Nový snímač Emg vs Seymour

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Flajtr

Nový snímač Emg vs Seymour

Příspěvek od Flajtr »

Čau potřeboval bych poradit s výběrem snímače. Mám ted 5000 a chtěl bych to dát do nějakého dobrého snímače. Potřeboval bych snímač ke kobyle. Chci aby to byl silnej snímač protože hraju Metallicu,Panteru atd atd. Prvně jsem se mrknul samozřejmě na EMG 81 ale zase bych to nechtěl hned rozhodnout tak jednoduše a proto bych chtěl poradit s výběrem. Dám do toho cca 2600 to je asi jako za to EMG. Mám v tom celkem guláš ale už jsem si vybral předběžně dva na výběr. Protože poslouchám a hraju HLAVNĚ Metallicu jsem celkem zfanatizovanej do EMG :lol: .

http://www.musiccenter.cz/EMG-81-Black/ ... D/:3:15047
http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... m/:3:31921

Jak jsem říkal trochu mě zmátlo to že ten Seymour ačkoliv je pasiv tak má vyšší čísla jako je rezonanční frekvence atd. Takže tady fakt nevím. Bohužel jsem na žádnou kytaru s těmito snímači nehrál ani jsem je na živo neslyšel tak fakt nevím. Na počítači co máme na intru nejsou repro takže si zvukový ukazky zřeba z youtube poslechnu až doma.

Ted bych prosil aby jste mi to vysvětlili jak to s těma číslama a hodnotama je a rád bych slyšl Váš názor popř. osobní zkušenosti. Moc dík Flajtr
loos

Re: Nový snímač Emg vs Seymour

Příspěvek od loos »

tušim, že jsi docela začátečník (mám pocit žes tu nedávno řešil kombo?)...jako první věc bych ti doporučil si opravdu rozmyslet jestli to má smysl s ohledem na tvoje dovednosti a taky s ohledem na kytaru (takže by taky bodlo se zmínit co máš za nástroj) :!: On totiž neni úplně ideální nápad kopit snímače stejně drahé jako kytara.
Pak bych ti doporučil se mrknout i na DiMarzio protože ty jsou taky supr! A mám pocit že by se dali sehnat i levněji (to může být jen můj pocit).
A pak bych jen řekl že EMG jakožto aktivní snímač bude mít dobrý hlavně zkreslení a jinak bude asi dost "nelidskej" na nějaký čistší věci...ale některým lidem se to líbí.
BTW víš že když koupiš aktivní snímač budeš mí s jeho instalací mnohem větší problémy? A možná budeš muset dělat díru do kytary na baterku...snad ti o tom víc řeknou lidi v tomhle oboru vzdělanější :wink:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

EMG jsou takove sterilnejsi, orezanejsi a proste tohle si kazdy predstavi pod aktivama.
SD BO jsou dobre snimace a jsou oproti EMG barevnejsi, nabrousenejsi a vice se podobaji pasivum svoji barevnosti.
Ani s jednim neudelas chybu, ale zkus pouvazovat i o pasivnich snimacich. Jednoduzsi instalace, neni treba baterka a nektere jsou stejne silne jako aktivy (SD SH-8 Invader, DiMarzio D-activator, DM X2N, atd)
Pokud se chces ale priblizit jen te metallice, tak EMG.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Fade: Vsak on o Blackoutech nemluvil :)

SH-15 je snimac, kterej bych pravdepodobne dal do sve kytary, kdybych nebyl pohodlnej a nemel v ni uz SH-4, ze kteryho myslim SH-15 vychazi. Za me rozhodne SH-15.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jo, ja si jen precetl odkaz a nerozklikaval a pripadalo mi, ze tam vidim Blackouts, ale bylo to jen Black :D
SH-15 - co bys k nemu rekl blize?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to modernejsi a rockovejsi/metalovejsi verze SH4ky, mela by mit trochu kulatejsi (mene rezavy) vysky a vyraznejsi nizsi stredy (hutnejsi zvuk).
Somnus Aeternus
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ještě poslechnu nějaký ty ukázky. Právě jsem si taky říkal že pasiv může mít větší charakter zvuku než aktiv. Jinak jestli máte nějaký jiný alternativy tak to sem hoďte. Ten Invader bych asi vypustil ale to SH-15 může být luxusní. Jestli můžete tak napište jak je to s těma kmitočtama a voltama a já nevím co to všechno má. Protože větší kmitočtovej rozsah se mi zdá lepší. A myslel jsem že aktiv na tom bude díky baterce a predzesiku lip. Kytaru mám ibanez grx 70 a dlouho si žádnou jinou kupovat nebudu. Ta kytara krásně vibruje a i na sucho má celkem pěknej zvuk takže snad to není škoda dávat takhle drahý snímače do takřka low-end kytary. Dík za odpovědi a pište dál

Edit) Pokud by některý aktiv měl větší vstupní signál tím pádem víc gainu a byl by sám o sobě nabroušenější proč většina kapel co poslouchám používá aktivy ?? A dá se říct že většina metaláckých kapel používá v dnešní době aktivy. Proč ??? :roll: :D Protože tyhle fakt dobrý kapely a skvělí kytaristi přece do svý kytary nervou snímače co najdou v kopce hnoje.
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 3.11.2009 13:38, celkem upraveno 1 x.
Kai

Příspěvek od Kai »

Fade píše:EMG jsou takove sterilnejsi, orezanejsi a proste tohle si kazdy predstavi pod aktivama.
Skoda, ze tohle plati o emg jen pri 9v. Dalsi baterka dela na neuveritelny rozdil u zkresleneho a o cistem ani nemluve.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Skoda, ze tohle plati o emg jen pri 9v. Dalsi baterka dela na neuveritelny rozdil u zkresleneho a o cistem ani nemluve.

