Potřebuji poradit s koupí firewire zvukovky

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vladdasp

Potřebuji poradit s koupí firewire zvukovky

Příspěvek od vladdasp »

Zdravím , zařizuji si studio , takhle: odjakživa mně to lákalo a konečně sem se rozhodl s tím něco udělat, nejsem úplný amatér, jistě zkušenosti a vědomosti mám ale zdaleka to nestačí, časem bych se chtěl pohybovat na profes. úrovni.. chtěl bych trochu více porozumět nejen odborným názvům ale celkově i způsobu jak celé studio zapojit. Vím že to bude trvat hodně dlouho a že podstatná část "umu" je tvořena zkušenostmi. Mám teď jeden dotaz..: mám cubase 5 , win. 7 a poměrně výkoný pc. no a chci si pořídit firewire zvukovku, která bude mít dostatek vstupů , zejména kvůli bicím, ty budu nahrávat na živo mikrákama, "umělý" bicí se mi prostě nelíbí, asi protože jsem taky bubeník ..:-D a kor ve stylu kde se pohybuju (pop-rock +- trochu tvrdší) . No váhám mezi těmito dvěma : http://kytary.cz/mackie-blackbird/HN114193/
http://www.pmuzik.cz/p2720-MOTU-8PRE.html

jednak mi jde o čistý zvuk a taky o dobrou ovladatelnost, a myslím že v této cenové relaci jde už o relativně profesionální zařízení...ale četl jsem že u toho motu jsou určité problémy s win 7 .. tak nevím , časem chci si koupit i mikrofonní předzesilovač a popřípadě i něco dál (gate, efektový procesor..) ale zatím to zvládnu v SW .. jde mi o to aby tam byla možnost to všechno propojit ..

pokud byste mi chtěli doporučit něco jiného tak prosím tak do cca. 14K - promiňte že sem se tak rozepsal ale chtěl jsem podrobně popsat situaci ať nedojde k mýlkám ..:-D

díky moc :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuji poradit s koupí firewire zvukovky

Příspěvek od Wohma »

Blackjack naprosto nefunguje na Win 7 a podle me to bude problem i Blackbirda. Na to velky pozor. MOTU je v tomhle ohledu lepsi, ale hodne lidi neni moc spokojeno s jeho prevodniky.

Ja bych to spis videl na:
http://kytary.cz/presonus-firestudio-project/HN097313/
http://kytary.cz/m-audio-profire-2626/HN097917/

Akorat u ProFire 610 jsem cetl o obcasnych problemech lupancema nebo dropoutama (uz si to moc nepamatuju), takze to chce projit fora.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
boolocks

Příspěvek od boolocks »

já bych si naopak myslel, že Motu bude lepší než m-audio, nebo presonus..každopádně nikdy jsem neporovnával, takže je to spíš otázka....motu je pořád v hromadě studií u nás (namátkovej hostivař, propast, 3bees.....), ale je třeba k ní mít nějaký fajn preampy - sama o sobě je nic moc...ale to skoro každá karta v těhle cenách....

Otázka je, kolik do toho chceš investovat?
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

No maximálně těch 14-15 tisíc.. prostě nejlepší poměr cena / kvalita, čím levnější tím lepší ale pokud bych měl dělat zas moc velký kompromis tak to si radši připlatím trochu.. předzesák nemám, časem si ho chci pořídit.. taky mikráky rode k2 a něco z mxl..ta zvukovka musí být hlavně kompatibilní s win 7
boolocks

Příspěvek od boolocks »

vladdasp: jasný...tak pro začátek kup cokoliv do těch peněz, co pojede s winem - obrať se na nějakýho dobrýho prodejce, kterej ti i poradí a jasně ti řekne, zda to půjde, nebo ne....Za čas, když budeš dělat víc, tak to třeba vyměníš za něco lepšího...
Dobrý bedny a vyřešený prostory už máš?
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

Prostory mám myslím poměrně dobře řešený ( tlustej koberec , místnost je takovej nepravidelnej mnohoúhelník asi 6x4 m .. hodně nábytku a tlustý záclony.. ) s bednama to je horší , ale nejsou to žádný pc bedýnky, je to prostě něco jako tohle http://www.itlevne.cz/zbozi/repro-geniu ... p=z:227274 .. hraje to dobře , na monitory to nemá ale zatím to stačí .. mám taky dobrý sluchátka takže to bych těď neřešil..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

boolocks píše:já bych si naopak myslel, že Motu bude lepší než m-audio, nebo presonus..každopádně nikdy jsem neporovnával, takže je to spíš otázka....motu je pořád v hromadě studií u nás (namátkovej hostivař, propast, 3bees.....), ale je třeba k ní mít nějaký fajn preampy - sama o sobě je nic moc...ale to skoro každá karta v těhle cenách....

