EHX White Finger Compressor

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
harryharry

EHX White Finger Compressor

Příspěvek od harryharry »

Dobrý den,

Zaujal mne efekt EHX White Finger. Bohužel jsem na něj zatím našel jen negativní ohlasy, ačkoliv videorecenze vypadají DOST slibně. Máte s ním někdo zkušenosti?

Hlavně se chci zeptat, jaké mám proboha použít napájení? (není součástí balení). Na krabičce a v technických specifikacích je napsáno napětí 40V a proud 100mA (40VDC/100mA). Takový jsem na žádném eshopu nenašel. Od EHX už vůbec ne.

Odkaz : http://kytary.cz/electro-harmonix-white ... /HN098648/

Jaký je rozdíl mezi těmito verzemi (na googlu jsem nic nenašel) není jedno XO a to druhé original?
Obrázek
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: EHX White Finger Compressor

Příspěvek od Dark Axel »

1. adaptér je součástí balení

2. první je klasická verze, druhá současná XO

3. měl jsem. Když jsem měl na kytaře pouze singly, velmi se mi líbilo, jak příjemně mi "ztučnil" zvuk, s HB velikosti SC u kobylky si bohužel nerozuměl -> šel z domu :)

já narazil spíše na pozitivní ohalsy. záleží, co člověk chce. Pokud vím, White Finger by měl být trochu více "glassy" než Black Finger, který má být tučnější
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
harryharry

1) Určitě je součástí? Na kytarách píšou ve specifikacích "• napájení: adaptér (není součástí) ". Ale nevím, možná je tím myšleno, že není pevně připojen k efektu.

3) V tom případě asi není pro mě :-(
Mám kytaru IBANEZ GRG 170 DX - Singl, 2x HB
Obrázek
O prázdninách si koupím Epiphone ZAKK WYLDE, Ibanez nejspíš prodám - 2x HB
Obrázek

Takže pro mě asi efekt nemá význam. (?) V recenzi na youtube mne white finger hodně oslovil - lze z něj dostat opravdu pestrou škálu zvuků - od tvrdého distortion po nějaký funky sound a 42% slevy je pádný argument - za běžnou cenu efekt z jiné cenové skupiny.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tak vzhledem k tomu, že je to kompresor, tak bych z toho zkreslení určitě netahal :lol:

Adaptér by skutečně měl být přibalen, na shopu je zřejmě chyba - já k tomu měl přímo jejich firemní adaptér a oni k velké škále svých efektů dávají firemní adaptéry - a k těm fungujícím na atypické napětí obvzláště

nemůžu říct že by to s tvými kytarami nehrálo dobře ale s mou výbavou si to více rozumělo se singly. Pro tebe to určitě nemusí být rozhodující faktor, protože to tak u tebe být vůbec nemusí
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

chlape vis jak kompresor funguje??
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Je nějakej zvukovej rozdíl mezi tou starou verzí a novou XO ?
harryharry

Nebudu lhát, příliš se nevyznám :-D Ale pokud jsem to dobře pochopil, jen upravuje úroveň signálu, pracuje s hlasitostí, frekvencí... Ale podívejte se na tohle video - http://www.youtube.com/watch?v=uJpbzRTOVFk ten chlápek má zkreslení celkem slušné - třeba 3:30, takové by mi rozhodně stačilo.

Nebo mohli byste mi prosím poradit nějaký jiný typ efektu? Nejlépe jen jeden, hrajeme s kapelou od sweet child o mine, slunečního hrobu, po známku punku a claptona. Bohužel rozpočet mám asi jen 2-3000.

EDIT : nebo se mám na to vykašlat a koupit si holy stain? http://kytary.cz/electro-harmonix-holy-stain/HN098632/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na holy staina sem nesysel dobre reference..compresor ti jinak nedela primo zkresleni, od toho jsou jine krabicky, boosty, overdrive, distortion...nahore ve vlakne mas tema a tam mas vypsane typy efektu a co kery dela, mrkni na to
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nemluvils náhodou o "tvrdém distortionu"? Dovolím si říct, že tady mu to stěží kreslí :wink:

sám říkáš, že se nevyznáš - pak nechápu, proč sis nepřečetl tohle kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
harryharry

To jsem samozřejmě četl, ale po přečtení takového “výcucu” opravdu nemůžu říct, že se v kytarových efektech vyznám. Maximálně že vím, jak se dělí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

harryharry píše:To jsem samozřejmě četl, ale po přečtení takového “výcucu” opravdu nemůžu říct, že se v kytarových efektech vyznám. Maximálně že vím, jak se dělí.
Ano, a v tomto okamžiku přichází čas pro vlastní průzkum a samostudium :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“