Zdravím, jsem začátečník. Na klavír se učím sám tak dva roky.
Možná to bude znít blbě, ale dá se na klavír nějak efektivně zahrát písnička u které znám pouze akordy?
Rád bych si k tomu třeba zazpíval, ale u většiny songů vznikají nepřirozené proluky mezy úderama.
A hraní každé doby taky není zrovna moc efektivní.
Doufám že jste mě pochopili a poradíte.
Dík
Hraní akordů na Klavír
Pravidla fóra
Re: Hraní akordů na Klavír
Ahoj, taky jsem na klavír začítečník, ale jde to. Pokud si pamatuješ na hudebku v ZŠ, tak tam většinou učitelky písničky doprovází tímhle způsobem a k tomu hrajou melodii.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Učitelky v ZŠ hrají doprovody zpravidla velmi primitivně - levou rukou hrají základní tvary akordů a pravou melodii a o rytmu (zpravidla pouze čtvrťová kila) ani nemluvě.
Aby klavírní "beglajt" alespoň trochu k něčemu vypadal, je potřeba hrát levou rukou bas a případné přiznávky a pravou akordy s příppadnou přidanou melodií. Rytmus: Je potřeba napodobit kytarový doprovod - správné střídání dlouhých a krátkých a přízvučných a nepřízvučných dob, rozložených akordů apod.
Aby klavírní "beglajt" alespoň trochu k něčemu vypadal, je potřeba hrát levou rukou bas a případné přiznávky a pravou akordy s příppadnou přidanou melodií. Rytmus: Je potřeba napodobit kytarový doprovod - správné střídání dlouhých a krátkých a přízvučných a nepřízvučných dob, rozložených akordů apod.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Taky hraju... rok... a hraju normal akordy a vůbec nevím, jak to mám hrát jinak... vlastbě jsem na to ani nepomyslel...
Naše říďa učí hudebku a hraje to přesně takhle primitivně a k tomu ještě nehraje prázdný takty a nedodržuje délky not (třeba celou a půlovou spojenou obloučkem zkrátí)
-
Ragtimepiano
Z hraní písniček na Zušce jsem zděšen, je to opravdu primitivní.
Doporučil bych ti experimentovat.
Co se levé ruky týče, začni hraním basu na těžké doby a akordu na lehké doby. Tzn. v 4/4 taktu a jako akord C Dur.
C/C dur/G/C dur
Postupem času můžeš zařazovat i tercie, různé kvintové nástupy a sestupy.
V pravé ruce bych doporučoval nějaké obohacené akordy, mně osobně se dost líbí šestkové akordy. Podle stylu jaký hraješ samozřejmě upravovat rytmus, tzn., že pro zpěvníkovou věc nejlépe třeba rovné čtvrtky, ale pro něco jazzovějšího tak třeba dát synkopu a nebo místo kupříkladu osminek hrát frázovaně 3:1.
Doporučil bych ti experimentovat.
Co se levé ruky týče, začni hraním basu na těžké doby a akordu na lehké doby. Tzn. v 4/4 taktu a jako akord C Dur.
C/C dur/G/C dur
Postupem času můžeš zařazovat i tercie, různé kvintové nástupy a sestupy.
V pravé ruce bych doporučoval nějaké obohacené akordy, mně osobně se dost líbí šestkové akordy. Podle stylu jaký hraješ samozřejmě upravovat rytmus, tzn., že pro zpěvníkovou věc nejlépe třeba rovné čtvrtky, ale pro něco jazzovějšího tak třeba dát synkopu a nebo místo kupříkladu osminek hrát frázovaně 3:1.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Proč zrovna rovné čtvrtky?! Aby zkončil jako ta učitelka?tzn., že pro zpěvníkovou věc nejlépe třeba rovné čtvrtky
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
take jsou idealni rozklady pres osmicku. zkratka akordy muzes upravovat jakkoliv a nikdy nebudou znit trapne. s rytmem si hrave poradi kazdy jen vymyslet ten zpravny ktery dobre sedi do melodie. je to to same jak na kapele. rytmus bicich se pridava az nakonec. do prave ruky bych doporucila pro oziveni celkove melodie hrani ve vicehlasech. s tim ale zacatecnici mivaji casto problem, ze nehrajou intervaly zaroven. proste na hrani akordu neni zadna kucharka. hraj co se ti libi, kombinuj, jen tak dosahnes dobreho vysledku a pro inspiraci se podivej na par videji