Problém s dozvukem (amati)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
voci
Kontaktovat uživatele:

Problém s dozvukem (amati)

Příspěvek od voci »

Po dlouhé době vás opět zdravím.
Rekonstrukce bicí sestavy Amati druhé řady, zvané SH*T II se blíží ke konci. Po zakoupení nových blan jsem narazil na problém s dozvukem. Ať bouchnu do kteréhokoliv bubnu ovze se tón a po něm dlouhý dozvuk. Připomínám, že mám kopák a tomy bez spodní blány. Co s tím ?
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Problém s dozvukem (amati)

Příspěvek od Monikad »

Tak nejideálnější řešení by bylo tam rezonančky prostě dát a dobře ladit. Bez té spodní blány je i dobře naladěný buben tak trochu "tupý" zvukově a prostě to není ono pro uši :?
Druhým bodem, pokud první nejde zrealizovat, je zkusit jinou blánu. nějakou vícevrstvou, nejlépe s nějakými tlmícími prvky vintegrvanými do blány. A dobře LADIT!!!! (netuším, jaké blány si na to dal..)
Teprve až když nevyjde ani jedno z toho před tím dojde nejspíše na nějaká externí tlumítka, kterých je na trhu spousta! Ať už mluvíme třeba o nějakých mechanických sundávacích tlumítkách, tlumících prstencích co se pokládají na blánu, nalepovací MiniEmad, nebo třeba i tlumící hmotu MoonGel.....

Největší prasečina by ale bylo, začít ty blány polepovat lepící páskou, nebo prostě páskou + něco (kapesníčky, tácky na pivo,...). To už pak prodat ty bubny a bouchat třeba pěstí do stolu. Bude to zvukově výraznější a zajímavější. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

nasadit rezonanty a ladit. Pinstripky nahoru a ambassadorky dolů. Ladit. Jde to.
dr.smile

Příspěvek od dr.smile »

Ahoj,
Mám stejný problém a rezonancky mam na vsech bubnech, ikdyz jenom prevozni od Basix. Problém se mi vyskytuje na vsech bubnech až na basovy, na kterém mám, na hrací straně, novou blánu Gretsch. Taky mě napadlo jestli to nemůže bejt kvůli akustice místnosti. Jinak blánu Gretsch mám i u floor-tomu a tam se mi problém vyskytuje. Už sem úplně zoufalej, nedá se s tím hrát. Dík za radu.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

dr.smile píše:Ahoj,
Mám stejný problém a rezonancky mam na vsech bubnech, ikdyz jenom prevozni od Basix. Problém se mi vyskytuje na vsech bubnech až na basovy, na kterém mám, na hrací straně, novou blánu Gretsch. Taky mě napadlo jestli to nemůže bejt kvůli akustice místnosti. Jinak blánu Gretsch mám i u floor-tomu a tam se mi problém vyskytuje. Už sem úplně zoufalej, nedá se s tím hrát. Dík za radu.
S převozními blánami bude vždy problém s přezvukem. Z podstaty věci jsou to blány "provizrní" tedy zpravidla tenké, jednovrstvé, co nejlevnější"..... Ani BASIX ani GRETSCH nejsou výrobci blan. Je to ekonomický produkt některé z renomovaných blánařských firem vyrobených pro tu firmu a opatřených logem té bubnové firmy, pro kterou to ve velkém chrlí. nevím, z jaké řady Gretsch máš ty blány, protože u něktrých vyšších řad prodejce opatřuje nás soupravy už slušnějšími a regulérně dobrými blánami od Evans. To ale asi nebude tvá situace.
tedy možná rada, tlumit blánu čímkoliv, ale tím totálně zabiješ njen dozvuk, ale i nějaký přirozený zvuk bubnu a stane se z toho prostě bezbarvé bouchnutí. :cry:
nebo se porozhldni a investuj do nějakých kvalitnějších blan a vyhraj si s laděním. Tohle je nejobvyklejší cesta. :!: :wink:

Akustika místnosti samozřejmě svoji roli hraje taky, ale předpokládám, že už poznáš, co je echo místnosti a co je skutečné přeznívání samotného bubnu. nakonec pokud bubny rozložíš jinde (nebo jen v jiném místě té stejné místnosti) uslyšíš jak moc se dozvuk změnil!! :idea: :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“