Strap lock-zámky na řemen

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Teorge

Re: Strap lock-zámky na řemen

Příspěvek od Teorge »

Já o nich právě kvůli toho odepínaní uvažuju, s řemenem se mi to blbě dává do pouzdra...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

rasomaso píše:vy si ten pás vážně potřebujete odepínat? já tam mám dvě kovový matky mezi řemenem a vrškem čudlíku, nadosmrti a nikdy se to nevyviklá. :wink:
Mně jde spíš o to, aby se neodepínal sám. :D Jednou se mi to stalo a další den jsem si běžel koupit zámky, páč jsem se fakt lekl. Naštěstí jsem tu kytaru stačil chytit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jo to já jsem to měl vždycky zas opřený o postel a roh stolku, pak jsem jednou ráno vypínal budík o 40 čísel vedle, tak mi to fláklo vo zem že sem ještě nikdy tak rychle nevstal :lol: ještě ten den jsem si pořídil držáček :mrgreen:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já to řešil jako Raso těma matkama, ale pak jsem převrtal ten kolík na to a už to nepadá.
A když má člověk víc kytar, tak se vyplatí mít na všech stejný zámky a jen předělávat popruh, když jich člověk nemá víc
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jak tu nekdo psal..vetsina lidi co si muze dovolit dve kytary muze zmaknout i dva popruhy :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

McKozias píše:jak tu nekdo psal..vetsina lidi co si muze dovolit dve kytary muze zmaknout i dva popruhy :D
Taky fakt... Ale jakmile tam máš přilepenou vysílačku, tak seš v háji :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Od té doby, co mě týden nová RG 1527 spadla z 1.5 metru na krabičky jsem začal strap-lock používat. Přemýšlím, že nechám jeden pás a strap-locky stejné na obou kytarách a bude to, jenom abych sehnal ty stejné :( Jinak dneska jsem pořídil stratocastera a tam ty strapy teda moc důvěryhodně nevypadají :(
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Už je to nějakej ten pátek, co jsem ty zámky (od Fenderu myslim..?) musel zahodit, protože byly z nějakýho měkkčího materiálu: Na kytaře byl v místě uchycení popruhu neustále takovej jakoby zlatej prášek a když jsem sundal pás, tak byl ten zamykací patent skoro úplně vydlabanej... Už to nechci.
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

Zdravím, mám v plánu si koupit zámky na řemen.Původně jsem favorizoval Ernie ball před Dunlop. Pak jsem našel tohle http://jimdunlop.com/product/straplok-ready-buttons .Jestli to chápu dobře, tak by na to měl jít připnout straplok od Dunlopu, to znaměná že bych si na ostatní kytary koupil jen tyhle čudlíky za 45 kč , a nemusel bych si na každou kytaru kupovat celou sadu zámku, nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to opravdu do sebe pasuje?
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

negativecreep píše:Zdravím, mám v plánu si koupit zámky na řemen.Původně jsem favorizoval Ernie ball před Dunlop. Pak jsem našel tohle http://jimdunlop.com/product/straplok-ready-buttons .Jestli to chápu dobře, tak by na to měl jít připnout straplok od Dunlopu, to znaměná že bych si na ostatní kytary koupil jen tyhle čudlíky za 45 kč , a nemusel bych si na každou kytaru kupovat celou sadu zámku, nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to opravdu do sebe pasuje?
Keď to tam píšu tak to musí byť pravda :D :D :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Bacha na todle :!:

http://kytary.cz/fender-straplock/HN004905/

Držej dobře a vypadaj bytelně, ale už od začátku se mi při hraní otáčela ta součástka na řemenu blíž krku jakoby směrem ven. Před pár vteřinama se mi ale otočila o 180°, vycvakla se a Epi byla na zemi - bilance: díra v plovoucí podlaze, uštíplej kus laku až na dřevo na hlavě, praský éčko. Fakt na to bacha. Jdu to něčim zalepit nebo nevim... až na tohle vcelku spojonenost, a na druhý straně to nedělá. Zvláštní.
Blackwell: Instrumental progressive rock
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A některé se i vyšroubovávají....
Tady ty můžu s klidným svědomím doporučit, tam snad není způsob, jak by to vyletělo
http://kytary.cz/dunlop-straplok-zamky- ... /HN077264/
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

bubucci píše:A některé se i vyšroubovávají....
Tady ty můžu s klidným svědomím doporučit, tam snad není způsob, jak by to vyletělo
http://kytary.cz/dunlop-straplok-zamky- ... /HN077264/
Obávám se, že úplně stejně, jako u mých Marvelů. Jednoho dne se prostě stane, že ty kuličky zůstanou uvnitř a na průser je zaděláno. Už mi to z toho jednou spadlo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

nechtěl jsem to psát jako prvni :) stalo se mi to stěma Dunlopama dvakrát během roku.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

arcilucifer píše:nechtěl jsem to psát jako prvni :) stalo se mi to stěma Dunlopama dvakrát během roku.
a kua...mě ani jednou za 4 roky...asi štěstí na kus, takže odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

spíš moje neštěstí na kus. v obou případech to byl straplock za kobylkou, ted uz dělam to, že preventivně vždy zacukám.
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

Taky mam tyhle dunlopy, taktez se obcas objevil problem jak popisujete a taky to bylo za kobylkou (jak pise arcilucifer). Vzdycky jsem si nechaval straplocky a remen na kytare i kdyz jsem ji prevazel v (mekkem) pouzdru do zkusebny atp, a prave to tomu myslim uskodilo - ze se ten zadni straplock zbytecne namaha, kdyz pak ta kytara treba stoji oprena o zed, tak vlastne plnou vahou stoji na tom zadnim, kobylkovem straplocku.
Takze uz remen sundavam pri kazdem prevozu, pak zacvaknu zamky az na miste, kdyz jdu hrat a musim rict, ze od te doby zamky samovolne nevycvakly ani jednou.
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak to já dávám kytaru do stojanu a pás vždycky sundávám před uložením do kufru. Tím to asi bude.
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

No tak jsem hned po incidentu ten otáčející se kus pořádně z obou stran popruhu zakápnul Chemoprénem a vypadá to, že drží celkem fest.. Tak uvidíme :arrow:
Blackwell: Instrumental progressive rock
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“