Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
woro90-1

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od woro90-1 »

Rubato není technika ale výrazový prostředek, úprava rytmu. Jde o to, že sólista nehraje přesně na doby, ale vybočuje z rytmu, zrychluje a zpomaluje vůči doprovodu, čímž dostane do svého partu daleko více života a napětí. Opakem je Tempo giusto, tedy v přesném rytmu tak, jak je to napsáno.
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

woro90-1 píše:Rubato není technika ale výrazový prostředek, úprava rytmu. Jde o to, že sólista nehraje přesně na doby, ale vybočuje z rytmu, zrychluje a zpomaluje vůči doprovodu, čímž dostane do svého partu daleko více života a napětí. Opakem je Tempo giusto, tedy v přesném rytmu tak, jak je to napsáno.
Takže návrat ke kytarovým začátkům... Takhle jsem hrál já měsíc po získání elektriky. 8)

Tím pádem jsem byl dál než teď páč jsem to rubato zabudol :D
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, možná jsem divnej, ale dost mi vadí ty drnčící struny v začátku nahrávky. To je daň za podladění? Na první poslech mě hodně "vyrušila" akorát část kolem 2:40, ale té jsi si pravděpodobě vědom. Pak tam slyším v té úvodní části několik drobných chybek typu přeškobrtnutí trsátka a nedoznění tónu (např. 0:53, 1:11). K technice hry a ostatním náležitostem se určitě vyjádří i někdo povolanější, tady bych vstupoval na hodně tenký led :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na tom začátku při čisté kytaře /cca 0:55/ bych se zaměřil na ty akordy, ať ti zní víc strun a nepřechytáváš tam zbytečně. Potom jak začínáš zkreslenou kytaru, tak je lepší hrát ty riffy na H struně, zní to věrněji a ty slajdy tomu dodají ten správný drive. Potom ta pasáž cca 2:20 je lepší hrát v pozici D struna 9. pražec tenká H 7. a prázné E. Tady ten tab je výborný, dost přesný http://tabs.ultimate-guitar.com/d/dream ... ns_tab.htm
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

woro90-1 píše:Rubato není technika ale výrazový prostředek, úprava rytmu. Jde o to, že sólista nehraje přesně na doby, ale vybočuje z rytmu, zrychluje a zpomaluje vůči doprovodu, čímž dostane do svého partu daleko více života a napětí. Opakem je Tempo giusto, tedy v přesném rytmu tak, jak je to napsáno.
Je zajímavý, že tohle právě zkouším, a při hraní to dělám tak, jak to cítím, a to bych se vsadil, že tam sedí, alébrž při zpětném poslechu nahrávky to tam většinou nesedí skoro vůbec, a nezní to moc dobře.. :|
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

mtmccox píše:alébrž při zpětném poslechu nahrávky to tam většinou nesedí skoro vůbec, a nezní to moc dobře.. :|
Tak toto poznam z vlastnej skusenosti tiez. :lol:
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

LukyTukySpeky píše:
Jediné co na mě dýchalo, byl strašný pocit nepřirozeně zahrané skladby. Žádný feel, žádná barva tónu tvých prstů, nic. Pro mě to bylo absolutně mrtvé a strojově naučené. Tóny rozsypané a místy falešné.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Začal jsem dělat na jednom songu.. Přikládám ukázku.. Co si o tom myslíte ?

:arrow: http://www.uloz.to/8725980/exekuce-kousek-wma
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

pupack píše:
MLorenzo píše:Vždy se na nějakou dobu nahodil danej backing a každej, kdo měl zájem, se předvedl (ne soutěž), co s ním vymyslel... :)

přesně tak, prostě třeba http://www.guitarbackingtrack.com/play/ ... _in_dm.htm házim backing, kdo chce nahraje do toho svoji improvizaci a postne :) takhle to bylo... ale taky se tam motalo jen pár lidí dokolečka. nešlo o kvalitu, kolikrát to byla i tragedia, ale o to vlastne šlo, dostat zpetnou vazbu (bez urážek) od druhejch lidí. No a ze ti da takovyhle jamovani, treba v pentatonickym boxu víc nez smrdlani nothing else matters je jasny :D
Kde jsi to vyhrabal? Na tohle se krásně jamuje. Teď jsem tady mydlil v jednom pentatonickém boxu a paráda i s těmi 5 tóny :D Jako nahrál bych to, ale to bych musel zjistit jak obejít to, že se mi v nahrávce rozchází zvuk kytary a backing :) A snad by to šlo s integrovanou zvukovkou v noťasu :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nik 555:
Jedna prosborada: zřiď si na box.net nebo jiném audio úložišti účet a nahrávky dávej tam, tipuju, že spoustu lidí je stejně líných jako já a nechce se jim něco stahovat a opisovat captcha kódy.
K samotné skladbě můžu říct jediné: už se těším, až k tomu přidáš sólovku a zpěv, za mě je to co se týče kytarových partů naprosto bez chyby :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Ok zřídim si tam účet.. Jinak díky za tvůj názor :) Zpěv a možná i solovka tam bude :)

EDIT: Tak účet jsem si vytvořil a rovnou přikládám celej song (zatim bez zpěvu)..

http://www.box.net/shared/oqc1copfro
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

když už to dáváš na box, tak to tam nahrávej v mp3, ať si to tam člověk může rovnou pustit... ale jinak skladba velice povedená, rozhodně palec nahoru
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Díky moc :)

OT: Takže když tam hodim song v mp3 formátu tak k tomu bude i přehrávač?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo vyskočí tam kromě možnosti stáhnutí i tlačítko play.

Jinak hezký song, něco jsem v práci vyřizoval a po 15minutách hraní dokola mi došlo, že to pořád hraje ten tvůj song :-D
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Díky takže je to i poslouchatelný.. Super :lol:
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nik 555 píše:Díky takže je to i poslouchatelný.. Super :lol:
Je to moc dobré. Jak jsi to nahrával? Přes co jsi to hrál? Krásně hrubý zvuk kytary, dokážu si představit jak to musí znít naživo místo nahrávky.
Nik 555

Příspěvek od Nik 555 »

Díky moc!
K tomu zvuku:
Kytara je nahraná 4x přes sebe,snímače EMG 81 a ladění do drop C. Nahrával jsem přes lampový preamp Blackstar ht dist a použil impuls reproboxu od guitar hack..
Bicí jsou složený v supperior drummer 2 - matal foundry.. Je to jen hrubej mix, takže bez masteringu.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Nik 555 píše:Začal jsem dělat na jednom songu.. Přikládám ukázku.. Co si o tom myslíte ?

Zní to hodně dobře, hodně mi to připomíná Seether.
jarji

Příspěvek od jarji »

Nik 555 píše:Začal jsem dělat na jednom songu.. Přikládám ukázku.. Co si o tom myslíte ?

Osobne sa mi to páči. Pustil som si to už asi 5x :)
Carpe Diem
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“