DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: BOSS DD-3 DD-6

Příspěvek od McKozias »

nene na secky krabky co davam do smycky
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

řeknu to ještě jednou - kup radši tohle http://www.smrckaeffects.com/true-bypas ... 57-x-loop/
"You feel alright then you hear a music ring"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jasny sak ja nic nekupuju jenom nahlas premyslim :) a diky za odkaz
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

TakJakyhoMeZnas píše:řeknu to ještě jednou - kup radši tohle http://www.smrckaeffects.com/true-bypas ... 57-x-loop/
To je akorát něco trochu jiného 8-switch má trochu širší možnosti.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pravda...ktomu octa me napada jako alternativni reseni jen ty TB od baygera..ale ty jsou silene drahe
TakJakyhoMeZnas

samozřejmě, jenže 7 tisíc je dost
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na bazaci sem ho parkrat videl i za nejakou ctyrku
TakJakyhoMeZnas

upřímně je mi úplně jendo, co si koupíš
jen mně zaráží, že budeš cpát do smyčky 8 efektů ( tolik jsem jich v životě najednou u sebe neměl )
přišlo by mi zbytečné si tuhle zrůdu kupovat, když tam chceš dát 2-3
EDIT: se dvěma je ti nějaký presetovač k ničemu
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

do smycky mam 4 krabicky a jeste hodlam v dohledne dobe 2 porizovat...
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

Příspěvek od Dif Der »

Tak dneska z Anglie dorazil ten Biyang. Zatím jsem stačil jen vyzkoušet, jestli to funguje, takže jen pár prvních dojmů. V krabičce byl jen efekt, žádná brožurka k tomu, prostě nic navíc. Krabka je malých rozměrů a docela lehká. Šasí by mohlo být trochu lépe udělané. Kryt na baterii je připevněn jedním šroubem, který se v pohodě uvolní rukou. Baterka je tam potom docela napevno, takže v krabce nelítá. Potenciometry nechrastí a switch nelupe. Zvuk jsem moc ještě netestoval, takže zatím neporeferuju.
Obrázek
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

ObrázekMoog Moogerfooger MF-104Z - pre-recenze.
Jsem nadšený! V dnešní nabídce levnějších a rozměrově čím dál menších delayů je sice čím dál více složitější obhajovat důvody, proč jsem šel po hlavě do Moogu, ale na tom MF-104Z je zkrátka něco, co mi žádný předchozí delay efekt neposkytnul. Anebo jsou v tom jen pocity, placebo, podvědomé "cosi", co bylo vynucené tou šílenou cenou... ?
MF-104Z je muzikální, teplý a dynamický. Přirozenější průběh jsem dosud neslyšel na vlastní uši. Nabízí se možnost jej porovnat s jinými, třeba levnějšími a dostupnějšími delayi na trhu, ale podle mě to nemá smysl. Ne z toho důvodu, že to je stejné jako měřit jabka a hrušky dohromady, když vezmu, že konstrukčně je MF-104Z mnohem složitější a obsahuje komponenty, které zkrátka lacinější delaye nemají. Ale z důvodu prostého: je to prostě Moog
Delaye jsou velmi inspirativní! Od nenápadných, přes rockabilly, "pink flojdovské" a ještě dál...
Perfektní je jeho externí smyčka (loop), ve výsledku je ve feedbacku i zvuk efektu (může být prakticky cokoliv), který jde přes smyčku. Dá se ovlivnit poměr a zkreslení té smyčky, prostě paráda a další využití MF-104Z pro "jiné" zvuky. O možnosti připojení externího expres. pedálu (buď Moog nebo jiný, např. Ernie Ball) do jedné ze tří zdířek (feedback, čas spoždění, poměru mezi zpožděným a původním signálem) ani netřeba se rozepisovat. Dle manuálu jsem propojil MF-104Z s MF-102 Ring Modulatorem přes smyčku a rázem to začalo dělat zajímavé věci! S overdrivy i fuzzy vznikají hutné zvukové stěny atd. ...
S feedbackem za 3/4 dráhy vzniká samooscilace a násobení zkreslení a hlasitosti - jak tomu člověk nezamezí... připomíná to start raketoplánu nebo průlet proudové stíhačky v obýváku.
Jinak samotné ovládání MF-104Z je příjemné, ovladače mají silnou vůli, takže žádné nechtěné přetáčení nešikovnou rukou (i nohou) nehrozí. Vytknul bych snad horší rozlišitelnost poloh všech ovladačů - nenápadná bílá tečka není nejvýraznější.
Ovladači Drive i Output lze MF-104Z přizpůsobit perfektně k jakékoli kytaře i přes složitější pedalboard s krabičkami. Drivem na maximum lze docílit i poměrně slušného měkkého overdrivu. Má bypass spínač, je důležité proto jeho celkovou hlasitost nastavit a pokud možno s ní moc už nehýbat. Přepínač mezi krátkým (50-500ms) a dlouhým (100-1000 ms) zpožděním a přepínač mezi interní a externí smyčkou pro připojení dalšího zařízení. Ovladačem Loop Gain lze ovlivnit zesílení/zkreslení signálu v externí smyčce. Na předním panelu je celkem osm vstupů i výstupů (Audio In, Mix Out, Delay Out, Loop In, Loop Out, Time, Mix, Feedback) - velké možnosti nastavení a připojení / propojení. Napájení 9V až 15V, 300mA, opačná polarita (jako všechny Moogerfooger produkty).
Je to lehká krabice, asi jako bochník chleba. Rozměry Moogerfooger produktů asi nikdo, komu záleží na místě v pedalboardu, moc neocení, ale to je prostě Moog. :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

