rychle zahraný noty maj ten problém, že už taková třetí nota je nečitelná, ten rachot přebije ten znějící tón, a vypadá to tak, že se tolik s tlumenim nemusí zabejvat, jako když si to chci dát já...
jinak vim, že to neni tak neobvyklej zvk, jen to uvádim jako příklad, další v řadě by mohli bejt třeba Dark Moor s Vivaldiho zimou a spousty dalších, zajímá mě spíš, jak toho dosáhli...
Brousitch: jo, mě taky bere víc ten u krku a s těma basama máš možná recht, protože já ženu všechno do vejšek, do středů tak průměr a do basů minimum...
Die Hard or Die Home
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Trao píše:Wohma: No, oni ty rychle zahraný noty maj ten problém, že už taková třetí nota je nečitelná, ten rachot přebije ten znějící tón, a vypadá to tak, že se tolik s tlumenim nemusí zabejvat, jako když si to chci dát já...
Ale to neni o aparature nebo kytare, ale o rukach ;]
Trao píše:jinak vim, že to neni tak neobvyklej zvk, jen to uvádim jako příklad, další v řadě by mohli bejt třeba Dark Moor s Vivaldiho zimou a spousty dalších, zajímá mě spíš, jak toho dosáhli...
No ja bych mohl uvest asi tak 30 dalsich skupin, ktery maji u sol podobnej zvuk, a myslim, ze by to pokrylo celou skalu kytar a aparatu...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
impact

Příspěvek od impact »

Nepřijde mi na tom nic zas tak moc zvláštního, silnej signál prohnanej moderním hi-gain aparátem, kterej mu to zkreslí. Pak podle chuti přidat echo/delay (kvůli trošce ozvěny).

Tlumit musíš, jinak se ti to bude slejvat - podívej se na něj, když mu kamera zazoomuje na ruku, jak mu pravačka téměř pořád leží na strunách, který nehraje, vždyť on tu ruku skoro nezvedá.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

tak jsem to zkusil podle rad sesimulovat s digitechem RP80, výsledek uspokojivej...
kompresor na úroveň jedna, basy na maximum, chorus na úrovni jedna a pak, čistě pro sichr, ještě analogovej Delay na 15ms...
a to tlumení vážně neni tak nutný jako u normálního zkreslení...
dík za rady
EDIT: Impact: ta pravačka je jasná, ale levou to snad ani tlumit nemůže. když při zkreslení jedu shredding, tlumení pravačkou je málo a levá ruka to jistí...
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Takovejhle zvuk se dá najít fakt u kopy kapel. Taky sem se ho snažil dosáhnout, ale zatim nic moc... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

podle mě se toho dá docílit když dáš hodně málo drajvu ( aby to jenom trochu bublalo) hodně přidáš vejšky , středy dáš spíš mín a hodně vyštavýš celolampu přes box minimálně 4*12 , lepší ale 8*12 a chce to humbucker u krku a máš to :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

já jedu přes kobylkovej, ten zvuk je pak sytější, ale to bude nejspíš tim, že mam krkovej hodně daleko od strun, aby se mi tam líp pickovalo
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“