Hot Rod Deluxe 40W vs. Peavey 30W classic

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DexterBzuk

Hot Rod Deluxe 40W vs. Peavey 30W classic

Příspěvek od DexterBzuk »

Ahoj,

na zahraničních forech jsem většinou četl, že Peavey classic je lepší než HRD. Pozitiva u HRD byly často čistý zvuk a hlasitost, u Peavey lepší zvuk celkově, lepší gain a neporuchovost. U HRD je prý dobré vyměnit speaker za nějaký lepší a pak jestě nějaké další výtky.

Tady na foru mi zase přijde, že hodně lidí Classic rádo moc nemá a dává přednost Hot Rodu.

Proto se ptám, cenu stranou (která je poměrně výrazně vyšší u HRD), který z těchto lamp byste si vybrali radši a proč? Zkoušel jsem oboje, výběr je to těžký, hraji spíše britské kytarovky a to přes krabičky typu DS-1 nebo fuzzy.

Díky za odpovědi.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Hot Rod Deluxe 40W vs. Peavey 30W classic

Příspěvek od Nero »

Když si zkoušel oboje, tak asi víš, co se ti líbilo víc, ne? A pokud se ti oboje líbilo stejně, bral bych to levnější, abych mohl investovat i někam jinam...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
subroofer

Příspěvek od subroofer »

V Hot Rodovi se "musí" vyměnit lampy a repro, pak to hraje o několik 10-sítek % lépe... Můj názor podložený osobní zkušeností. Když jsem Deluxe koupil, byl sem celkem naštvanej jak to zní plechově, pak mě naštěstí zčoudla jedna stocková výkonová flaška a dal jsem tam 6L6 JJ (jiný ani nebyly skladem) a začalo to hrát líp, ubylo chaosu na basech a výšky byly harmoničtější ovšem stále uřvané a někdy nepříjemné. Ten pravej upgrade přišel s výměnou repra za Weber Vintage... je to tak 35/65 v podílu na výsledném zvuku ve porspěch repra.

PS: DS-1 (Kasper mod) s kombem používám a je to super zvuk.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Když jsem si vybíral já své kombo, vybíral jsem mezi Hot Rodem a Blues Deluxem. Jsou to komba ze stejné série. Avšak zvukem naprosto oddílná. Pro moje uši zněl blues o mnohem lépe. Nevím, jestli je to reprem, které je jiné, než u HR. Nebo je to kvůli naprotsto jinému konceptu, ale prostě blues měl pro mne příjemnější tón. Jak čistý, tak zkreslený. Zkresleným kanálem dostaneš nakoplej aparát. Žádnou pilu. Zkreslení má slabší, než hot rod. Ale lepší.

Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. Cenu to má o to víc, když tvůj druhý kandidát je peavey protože peavey a blues mají k sobě o víc blíže, než hot rod a peavey. Hot rod mi zněl spíše moderněji. Ale všechno je to podlE mého ucha.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Peavey bude určitě taky fajn, ono dost záleží na tom, jestli si to můžeš nebo nemůžeš vyzkoušet...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Předem řikám že jsem na to nehrál ale at jsi pouštím sebevíc nahrávek a videí tak si nemužu pomoct ale mě prostě ten fender přijde takovej hrozně "zahuhlanej a nekonkrétní" ..... tot muj nazor :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No vidíš, a já mám zase pocit, že Classicy jsou strašně ostré, nepříjemně jedovaté a bez basů....
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já na oboje hrál přímo vedle sebe (teda vlastně na classic 50, ale zase takový rozdíl to nebude). A ostrý a jedovatý byl spíš hotrod než classic, ten byl jemnější, kulatější.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ten Hot Rod Deluxe na krámě v konfiguraci z výroby zní fakt celkem nevábně... :idea:
Hlavně že ten zes. má charakter. Já osobně bych při koupií novýho automaticky počítal + 4 tis. na přelampování a nový repro = 80% eliminace nedostatků, sory že s tim furt prudim, mě to prostě nedá. Musim to hájit :!:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