očekávám video recenzi :P nemůžu si pomoct, mě se tyhle moogy hrozne libej, už jenom právě to provedení, proste hezký i na pohled, poctivej kus efektu :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Taky bych byl pro video :-) s tou smyčkou musí jít dělat hezké věci.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen tak FYI - smycku ma myslim treba Memory Boy (eventualne az ve verzi deluxe) a videl jsem to uz u vice delayu. Kazdopadne Moog se mi taky vzdycky libil :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kameru s pořádným micem sice nemám, ale nějaké ukázky s rekordérem Zoom H4n bych připravil do recenze (kdo chce, ať napíše PM, pošlu aspoň prvotní nesourodé střípky).
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

wikxzen píše:Kameru s pořádným micem sice nemám, ale nějaké ukázky s rekordérem Zoom H4n bych připravil do recenze (kdo chce, ať napíše PM, pošlu aspoň prvotní nesourodé střípky).

ha, to si speciálně poslechne Wohma :twisted: (sranda)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Wohma píše:Jen tak FYI - smycku ma myslim treba Memory Boy (eventualne az ve verzi deluxe) a videl jsem to uz u vice delayu. Kazdopadne Moog se mi taky vzdycky libil :)
Vím, právě u toho jsem pár "šílenosti" viděl :-)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wikxzene, nevytýkej mi mou lenost hledat, ale kolik ta sranda stojí? :)

Jinak ty smyčky se objevují ve více delayích, ale pořád to je spíš zřídkavá věc. Dají se s ní ale dělat dost zajímavé věci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:Wikxzene, nevytýkej mi mou lenost hledat, ale kolik ta sranda stojí? :)
Prvně se posaď, ať to s Tebou nešvihne. Pak si mysli cenu. Pořádnou cenu. No a nakonec ji vynásob dvěma. :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Právě proto jsem to radši nechtěl hledat :mrgreen: Mohl by to být až moc velký šok - tady by mi to snad bylo předloženo citlivě :D

Ale naštěstí je vysoce pravděpodobné, že mé peněženky se to nikdy nebude týkat. 8)

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“