Digitální náhrávací zařízení

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
gardarobe

Digitální náhrávací zařízení

Příspěvek od gardarobe »

Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Samozřejmě že ano. Záleží, co máš za aparát a kam to chceš nahrávat. Stačí, když na kombu máš výstup ze kterého povede kabel do nahrávacího zařízení, třeba do compa nebo to magiče. Doporučuju ti to ale prohnat přes D.I. box, ať ti zpětný vazby nepoškodí zvukovou kartu. Některá komba mají rovnou D.I. výstup (třeba to moje 8) ), ale to jsem viděl zatím jen na basových aparátech.
Pro začátek doporučuji program Audacity. Je jednoduchý a freeware.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Tady si vyber DI box, jakej chceš.

http://www.musiccenter.cz/CZ/show.asp?c ... ry=6110100

Jako nahrávací zařízení ti poslouží počítač se zvukovou kartou.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
El_Piczus

Re: Digitální náhrávací zařízení

Příspěvek od El_Piczus »

gardarobe píše:Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
Trváš na zvuku z komba???

Připoj gitaru k line-in zvukovki počítača cez efektorovů krabku, nic jiného nepotřebuješ.

Do počítača si nainstaluj toto:

nízkolatenčné drajvy: http://www.asio4all.com/

multitrack na nahrávaní: http://www.kreatives.org/kristal/index. ... n=download
(pro domácí použití zadáčo, navíc podporuje efektorové pluginy .vst, kterých najdeš na netu též zadáčo hafo - pro začátek doporučuju moje oblíbení frí vary od Voxengo - http://www.voxengo.com/products/ )

Na Audacity zapomeň, páč to jak zachází s .vst pluginama je trapné a na seriozní práci absolutně nepoužitelné. Zkrátka Da sh*t.
Naposledy upravil(a) El_Piczus dne 8.10.2007 5:17, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak Behringer co se týče zvukový techniky není zas tak špatná značka...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Tak Behringer co se týče zvukový techniky není zas tak špatná značka...
Tak co se tyce zvukarske techniky tak tam ma docela dobry veci [mixaky, mikrofonni predzesilovace, DI boxy, pry i nektery monitory], ale kdyz se podivas na to, co vyrabi ke kytaram, tak snad az na V-amp je to dost bida :wink:
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pod to bych se podepsal... Mám od něj mix, a jsem spokojenej. Bohužel jako mnohá značka se vrhl do odvětví, který pro něj je jen doplnkové, a tam jsou jeho produkty na mizerný úrovni... Nic, co spojuje jeho jméno a kytary, bych si nekoupil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

gardarobe píše:Chci se zeptat, jak je to s náhrávacím zařízením, jestli je jednoduché ho připojit ke kombu(jestli to vůbec jde) a jak? Chci poslouchat svoje CD. Předem díky
Jestli máš ucházející zvukovku, a ne 10 let starej komp, tak doporučuju program Amplitube 2. info tady:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2006/
Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband píše: Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
A ASIO4ALL jsi zkousel?
Somnus Aeternus
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:
afektband píše: Zrovna včera jsem to naistaloval a fakt dost dobrý, akorát já mam na pytel zvukovku, tak to mam se spožděním.
A ASIO4ALL jsi zkousel?
Nee nezkoušel, to je nějakej akcelerátor? V životě jsem to neviděl...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband píše:Nee nezkoušel, to je nějakej akcelerátor? V životě jsem to neviděl...
Uz tady hazel link El Piczus, je to driver na zvukovku, kterej i u integrovanych shitek umi stahnout latenci na takovou kratkou dobu, ze se hraje pohodlne...
Somnus Aeternus
El_Piczus

Příspěvek od El_Piczus »

Wohma píše:Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
Proč by to byla nutnost? Temu nějak nerozumím...

Gitaru mám zapojenú do line in přes krabku s ekvalizérom a v pohodě nahrávám.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

El_Piczus píše:
Wohma píše:Pokud budes zapojovat krabku primo do line-inu, tak je celkem nutnost DI box. Behringer prodava velice slusny DI boxy kolem tisicovky, ac Behringer neprozivam, tak tohle opravdu vyrazne vylepsi zvuk.
Proč by to byla nutnost? Temu nějak nerozumím...

