Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
Vůbec to neřeš. Takovou drobnost nemáš na zvuku žádnou šanci poznat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je chyba, že to jsou standardní a měl si koupit f-spaced verzi, ale opravdu to nemusíš řešit. Já jsem stejnou "chybu" udělal taky, mám tak snímače na ibanezce a no problem.koko píše:Nedavno jsem na svem LP od BaCH vymenil stavajici 2 snimace za SD H-2N a SH-4 JB. Zatimco puvodni snimace mely roztec polovych nastavcu odlisnou vzhledem k umisteni a presne licovaly se strunami, tak oba SD maji roztec stejnou, takze se struny uplne presne nekryji. Je nekde chyba nebo to nemam resit?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám u D-sonicu stejný “fail“ a ani jsem to nepoznal, než jsem se na to před nedávnem pořádně podíval. Víc mě s**e to vrčení, když se nedržím strun, příjde mi to čím dál horší 
- Nero
- Rádce
Vrčí? S tím já problém nemám - zkontroluj si zapojení...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To mám dobře, akorát je to asi zemnění, když se chytnu, tak to zmlkne. Nevím jak to vyřešitNero píše:Vrčí? S tím já problém nemám - zkontroluj si zapojení...
Zdarec,
chtěl bych se zeptat vyplatí se u levných kytar ( konkrétně teda stratů ) měnit kobylkový snímač ?
Nemám na to abych na kytaru za 1500,- kč kupoval nové SD ( set za 5 klacků ) tak mě napadlo jestli by nepomohla výměna jenom kobylkového za RM-ka. Jsou tam původní singly ( dost silně vazbící, nicméně brum není zas až tak hrozný ) a chtěl bych se zbavit aspoň trochu toho vazbení má to být na Hard Rock, Punk, Rock...
Třebas tenhle : http://www.rmpickups.cz/strat.html ( ten úplně dole )
Díky za odpovědi...
chtěl bych se zeptat vyplatí se u levných kytar ( konkrétně teda stratů ) měnit kobylkový snímač ?
Nemám na to abych na kytaru za 1500,- kč kupoval nové SD ( set za 5 klacků ) tak mě napadlo jestli by nepomohla výměna jenom kobylkového za RM-ka. Jsou tam původní singly ( dost silně vazbící, nicméně brum není zas až tak hrozný ) a chtěl bych se zbavit aspoň trochu toho vazbení má to být na Hard Rock, Punk, Rock...
Třebas tenhle : http://www.rmpickups.cz/strat.html ( ten úplně dole )
Díky za odpovědi...
-
woro90-1
Určitě by to zvuku dost pomohlo, ale nejsem si jistý, zda zrovna kobylkový singláč u strata je to pravé na hard rock. Když už kobylkový, tak spíš HB, a když už SC, tak, spíš střední, případně bez brumu paralelně s kobylkovým.
Ten co jsem tu nahazoval HB o velikosti singlu, ale raděj asi koupím čistokrevný HB ( je o polovinu levnější )woro90-1 píše:Určitě by to zvuku dost pomohlo, ale nejsem si jistý, zda zrovna kobylkový singláč u strata je to pravé na hard rock. Když už kobylkový, tak spíš HB, a když už SC, tak, spíš střední, případně bez brumu paralelně s kobylkovým.
http://www.rmpickups.cz/humbuckery.html - ten horní.
Nicméně tady na foru jsem se dozvěděl, že poloha snímače má za následek typ zvuku jaký snímá ( výšky, středy, basy ) a u kobylky by měl snímat výšky ( jestli se teda nepletu ) a přece jenom ty levné činské vazbí v celém rozsahu ( hraju především na dolní polohy 5 polohovýho přepínače - výšky a středy ), takže nevím jestli to zas tak o moc pomůže...
-
woro90-1
Ale prd výšky středy basy. Prostě čím blíž ke středu struny, tím míň výšek. Toho sis snad stihl všimnout, ne?
Pokud používáš kobylkový i střední snímač, nebylo by od věci vyměnit oba, nebo nejlépe všechny, pokud je používáš. Samozřejmě za předpokladu že ti jde o slušný zvuk. Pokud ti jde jen o to, abys mohl dělat bordel a nehvízdalo to, nic nekupuj a hoď je do plecháčku s voskem. A pokud bys využil jen ten HB u kobylky, naper tam klasický HB, vyměň poťáky za pětistovky a singly klidně vyndej a strč je do šuplíku, aspoň budeš mít dost místa pro samolepky. Nebo rovnou vyřízni z plexiskla nový pickguard a zezadu ho stříkni nějakým zajímavým motivem.