Nevěděl jsem že EMG jde dát i na 2 baterky a pokud si to správně dedukuju tak na 18V ? Jaký je to pak rozdíl oproti 9V ?
Kai

Příspěvek od Kai »

Flajtr píše: Nevěděl jsem že EMG jde dát i na 2 baterky a pokud si to správně dedukuju tak na 18V ? Jaký je to pak rozdíl oproti 9V ?
Do emg jde narvat maximalne 27v, ale to uz zvukove neni skoro zadny rozdil oproti 18v a navic tri baterky rozumne nikam nenarves.

Oproti 9v je zvuk 18v vic dynamictejsi, min "chemicky", lehce oriznuty vysky a ostrost a hlavne ma vetsi headroom a na cistym kanalu nezni divne placate, ale normalne, stejne jako silnejsi pasivni snimac. Ono kdyz sem to zkousel na horsich apcich (muj prvni starej valvestate) tak zmena nebyla tak velika, rozumej zase to tolik nedelalo takze sem hodil v zacatcich emg do pryc a ted "na stara kolena" az sem trosku poridil kvalitnejsi aparaty se konecne rozdil projevil a to tak, ze me to docela posadilo na p***l.

Kdyz sem pak mohl srovnavat, tak kvuli moji ibanezce z 2001, ktera je dnes pro kazdeho totalni srot (v te dobe cca 11 tisic) po osazeni emg 81 sel z domu muj gibson flying V z 90'.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Flajtr píše:A dá se říct že většina metaláckých kapel používá v dnešní době aktivy.
Tohle jsme tu nedavno resili a rozhodne to neni vetsina.

Jinak o 18V a EMG jsem take slysel hezky veci. Ale zustanu u pasivu :)
Somnus Aeternus
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V tom případě já hraju na šrot stará ibanezka a crate gt 212 :D ale ten neni zas tak spatnej :D
Teď jsem se díval na zvukový ukázky a porovnání s sh4 coz je podobný jaks sh15 se mi víc líbilo to emg 81.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Nechci zakládat duplicitní vlákno, tak se zeptám tady. Rozhodl jsem se, že bych si chtěl pořídit jiný snímač ke krku. Momentálně mám kytaru Dean Icon, u krku je původní seymour duncan (kterej mimochodem hraje nádherně) a u kobylky je SH4. Zvukově se mi ale moc nelíbí a plánuju ho vyměnit. Viděl bych to na nějaký EMG, protože na spoluhráčově obyčejný Cortce zní dost pěkně. Ale vůbec se ve snímačích nevyznám, nevím, co je dobrý a co ne, co potřeba, jaký hodnoty sledovat atd atd.

Novej snímač by měl být:
1) hlavně na zkreslenej zvuk. Hrajem sice metal s velkým množstvím čistých pasáží, ale ty hraju většinou na rozepnutej krkovej hum. Takže nějakej, kterej dokáže udělat pořádně agresivní hradbu thrashovýho dunění.
2) rozepínatelnej. Sice u kobylky to moc nepoužívám, ale když už mám v kytaře vytahovací poťáky, tak bych to rád zachoval, hraní si se zvukem je fajn.
3) pasivní. Určitě nechci do kytary vrtat díry na baterku nebo něco podobnýho.
4) v libovolné barvě. Tohle fakt neřeším.

závěrem otázka, která vás znalce a odborníky asi pobaví. Není to prostě celkově vybavením? Nehraju na špičkovou lampu, používám krabku boss metalzone, kábly taky mizerný.....chci říct, má to vlastně vůbec cenu jinej smímač kupovat? Abych nebyl zklamanej, že zní prakticky stejně jako sh4, že zlepšení nenastalo.
Dean Icon ftw.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

PinHead píše:pořádně agresivní hradbu thrashovýho dunění
Smím-li se zeptat, co ráčí dělat Váš basák?

Co má na té cortce za EMG? Je docela rozdíl mezi aktivními EMG a pasivními EMG-HZ.

Ale je dost možné, že je to tím Metalzonem a Frontmanem, ta krabka je dost ubzučená.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Plácnu - Seymour Duncan SH-6, SH-8, SH-14, SH-15.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

woro90-1 píše:
PinHead píše:pořádně agresivní hradbu thrashovýho dunění
Smím-li se zeptat, co ráčí dělat Váš basák?

Co má na té cortce za EMG? Je docela rozdíl mezi aktivními EMG a pasivními EMG-HZ.

Ale je dost možné, že je to tím Metalzonem a Frontmanem, ta krabka je dost ubzučená.
tak, basák basuje :-D chtěl jsem prostě naznačit, že potřebuju snímač, se kterým jde udělat pořádnej zvuk :)

jo přesně to nevím, co tam má, ale je to EVL Z4

a ubzučenej je ten efekt strašně....jako zkresluje pěkně, ale to pískání..
Dean Icon ftw.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na cort z4 jsou zakladni snimace EMG HZ -pasivni...ale podle me mezi pasivama vyberes daleko lepsi kusy nez zrovna todle :wink:
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

McKozias píše:na cort z4 jsou zakladni snimace EMG HZ -pasivni...ale podle me mezi pasivama vyberes daleko lepsi kusy nez zrovna todle :wink:
no já neřikám, že to budou tyhle, jenom že se mi docela líbí zvuk, na to že jsou docela levný, tudíž předpokládám, že lepší modely by taky nemusely znít špatně.
Dean Icon ftw.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jenze "lepsi" modely jsou jen aktivni
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

EMG dělá i jiné pasivní snímače.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“