Gitaru mám zapojenú do line in přes krabku s ekvalizérom a v pohodě nahrávám.
Tak pokud mas ekvalizer a pohrajes si s tim, tak potom jo... DI krabka je vicemene ekvalizer... Kdybys nahraval bez ekvalizeru a DI boxu, tak bude kytara hrozna pila, nebude to znit dobre.
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

nekomu tady asi uchazi vyznam di-boxu

dibox prevadi nesymetricky vyskoimpedancni vstup na symetricky nizkoimpedancni vystup
pokud kytaru (vysokoimpedancni) pripojime do bezneho vstupu (nizkoimpedancni) pripravime se o vyssi frekvencni spektrum a sustain
aktivni diboxy pak také obsahují předzesilovač

to o čem mluviš je simulace reproboxu a nema to s di-boxem absolutne nic společneho, je to urcitym zpusobem pevne nastaveny EQ
to jenom červenej Behringer GI100 tu simulaci ma ale to je proste jenom vec navic

vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu

ja si di-box ale nikdy neodpustim, už jenom proto že je v něm předzesilovač a dava mi symetricky signal

me poselstvi je abyste si nepletli di-box a simulaci boxu :wink:
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
El_Piczus

Příspěvek od El_Piczus »

Wohma píše:Tak pokud mas ekvalizer a pohrajes si s tim, tak potom jo... DI krabka je vicemene ekvalizer... Kdybys nahraval bez ekvalizeru a DI boxu, tak bude kytara hrozna pila, nebude to znit dobre.
Fór je f tom, že ten ekvalizér není zapnutej, jenom jím prochází signál... :lol:
xalatan píše:
vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
...a vo tom to je... :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xalatan píše:vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
Technicky sice nic nebrani, jenze ten zvuk bude u vetsiny efektu pekne hnusnej... Prave proto, ze ty bezny behringerovsky DI boxy maji simulaci boxu v sobe, tak jsem to zgeneralizoval, kazdopadne pokud nekdo chce mit peknej zvuk takovej, jakej mu leze z ampu, tak se bez simulace boxu neobejde... At uz na multaku nebo jako externi simulator boxu [potazmo DI box]. Na druhou stranu u nekterych krabicek neni moc co zkazit :lol:
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

Wohma píše:
xalatan píše:vetsina efektovych krabicek ma dnes nizkoimpedancni vystup tqakze nic nebrani primemu napojeni do vstupu
Technicky sice nic nebrani, jenze ten zvuk bude u vetsiny efektu pekne hnusnej... Prave proto, ze ty bezny behringerovsky DI boxy maji simulaci boxu v sobe, tak jsem to zgeneralizoval, kazdopadne pokud nekdo chce mit peknej zvuk takovej, jakej mu leze z ampu, tak se bez simulace boxu neobejde... At uz na multaku nebo jako externi simulator boxu [potazmo DI box]. Na druhou stranu u nekterych krabicek neni moc co zkazit :lol:
tu simulaci ma jenom jedinej di-box takze to nemuzes brat obecne

a simulace se da udelat i na kompu... muzis vic experimentovat s polohou mikraku a boxama a vsim moznym... pokud simulace, tak na kompu

tyhle dve veci si proste v hlave oddel... to ze je da firma do spolecny krabice je jina vec
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xalatan píše:tyhle dve veci si proste v hlave oddel... to ze je da firma do spolecny krabice je jina vec
OK ;] Ja stejne hodlam nahravat pres kombo a mikrofon, uz jen pro ten pocit... Ale casem hodlame s kapelou hrat pres mix, takze budu stejne muset nejakej poridit...
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

pokud pamatuju maš SM57 takže to bude ok, ale neboj se zkusit vic mikraku... treba si i pucit co se da... nekdy by ses divil co vylkeze i z tý největší svině levný... nejlepsi je popucovat si vic stojanu a rovnou nahravat ze trech mikraku a pak si vybrat co je nejlepsi, popripade to smichat atd no šak chapeš

nedrž se standartů, zkoušej i ty největší kraviny
budeš se pak divit
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“