Pokud používáš kobylkový i střední snímač, nebylo by od věci vyměnit oba, nebo nejlépe všechny, pokud je používáš. Samozřejmě za předpokladu že ti jde o slušný zvuk. Pokud ti jde jen o to, abys mohl dělat bordel a nehvízdalo to, nic nekupuj a hoď je do plecháčku s voskem. A pokud bys využil jen ten HB u kobylky, naper tam klasický HB, vyměň poťáky za pětistovky a singly klidně vyndej a strč je do šuplíku, aspoň budeš mít dost místa pro samolepky. Nebo rovnou vyřízni z plexiskla nový pickguard a zezadu ho stříkni nějakým zajímavým motivem.
-Jo toho jsem si už všimnul...woro90-1 píše:Ale prd výšky středy basy. Prostě čím blíž ke středu struny, tím míň výšek. Toho sis snad stihl všimnout, ne?
Právě tím který používám jsem si nebyl nikdy jistý, vždycky jsem hrával a hraju na spodní dvě-tři polohy 5 polohovýho přepínače ( převyšují výšky a středy )- takže podle mě je to středový a kobylkový snímač ( ale nejsem si jistý ).
- Nero
- Rádce
Je to střed a kobylka.
PetrPeter 1975 - 2008
Díky to jsem potřeboval vědět, takže na kobylku HB nebo jeho zmenšenou verzi a doprostřed singl ?Nero píše:Je to střed a kobylka.
Kup si Distortion Rails. Jednoduchá výměna, velká změna zvuku. A je to vratná změna. Jestli je to na nějakou dobu tvoje jediná kytara, tak je to jasná volba pro zkreslené zvuky.
Nebo zadarmo: search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bdgb++%2Bstudio++
Nebo zadarmo: search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%2Bdgb++%2Bstudio++
- Nero
- Rádce
Ke kobyle bych nacpal HB velikosti SC, na střed standardní SC. Zbytek je jen o tom, jaké máš finance.Billy Joe píše:Díky to jsem potřeboval vědět, takže na kobylku HB nebo jeho zmenšenou verzi a doprostřed singl ?Nero píše:Je to střed a kobylka.
PetrPeter 1975 - 2008
4 Nero : Můžeš mi nějaký ten HB velikosti SC doporučit hleděl jsem na RM a přišlo mi jestli není výhodnější přece jenom koupit klas. HB a mít možnost i rozepínat pak bych se obešel i bez středovýho popř. bych jej mohl dokoupit přece jenom klas. HB je levnější než jeho zmenšeniny - nicméně nevím jak se liší mini od velkýho HB co se týká zvuku ...
- Nero
- Rádce
Bez udání ceny ti stěží něco můžu relevantně doporučit.
HB velikosti SC lze také rozepnout. Rozepínací HB ti nenahradí středový SC. Zvuk HB velikosti SC je oproti standardnímu HB trochu víc do výšek, kousavější a agresivnější.
HB velikosti SC lze také rozepnout. Rozepínací HB ti nenahradí středový SC. Zvuk HB velikosti SC je oproti standardnímu HB trochu víc do výšek, kousavější a agresivnější.
PetrPeter 1975 - 2008
Je to tak. Ale ten Distortion rails je hodně navinutý, že bude i dost hutný, žádná převýškovaná jedůvka. Rozdíl v ceně? Ale nemusíš do pickguardu/kytary řezat, je to vratné.Nero píše: HB velikosti SC lze také rozepnout. Rozepínací HB ti nenahradí středový SC. Zvuk HB velikosti SC je oproti standardnímu HB trochu víc do výšek, kousavější a agresivnější.
Jestli řezat chceš, tak je to na jinou diskusi, kterých tu už taky několik je.
- Nero
- Rádce
Jasný, ono záleží na konkrétním modelu. Všeobecně by mělo cca platit to, co jsem napsal. 
PetrPeter 1975 - 2008
Souhlas s Bummerem, na zvuk to nemá vliv. Pokud ale chceš mít kytaru opticky dokonalou (jako já svůj Gibson SG Special), můžeš to řešit kobylkou nastavitelnou ve třech směrech. U této kybylky si můžeš nastavit rozteč strun - http://guitar-bridge.com/hp135010/Artikel-Liste.htmkoko píše:Nedavno jsem na svem LP od BaCH vymenil stavajici 2 snimace za SD H-2N a SH-4 JB. Zatimco puvodni snimace mely roztec polovych nastavcu odlisnou vzhledem k umisteni a presne licovaly se strunami, tak oba SD maji roztec stejnou, takze se struny uplne presne nekryji. Je nekde chyba nebo to nemam resit?
Zdravím chystám se k narozkám koupit Squier Standard a pak vyměnit snímče za minihumbuckery - konkrétně neck a bridge - na bridge hraju doprovody a na neck sóluju a střed nechám SC. Chtěl bych se teda zeptat jaká kombinace RM pickups by byla nejlepší? Ke kobyle bych odhadoval asi Distortion Rails, ale krk vážně netuším...sóluju podobně a s podobnym zvukem na krkáči jako Dave Murray....dík za rady 
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B