No je pravda, že s tím weberem je to rozhodně jiné kafe, lepší.
Sice nevím jestli ti tenhle názor pomůže, ale co jsem slyšel Subuv upgrade,
Peavey bych nezvolil.
Na zahraničních forech a stránkách se toho taky namotá, někde ti píšou, že peavey je výbornej
na …., někde že hot rod deluxe zas na ...
ale ten Hot rod Subroofra opravdu dobrej je.ono popisovat zvuk aparatu je tezký, takze stejne neni nad to si
je vyzkouset.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

arcilucifer píše: Na zahraničních forech a stránkách se toho taky namotá, někde ti píšou, že peavey je výbornej
na …., někde že hot rod deluxe zas na ...
Je to bohužel tak, vždycky beru v potaz fakt, že si někdo někde něco koupí a hned podlehne WAU efektu a letí na nejbližší fórum, kde napíše jak je to super a jak to hraje... Za měsíc mu tam začne něco vadit, a za další dva je schopen výrobek pomluvit, následuje prodej :wink: ...
DexterBzuk

Ach, nečekal jsem, že na to přeci jenom někdo odpoví. Kažopádně jsem nakonec zkusil oboje vedle sebe a myslím, že jsou to obě kvalitativně podobná komba a záleží jaký zvuk kdo hledá. Pro mě nakonec Peavey.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

DexterBzuk píše:Pro mě nakonec Peavey.
Důvod?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Tak už na začátku ve svém dotazu Dexter psal, že má raději tzv. britský zvuk a že to chce kombinovat s fuzzy.
"Zkoušel jsem oboje, výběr je to těžký, hraji spíše britské kytarovky a to přes krabičky typu DS-1 nebo fuzzy."
Tak se není čemu divit, že ho Fender nezaujal.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 25.04.2011 19:43, celkem upraveno 1 x.
60'Rock_N'_Roll

mmjuz píše:Tak už nazačátku ve svém dotazu Dexter psal, že má raději tzv. britský zvuk a že to chce kombinovat s fuzzy.
"Zkoušel jsem oboje, výběr je to těžký, hraji spíše britské kytarovky a to přes krabičky typu DS-1 nebo fuzzy."
Tak se není čemu divit, že ho Fender nezaujal.
no, peavey také není kdo ví jaké britské dělo, vždy mi to přišlo jako takové namíchání obou dvou...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nejsem muzikant, ale z pozice zvukaře mi tyhle Classicy připomínaly levné jedovaté Marshally až až. Dokonce jsem jednu verzi 2 X 12´´ potkával poměrně často a v něm byly snad nějaké Celestion repra. Majitel hrál na nízkolubového Gretsche a nebyla to žádná sláva. Později to vyměnil zrovna za H. Roda Deluxe a v tu ránu byl zvuk jinde a opravdu to začalo najednou mít zvuk starých amerických rock and roll kapel. Jednalo se o kapelu Mordors Gang z Plzně.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

V pohodě, já se jen ptám na důvody, abych se něco novýho dozvěděl. Používám taky DS-1+fuzz Big Muff, v tom to asi nebude.
rene

Příspěvek od rene »

mmjuz píše: ....Později to vyměnil zrovna za H. Roda Deluxe a v tu ránu byl zvuk jinde a opravdu to začalo najednou mít zvuk starých amerických rock and roll kapel....
Zvláštní. Zkreslení na Hot Rodu mi vždycky přišlo naprosto plechový, sám bych volil jednoznačně to Peavey. Z nahrávky těch Mordors Gang to ale nezní vůbec špatně. On asi hodně dělá ten Gretsch, v kombinaci s telecasterem se z toho prostě nic kloudnýho nakroutit nedalo, pomohl až externí reprák.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
60'Rock_N'_Roll

nevim z jakého důvodu se tu naprosto opomíjí Fender Blues Deluxe/Deville
DexterBzuk

Důvod se mi psát nechtělo, jenom pokud by se někdo ptal. Jenom bych chtěl říci, že s Marshallem bych to neporovnával ani náhodou. Naopak k Deluxu má Classic docela blízko. Celkově na jakoukoliv hlasitost (zkoušeno s s 50s Squierm a s 50s Classic Fenderem) mi přišlo, že s troškou equalizéru se dá vždycky síla jednoho vyrovnat tím druhým. Nakonec hlavní rozdíly byly v krabičkách - Muff a Ds-1. DS-1 měla na HRD nádherný hutný zvuk (hlavně ale víc basů), zatimco Muff se mi nelíbil skoro vůbec (HODNĚ BASŮ), ať jsem kroutil jakkoliv. Ds-1 popravdě na Paeveym neni žádná sláva, ale zvuk který chci z toho dostanu. Jinak hlasitost dost podobná, takže o velice málo vyhrál Classic (+ fajn design). Takže tak.

Blues jsem nezkoušel, zato Deville mi přišel jako hodně hlasitá varianta HRD. Ale myslím, že o moc větší výhra to není, vzhledem k tomu že na pódiích výdám HRD více než Deville.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“