Otázka je, kolik do toho chceš investovat?
No zajimalo by me, ve kterym velkym studiu maji konkretne MOTU 8pre na kriticky nabery. Mozna tak na bici nebo neco podobnyho, kazdopadne MOTU ma svy kvality predevsim v perfektni stabilite a spolehlivosti, zvukove to ale zadna hitparada neni (mozna tak vyssi modely s jinou cenovkou).

Namatkou M-Audio vs MOTU:
http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... 626-a.html
http://www.gearslutz.com/board/low-end- ... etter.html
Vsude pisou vesmes to stejny.

Ja za sebe doporucim http://www.audiotek.cz/product-35933-fo ... ire-pro-40
O zadnych problemech na Win7 nevim (sam mam Saffire LE a bezi paradne), prevodniky i preampy jsou kvalitativne slusny - za tyhle prachy nic vyrazne lepsiho nesezenes. Tech neco malo usetrenych penez bych investoval do nakupu monitoru, kolem 5-6K uz se daji poridit z bazaru aspon nejaky monitory.
Somnus Aeternus
boolocks

Příspěvek od boolocks »

Wohma: já psal obecně o Motu, ne o modelu 8pre, navíc jsem dodal, že by bylo třeba mezi ní a mikrák ještě něco dát....a třeba právě zdenda šikýř jede do starší motu 2408, a do ní pere všechno :-) a nelezou mu z toho zlý věci :-)
Aby to neznělo, že se zastávám Motu, sám jsem jí měnil za RME Fireface 800 - je ze všech pohledů dalekoooo dál než Motuna, co jsem měl(respektive jí ještě mám někde)...ale to by byl s cenou už jinde...
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

díky skusím ten saffire jestli ho teda seženu.. jinak bych se chtěl zeptat tak obecně, v čem konkrtně se ty zvukovky s přibývající cenou lepší? protože v tom mám trochu guláš.. jo a ještě jedna věc, až na to budu mít což nevím kdy bude :-D tak jsem uvažoval o koupi monitorů yamaha NS10 , říká se o nich že by neměly chybět v žádněm studiu ( ne že bych se rozhodoval podle toho :-D) ale četl jsem hodně kladných recenzí, máte s nimi někdo zkušenosti?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zvukovky se predevsim lisi kvalitou zvuku, coz z PR kecu bohuzel nerozlustis, protoze dneska vsechno fici 24-bit / 96kHz a vice. A treba barva zvuku mikrofonnich predzesilovacu stejne zmerit nejde.

Yamaha NS-10 neber, na tom nic nesmichas. Zaprve myslim, ze jsou velmi precenovany, zadruhe pokud uz je nekde ve studiu maji, tak rozhodne ne o samote, protoze basy a subbasy podle toho nevymichas ani nahodou. Nicmene podobny detail stredu maji pry treba Yamahy HS nebo bedny Adam Audio.
Somnus Aeternus
boolocks

Příspěvek od boolocks »

vladdasp: ať už kvalitou převodu, nebo i příjemnějšim uživatelskym prostředim...

ns10 mám, ale mám k nim i další rovný bedny...mít samotný ns10 neni uplně dobrý, musel by jsi je leta najíždět...ale jsou i lidi, co na nich dělaji super mixy...často tam platí ta teorie, že co hraje na nich, pak zřejmně bude hrát všude...otázkou ale je, co za ty peníze, za který se daji yamahy pořídit(cca 10k) koupit jineho...
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

hmm.. mně jde o to abych měl jedny monitory který sou jakž takž vyrovnaný s dobrým zvukem a který by stačily na celý pásmo.. takový univerzální.. neznáte něco takovýho? ale nebudu na ně mít hned, holt si musím chvíli počkat.. :) taky jsem psal na ten audiotek ohledně té zvukovky tak uvidím zdali ji seženou..

a trošku z jiného soudku..: díval jsem se na mikráky a zaujaly mně rode k2 a rode NTK . oba lampový a cenově téměr stejný , proto se chci zeptat jestli nevíte, který by byl lepší volba v budoucnu..

jinak díky za rady, bez vás bych byl ztracen :-D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

vladdasp píše:hmm.. mně jde o to abych měl jedny monitory který sou jakž takž vyrovnaný s dobrým zvukem a který by stačily na celý pásmo.. takový univerzální.. neznáte něco takovýho? ale nebudu na ně mít hned, holt si musím chvíli počkat.. :) taky jsem psal na ten audiotek ohledně té zvukovky tak uvidím zdali ji seženou..
Mne se libi treba tyhle http://www.audiotek.cz/product-35954-adam-audio-s2x 8) :lol:
Somnus Aeternus
boolocks

Příspěvek od boolocks »

:D
mě se vzhledově víc zamlouvaji tyhle: http://www.audiotek.cz/product-43185-krk-expose-e8b :-)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“