Zdravým vím, že se to tu řešilo již několikrát, ale i tak se zeptám znovu.
Jelikož jsem nikdy na nic nehrál (dětské klávesy nepočítám), tak jsem se na staré kolena rozhodl naučit hrát na klávesy. Vzhledem k, že nemíním hrát před publikem atp. a když budu hrát, tak jen se sluchátky abych neplašil spolubydlící a sousedy, rozhodl jsem se v podstatě pro jeden z těchto modelů CTK-5000 nebo PSR E423.
Vím, že se tu doporučuje Yamaha, ale zeptám se takto.
Který z modelů má lepší Výukový program? Jelikož se budu učit sám tak je to v podstatě jedna z nejdůležitějších funkcí co od kláves požaduji. Proto se mě líbí CTK 5000 jelikož má větší display a z videí a obrázku jsem pochopil, že při výuce nezobrazuje jen co zmáčknout, ale i jakým prstem.
Za další předpokládám, že výstup u obou kláves funguje tak, že když zapojím sluchátka tak se repráky vypnou.
Pokud by jste měli lepší typ tak napište, ale strop je max 9000kč.
Děkuji za odpovědi.
Casio CTK 5000, Yamaha PSR 423 nebo jiné
Pravidla fóra
Re: Casio CTK 5000, Yamaha PSR 423 nebo jiné
Také jsem si vybíral mezi 423 a CTK 5000, nakonec mám CTK 5000. Nikdy jsem na klávesy nehrál. Oba nástroje jsem měl u sebe a zkoušel. Rozhodlo při výběru: plné klávesy (lepší stisk jak u 423), SD karta a nakonec zobrazení not při stisku klapky, zobrazení prstů. Cena byla jen o 500kč více, zdroj jsem dostal zdarma. Jsem uplný laik a neviděl jsem rozdíl ve zvuku. Důležitější, si je vyzkoušet a vybrat to co vyhovuje. Každýmu vyhovuje něco jiného. Kdyby nerozhodovala cena vzal jsem Yamaha V80.