Digitální náhrávací zařízení
Pravidla fóra
Digitální náhrávací zařízení
Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že ano. Záleží, co máš za aparát a kam to chceš nahrávat. Stačí, když na kombu máš výstup ze kterého povede kabel do nahrávacího zařízení, třeba do compa nebo to magiče. Doporučuju ti to ale prohnat přes D.I. box, ať ti zpětný vazby nepoškodí zvukovou kartu. Některá komba mají rovnou D.I. výstup (třeba to moje
), ale to jsem viděl zatím jen na basových aparátech.
Pro začátek doporučuji program Audacity. Je jednoduchý a freeware.
Pro začátek doporučuji program Audacity. Je jednoduchý a freeware.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tady si vyber DI box, jakej chceš.
http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?c ... ry=6110100
Jako nahrávací zařízení ti poslouží počítač se zvukovou kartou.
http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?c ... ry=6110100
Jako nahrávací zařízení ti poslouží počítač se zvukovou kartou.
Basuju: Jackson C20
Re: Digitální náhrávací zařízení
Trváš na zvuku z komba???gardarobe píše:Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
Připoj gitaru k line-in zvukovki počítača cez efektorovů krabku, nic jiného nepotřebuješ.
Do počítača si nainstaluj toto:
nízkolatenčné drajvy: http://www.asio4all.com/
multitrack na nahrávaní: http://www.kreatives.org/kristal/index. ... n=download
(pro domácí použití zadáčo, navíc podporuje efektorové pluginy .vst, kterých najdeš na netu též zadáčo hafo - pro začátek doporučuju moje oblíbení frí vary od Voxengo - http://www.voxengo.com/products/ )
Na Audacity zapomeň, páč to jak zachází s .vst pluginama je trapné a na seriozní práci absolutně nepoužitelné. Zkrátka Da sh*t.
Naposledy upravil(a) El_Piczus dne 8.10.2007 5:17, celkem upraveno 1 x.
Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak co se tyce zvukarske techniky tak tam ma docela dobry veci [mixaky, mikrofonni predzesilovace, DI boxy, pry i nektery monitory], ale kdyz se podivas na to, co vyrabi ke kytaram, tak snad az na V-amp je to dost bidaNero píše:Tak Behringer co se týče zvukový techniky není zas tak špatná značka...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pod to bych se podepsal... Mám od něj mix, a jsem spokojenej. Bohužel jako mnohá značka se vrhl do odvětví, který pro něj je jen doplnkové, a tam jsou jeho produkty na mizerný úrovni... Nic, co spojuje jeho jméno a kytary, bych si nekoupil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jestli máš ucházející zvukovku, a ne 10 let starej komp, tak doporučuju program Amplitube 2. info tady:gardarobe píše:Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2006/
Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
A ASIO4ALL jsi zkousel?afektband píše: Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nee nezkoušel, to je nějakej akcelerátor? V životě jsem to neviděl...Wohma píše:A ASIO4ALL jsi zkousel?afektband píše: Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Uz tady hazel link El Piczus, je to driver na zvukovku, kterej i u integrovanych shitek umi stahnout latenci na takovou kratkou dobu, ze se hraje pohodlne...afektband píše:Nee nezkoušel, to je nějakej akcelerátor? V životě jsem to neviděl...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Proč by to byla nutnost? Temu nějak nerozumím...Wohma píše:Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
Gitaru mám zapojenú do line in přes krabku s ekvalizérom a v pohodě nahrávám.
