Multiefekt ci zvukova karta srovnani kvality zvuku ceny ...

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Total Music Ignorant

Multiefekt ci zvukova karta srovnani kvality zvuku ceny ...

Příspěvek od Total Music Ignorant »

Ahoj mam nekolik otazek
Chci hrat doma na kytaru tak, abych pri tom nerusil okoli. Potrebuju hlavne hi-gain zkresleni, ale chci si sem tam zkusit treba i Claptona nebo neco co uslysim v radiu;-) Samozrejme chci pouzivat i modulacni zkresleni. Nemam moznost si nekde zahrat poradne nahlas tzn. zkusebna apod. (maximalne vyjimecne doma pres mini lampu VHT6) takze bych rad poridil nake zajimave reseni ktere mi nabidne kvalitni zvuk do sluchatek (chtel bych nejake lepsi 3-4tis kc pac opravdu pres repro hrat nebudu jen vyjimecne)

Co si myslite ze je lepsi a proc?

Multiefekty ala Digidesign ElevenRack, POD HD500 chovajici se v podstate jako zvukovka (Podle mne vyhoda na strane HD500 ze neni treba zadny pedalboard, Digidesign ma podle mne o 100% lepsi zvuk ale zase pokud bych ho chtel ovladat jinak nez klikat je treba koupit pedalboard navic cena je 2x vyssi)
http://www.thomann.de/cz/digidesign_eleven_rack.htm
http://www.thomann.de/cz/line6_pod_hd500.htm

nebo

Zvukove karty + software obsahujici simulace aparatu jako treba Amplitube, Guitar rig
(Tady je vyhoda ze by to vyslo mnohem levneji prtoze mi staci jen ta zvukovka a software k tomu stahnu z internetu. Navic se da koupit do usb takze mobilita. Proti multiefektu Digidesign min nez polovicni cena i se sluchatky.)
libilo by se mi treba TERRASONIQ PHASE X64
http://www.thomann.de/cz/terrasoniq_phase_x64_usb.htm

popripade jeste kytarovy preamp + nejaka ta zvukovka pres kterou bych vlastne k tomu preampu dodal jeste modulacni efektiky (delay, chorus, flanger)?
mne se treba docela libi Hughes & Kettner Tubaman 2; popr. mesa v-twin; HT-dual; Tech 21
http://www.thomann.de/cz/hughes_kettner_tubeman.htm

A ted jeste doplnujici dotazy:
nektere zkukovky maji midi in/out znamena to ze se na ne da pripojit nejaky midi pedal board jako BEHRINGER FCB1010 a pomoci neho by se dal ovladat ten kytarovy software??

Zkuste prosim porovnat jednotlive varianty a klidne mi hodte linky na nejake zajimave produkty. Uvital bych hlavne odpovedi od lidi co maji s timhle osobni zkusenosti. Spise mi jde o to porovnani kvality a ovladatelnosti tech mutiefektu vuci zvukovek. Chtel bych se s cenou vejit do 20 tis. samozrejme bych radsi usetril klidne i polovinu;-) Prosim hlavne mi tu nepiste odpovedi typu za tu cenu mas hi-gain apec apod. muzu si koupit klidne 2 ale v panelaku mi budou na ... Dekuji vsem co mi odpovi a prominte ze se tak rozepisuji
-----------------------------------------
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Teorge

Re: Multiefekt ci zvukova karta srovnani kvality zvuku ceny ...

Příspěvek od Teorge »

ElevenRack tu má Tubular. Má tu i nějaká videa přes to nahraná. Zkus se ho na něj zeptat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A nezapomeň, že přes SW bude vždy latence (zpoždění), která nemusí být taková, že se to dá použít. Navíc je to několik HW+SW dokopy, zapínat to, to, to, dvojklik na SW atdatd. - multiefekt zapneš a jedeš. Já bych volil ten.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Total Music Ignorant

Teorge píše:ElevenRack tu má Tubular. Má tu i nějaká videa přes to nahraná. Zkus se ho na něj zeptat.
Diky za tip! Jinak hodne pekne ma ty videa to se musi nechat.
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Total Music Ignorant

pavlii píše:A nezapomeň, že přes SW bude vždy latence (zpoždění), která nemusí být taková, že se to dá použít. Navíc je to několik HW+SW dokopy, zapínat to, to, to, dvojklik na SW atdatd. - multiefekt zapneš a jedeš. Já bych volil ten.

P.
To je pravda ale zase nake ty zvukovky maji prece Midi in/out to by se melo dat ovladat pres naky pedalboard ne? Mas pravdu s tim ze nake to klikani by bylo treba vzdycky a je to otrava. A s tou latenci je to jak? Vim ze se pouzivaji nejcasteji ASIO ovladace ui kterych by mela byt podle vyrobce nulova latence, coz je samozrejme blbost, ale zajima mne jak to funguje v praxi? Cim vice efektu najednou tim vetsi latenece? A zalezi na te konkretni zvukovce jak ma vykonny cip nebo ty efekty zpracovava procesor?
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nulová latence není blbost, ale je to obejití SW, takže by ti to nehrálo = pro tebe nepoužitelné. Ano, její velikost závisí na výkonu celého počítače, takže se zvyšující zátěží (počet efektových plug-in, použití náročných simulací aparátů apod.) je třeba obvykle zvýšit velikost audio bufferu = zvětšení latence.

Efekty VST a DirectX zpracovává počítač, na zvukovce nezáleží.

Problém latence je v tom, že se nedá přesně říct, jaká bude její minimální použitelná hodnota - a nelze se jednoznačně opřít o technické specifikace, bohužel :?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“