Nahrávání celé kapely - jeden rekordér?

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání celé kapely - jeden rekordér?

Příspěvek od Wohma »

Prijemne, neprijemne - hlavne by to zkratka neslo nastavit tak, aby to nevazbilo. A pokud vezmeme mikrofony se superkardioidni nebohyperkardioidni smerovou charakteristikou:
Obrázek
Tak vidime, ze kdyz je mikrofon naklonenej lehce nahoru, tak vetsinou odposlech byva presne v mistech, kde je ten vykroj, tedy nejmensi citlivost.
Dalsi vec je pak ta, zek dyz to hraje od zeme zepredu smerem na muzikanta, tak to velmi malo ovlivnuje zvuk, ktery jde z podia, coz je taky dost zasadni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Moc jsem si to nedokázal představit, ale už je mi to jasný, zdálo se mi prostě divný, že kyt. aparatury se dávají na hráče a PA ne
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jenze kytarove aparatury se stejne zvuci a posilaji do odposlechu, pokud na to jsou kapacity. Kytara primo do PA zpravidla hrat nemuze.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Jenze kytarove aparatury se stejne zvuci a posilaji do odposlechu, pokud na to jsou kapacity. Kytara primo do PA zpravidla hrat nemuze.
Pokud nejde o kytaru (elektro)akustickou, kterou lze píchnout přímo do mixu a odtud ji poslat do monitorů a PA - to jen pro doplnění.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

V rámci hledání levnější varianty jsem narazil na Alesis TwoTrack. Nemáte s ním někdo zlušenost? Ukázky jsem nenašel, takže nemůžu posoudit (nebo porovnat třeba se Zoom H1).

Obrázek

http://diktafony.heureka.cz/alesis-twotrack/

Cena je cca 1700 Kč.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Mám Roland R-05 a nahrává to pěkně
http://kytary.cz/roland-r-05/HN109921/
Používám to i na cvičení.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ahojte, chceli by sme si s kapelou nejako archivovat par nasich songov zo skusobne. na osobne ucely (akusticka gitara) pouzivam kondenzatorovy mic a zvukovku M-audio, len neviem aky vysledok by som mohol cakat ked to pouzijem na snimanie celej kapely. aky vysledok by sa dal ocakavat? pripadne ak mate niekto skusenosti s nahravanim kapely s podobnym set-upom, dajte ako na to
dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ivan píše:ahojte, chceli by sme si s kapelou nejako archivovat par nasich songov zo skusobne. na osobne ucely (akusticka gitara) pouzivam kondenzatorovy mic a zvukovku M-audio, len neviem aky vysledok by som mohol cakat ked to pouzijem na snimanie celej kapely. aky vysledok by sa dal ocakavat? pripadne ak mate niekto skusenosti s nahravanim kapely s podobnym set-upom, dajte ako na to
dik
A co to takhle vyzkoušet? Asi ti nikdo neřekne jak to bude znít, protože je potřeba brát v potaz co je to za mikrofon, jaké nástroje v kapele jsou, jak jsou nahlas, v jaké místnosti se nahrává, ... My jsme takhle třeba dřív nahrávali zkoušky (jeden z mnoha pokusů a testů) a výsledek byl celkem slušnej (používali jsme ale stereo mikrofon). Kámoš to třeba takhle používal dlouho dobu ve své zkušebně a výsledek byl mnohem lepší.

Teď už ale kvůli přenosnosti a jednoduchosti používám rekordér Zoom H1 - vleze se do kapsy a nemusím sebou tahat notebook a zvukovku. Info najdeš zde: Poradte digitalni rekorder
Ivan

Příspěvek od Ivan »

vsak vyskusam vyskusam, len som chcel vediet ci je to technicky vobec prijatelne (hlasitost, spatna vazba a pod...)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
kalfar

Příspěvek od kalfar »

Já jsem dělal tímto způsobem nahrávky kamarádům, když potřebovali dát něco na BZ. Nahrával jsem to na AKG C100 a do druhého kanálu jsem si nharál zvlášť hlavní zpěv. Nástroje byly postaveny do půlkruhu kolem mikrofonu. Důležité také je, aby ti nestáli huedbníci mezi nástroji a mikrofonem. Následně jsem to doma smíchal. Bylo to velice dobře použitelné.
Zvukař z Podkrkonoší
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

taky uz jsem parkrat neco nahraval timhle zpusobem. a nakonec to dopadlo pomerne slusne. chce to dobre uzavreny sluchatka (nebo si hned nahravku poslechnout) a podle toho korigovat hlasitost a pozice nastroju. a dva mikrofony jsou lepsi, nez jeden. wtz.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

mam len jeden v stup na mic, zvukovka je M-audio Fasttrack II. s dvomi by to bolo urcite lepsie.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“