Tak pokud mas ekvalizer a pohrajes si s tim, tak potom jo... DI krabka je vicemene ekvalizer... Kdybys nahraval bez ekvalizeru a DI boxu, tak bude kytara hrozna pila, nebude to znit dobre.El_Piczus píše:Proč by to byla nutnost? Temu nějak nerozumím...Wohma píše:Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
Gitaru mám zapojenú do line in přes krabku s ekvalizérom a v pohodě nahrávám.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
nekomu tady asi uchazi vyznam di-boxu
dibox prevadi nesymetricky vyskoimpedancni vstup na symetricky nizkoimpedancni vystup
pokud kytaru (vysokoimpedancni) pripojime do bezneho vstupu (nizkoimpedancni) pripravime se o vyssi frekvencni spektrum a sustain
aktivni diboxy pak také obsahují předzesilovač
to o čem mluviš je simulace reproboxu a nema to s di-boxem absolutne nic společneho, je to urcitym zpusobem pevne nastaveny EQ
to jenom červenej Behringer GI100 tu simulaci ma ale to je proste jenom vec navic
vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
ja si di-box ale nikdy neodpustim, už jenom proto že je v něm předzesilovač a dava mi symetricky signal
me poselstvi je abyste si nepletli di-box a simulaci boxu
dibox prevadi nesymetricky vyskoimpedancni vstup na symetricky nizkoimpedancni vystup
pokud kytaru (vysokoimpedancni) pripojime do bezneho vstupu (nizkoimpedancni) pripravime se o vyssi frekvencni spektrum a sustain
aktivni diboxy pak také obsahují předzesilovač
to o čem mluviš je simulace reproboxu a nema to s di-boxem absolutne nic společneho, je to urcitym zpusobem pevne nastaveny EQ
to jenom červenej Behringer GI100 tu simulaci ma ale to je proste jenom vec navic
vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
ja si di-box ale nikdy neodpustim, už jenom proto že je v něm předzesilovač a dava mi symetricky signal
me poselstvi je abyste si nepletli di-box a simulaci boxu
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Fór je f tom, že ten ekvalizér není zapnutej, jenom jím prochází signál...Wohma píše:Tak pokud mas ekvalizer a pohrajes si s tim, tak potom jo... DI krabka je vicemene ekvalizer... Kdybys nahraval bez ekvalizeru a DI boxu, tak bude kytara hrozna pila, nebude to znit dobre.
...a vo tom to je...xalatan píše:
Technicky sice nic nebrani, jenze ten zvuk bude u vetsiny efektu pekne hnusnej... Prave proto, ze ty bezny behringerovsky DI boxy maji simulaci boxu v sobe, tak jsem to zgeneralizoval, kazdopadne pokud nekdo chce mit peknej zvuk takovej, jakej mu leze z ampu, tak se bez simulace boxu neobejde... At uz na multaku nebo jako externi simulator boxu [potazmo DI box]. Na druhou stranu u nekterych krabicek neni moc co zkazitxalatan píše:vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tu simulaci ma jenom jedinej di-box takze to nemuzes brat obecneWohma píše:Technicky sice nic nebrani, jenze ten zvuk bude u vetsiny efektu pekne hnusnej... Prave proto, ze ty bezny behringerovsky DI boxy maji simulaci boxu v sobe, tak jsem to zgeneralizoval, kazdopadne pokud nekdo chce mit peknej zvuk takovej, jakej mu leze z ampu, tak se bez simulace boxu neobejde... At uz na multaku nebo jako externi simulator boxu [potazmo DI box]. Na druhou stranu u nekterych krabicek neni moc co zkazitxalatan píše:vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
a simulace se da udelat i na kompu... muzis vic experimentovat s polohou mikraku a boxama a vsim moznym... pokud simulace, tak na kompu
tyhle dve veci si proste v hlave oddel... to ze je da firma do spolecny krabice je jina vec
OK ;] Ja stejne hodlam nahravat pres kombo a mikrofon, uz jen pro ten pocit... Ale casem hodlame s kapelou hrat pres mix, takze budu stejne muset nejakej poridit...xalatan píše:tyhle dve veci si proste v hlave oddel... to ze je da firma do spolecny krabice je jina vec
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
pokud pamatuju maš SM57 takže to bude ok, ale neboj se zkusit vic mikraku... treba si i pucit co se da... nekdy by ses divil co vylkeze i z tý největší svině levný... nejlepsi je popucovat si vic stojanu a rovnou nahravat ze trech mikraku a pak si vybrat co je nejlepsi, popripade to smichat atd no šak chapeš
nedrž se standartů, zkoušej i ty největší kraviny
budeš se pak divit
nedrž se standartů, zkoušej i ty největší kraviny
budeš se pak divit