Nový snímač Emg vs Seymour
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový snímač Emg vs Seymour
jo? to nevim, ja videl jen ty Hx serie,
Co si myslíte o SH 13, Dimebuckeru?
jsem úchyl do Pantery, dost mě to láká.
Dean Icon ftw.
Spíš bych pokukoval po Billu Lawrencovi, ten používal hlavně a pokud vím, tak SH-13 zase po nějaký době vystřídal za lawrence...ale on těch kytar měl jak šlupekPinHead píše:Co si myslíte o SH 13, Dimebuckeru?![]()
a kdybych chtěl ten 18V EMG, co je potřeba udělat s kytarou? koukal jsem se dozadu, místa je tam docela dost, dvě baterky se tam vejdou, ale dává se ještě něco k nim? Nějaký udělátka, když je to vlastně preamp?
Dean Icon ftw.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jen se přidává baterie, nic víc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
a dá se ten EMG 81 aktivní rozepnout na jednu cívku?
podle ukázek na youtube a od kamošů....jsem se asi rozhodl, jenom by mě zajímalo tohle.
podle ukázek na youtube a od kamošů....jsem se asi rozhodl, jenom by mě zajímalo tohle.
Dean Icon ftw.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že nejde.
EMG hodně komprimuje a s tím gainem to vůbec není tak horké, leze s toho takový placatý zvuk, vyrovnaný zvuk s kterým se preamp docela dobře vypořádá. Subjektivně mi příjde např. D-Sonic o hodně silnější a živelnější a třeba takové D-activator je už úplný masakr.
Další věc je, jestli vůbec ten rozdíl poznáš, když se to prožene tím metalzounem a ve finále frontman.
EMG hodně komprimuje a s tím gainem to vůbec není tak horké, leze s toho takový placatý zvuk, vyrovnaný zvuk s kterým se preamp docela dobře vypořádá. Subjektivně mi příjde např. D-Sonic o hodně silnější a živelnější a třeba takové D-activator je už úplný masakr.
Další věc je, jestli vůbec ten rozdíl poznáš, když se to prožene tím metalzounem a ve finále frontman.
Poznáš... Bude ti to mnohem víc vazbit a brumětbubucci píše:Myslím, že nejde.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
v létě je v plánu lampovej stack, to už by mělo bejt lepší...snad 
Dean Icon ftw.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak to už bych počkal s tím snímačem až po výměně aparátu, tam se to projeví a bude ti třeba sedět.PinHead píše:v létě je v plánu lampovej stack, to už by mělo bejt lepší...snad
-
dr.MENGELE
tiež spekulujem po rokoch vyskušat nejaky nový snímač.len tak co to spraví.ale jak to spravit a vybrat si ten co by mi sadol.nakupit 10snímačov co by prichadzali v úvahu potom zložit struny,naletovat,našroubovat,naladit,5min.brnkat a zas spustit struny,vyšroubovat....?celkom by ma zaujimalo jak to robia gitarári.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
woro90-1
Kytaráři si pamatují, jak který znímač "zní", a podle konstrukce a určení kytary vyberou snímač. Pokud to není ono, vyberou jiný podle toho, co tomu chybělo či přebývalo. Aspoň co jsem měl možnost slyšet já.
-
dr.MENGELE
človeče len ta práca s tym.to ma odrádza.v obchode(aspon teda v bežnom okr.meste)máš na vyskúšanie pár gitar a to sú osadené firemnými no name a stejne to musiš skusit na svojej a mat na to čas.raz som videl v muzikuse testovali snímače a,,upravili" na to gitaru tak že vyrezali stred pod strunama a potom len pricvakli kable a skušali.genialny napad keby to tak mali v každom kráme:))tiež uvažujem medzi nejakym emg a sd alebo di marzio.ale sú ich kvanta a všetky v podstate dobréworo90-1 píše:Kytaráři si pamatují, jak který znímač "zní", a podle konstrukce a určení kytary vyberou snímač. Pokud to není ono, vyberou jiný podle toho, co tomu chybělo či přebývalo. Aspoň co jsem měl možnost slyšet já.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
woro90-1
SD mají na stránkách nahrávky, kde můžeš porovnat rozdíly snímačů, takže pokud jeden nesedí a chceš třeba přidat středy a trochu zjemnit výšky, vezmeš ten, který má více středů a trochu jemnější výšky než ten, který jsi tam zkusil. Rozdíly mezi snímači jsou stejné na každé kytaře, nejdeš podle konkrétního zvuku ale podle toho, kde potřebuješ výměnou snímače přidat či ubrat. Když to máš dostatečně zmáklé, na ten druhý pokus se trefíš. Samozřejmě pokud nějaký snímač neznáš a máš ho po ruce, je asi nejlepší si udělat pokusnou fošnu.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak kašli na dobré a jdi do nejlepšíchdr.MENGELE píše:tiež uvažujem medzi nejakym emg a sd alebo di marzio.ale sú ich kvanta a všetky v podstate dobré
Dle stránek výrobce DiMarzio je X2N nejsilnější snímač této firmy. Týden ho mám v kytaře, zvuk se oproti Powersoundu razantně změnil, je to maso. I tak mám jisté pochyby. Je možné že plný potenciál zvuku neslyším kvůli Cubovi a nízké hlasitosti?
Já si myslím, že kombinace silného snímače a aparátu bez elektronky na vstupu může být spíš na škodu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
To je víc jak jistý
chce to něco lepšího a hlavně lampovýho 
-
woro90-1
Spíš jde o to, že výstupní napětí není všechno. Nebo snad všichni dnes hrají na quadraily z tenoučkého drátu nacpané k prasknutí? Ale ta kostka na tom má určitě obrovský podíl, mně se třeba jejich zkreslení nijak zvlášť nelíbí.
Tak samozřejmně, ale přecejenom je to už dost kvalitní snímač, kterej má i vedle extra vysokýho výstupu i svůj xicht. Kostka a tranďáky celkově to kazí...moje kytara taky ožila jak blázen na lampě, snímače co v tom mám jsou v podpisu
Ikdyž já si na svůj předchozí trand nestěžuju, byl dobrej.