pevná kobylka nebo tremolo?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wukix

pevná kobylka nebo tremolo?

Příspěvek od Wukix »

čus, já sem celkem začátečník :D, rok hraju na španělku a teď by jsem si chtěl pořídít i elektriku do 2000 a nevím jestli s tremolem či bez nebo jestli na tom vůbec záleží... rád bych hrál takový ten klasický thrash typu metallica a megadeth... :)

Vybral jsem tyto 2 kytary:
http://kytary.cz/tenson-nashville-sg/HN111466/
http://kytary.cz/tenson-california-st/HN089540/

Kterou by jste doporučili vy? Předem díky za odpověď :)
Pikus

Re: pevná kobylka nebo tremolo?

Příspěvek od Pikus »

nechceš raději trošinku přišetřit?

Jinak se koukej např. po squierech a cortech. Za tu cenu budou asi lepší. Jinak, raději bych bral bez tremola. Jako začátečníkovi ti to ušetří dost komplikací a seřizování...

Jinak, co by jsi chtěl hrát? Vybral jsi dvě naprosto odlišné kytary. Doporučuji přečíst články od Nera, dost ti ze začátku pomůžou ujasnit si, co vlastně chceš. Krom toho je to napsané moc hezky a když si s tím už tu práci dal, tak se z toho pouč.
Wukix

Příspěvek od Wukix »

nemám moc velký kapesný :D a ty články jsem objevil až teď a už se v nich vrtám :), díky za radu, koupim toho Nashvilla :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Ahoj,
taky jsem ze začátku myslel, že za dva klacíky to stačí, ale díky bohu mě tohle fórum a dalších pár lidí přesvědčilo, že ten úplný základní minimum je přece jenom o trochu výš. S takovým typem bys měl pouze trápení, a po krátké době by tě stejně znechutila a šla pryč. Může to potvrdit pár lidí i z reálu v mém okolí. Rozhodně se přimlouvám k Pikusovu doporučení přišetřit. A dále určitě hlídej bazar, já kdybych měl možnost vrátit čas tak koupím použitou, ale třeba o "třídu" vejš, než novou.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Charles

Příspěvek od Charles »

Začátečníkovi stačí něco jednodušího,aby se naučil tlumit struny,když ti to půjde můžeš si pak koupit lepší ne,o tom nashville nic nevim,ale vzhledovně nini špatnej...
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

co jsem slyšel, tak Tenson není nic moc, to už je lepší Squier affinity
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Charles

Příspěvek od Charles »

Jo to máš asi recht wukix,nemáš kamaráda,nebo známýho kytaristu,aby ti pomohl překontrolovat tu kytaru,jestli jí budeš kupovat z bazaru?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vmísím se do diskuse. Stratovské tremolo není nic špatného; pokud ho nechceš používat, přitáhneš dva šrouby a máš z něj pevnou kobylku. A tremola obecně bych se vůbec nebál, vždyť se dá v nejhorším případě zablokovat. Zásadnější je, že na thrash se budou daleko víc hodit humbuckery, takže pokud se rozhoduješ mezi SG a stratem, na thrash určitě SG.

Toho tensona jsem viděl naživo, nehrál jsem na něj ale nevypadal za ty peníze vyloženě mizerně. Z těch bazarových X-6, ten slovenský šikmý superstrat (ten vypadá výborně a ta cena je víc než výhodná) nebo M200. U X-6 bych se trochu bál v jakém stavu je to tremolo, a jakým způsobem je předělaný krk (pokud je u Xka přebrušovaný, to musí být snad ještě tenčí párátko než ibanezácký Wizard...).
Charles

Příspěvek od Charles »

No já mám tremolo na tý cortce a neni nejhorší,ale je stim dost práce...,ale myslim si že žádná kytara neni v jádru špatná,no možná nějaký přišery znám,ale jinak se daj holky seřídit a minimálně na naučení stačej,pak člověk může investovat víc peněz,jo kdybych tenkrát věděl,že mě to hraní chytne koupil bych si lepší kytaru,takhle jsem si nechal jenom vyměnit snímače a hraje dobře...,
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Dost práce? S čím? U stratovského tremola, co máš na cortce, nastavuješ proti pevné kobylce navíc jen tah pružin, jinak se všechno nastavuje stejně i na pevné.
Charles

Příspěvek od Charles »

Musí se to mazat a upřímně zrovna záživný to neni a pak má člověk ještě bodel na stole od grafittu...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nemusí. To jsi asi můj návod špatně pochopil, mažu to jen když s tím kvedlám nebo když s tím mám problém. Pokud to používám jako pevnou kobylku, není nutné to mazat, ačkoli to pak, stejně jako každá kobylka, po namazání o něco lépe chodí ve vysokých bendech. A grafitovou vazelínu jsem jasně doporučoval jen do nultého pražce. Mimochodem momentálně nemám namazáno vůbec, mám dvojzvratné seřízení a páčím jak o život - a žádné rozlaďování se nekoná. Mám dobrý nultý pražec, zaběhnuté hrany srážečů, slušné kameny a čisté struny.
Wukix

Příspěvek od Wukix »

no lidi, díky za rady projížděl jsem ten bazar a trkla mě celkem tahle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=levne
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud ji máš poblíž a máš možnost se na ni s někým jít podívat a ozkoušet, pak možná. Naslepo ne.
Charles

Příspěvek od Charles »

Vypadá celkem slušně a na Les Paulky se dá trash hrá dobře.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vzhled nehraje.
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

toho stagga mel jeden blazen co s nama byl parkrat ve zkusebne, ty snimace jsou az neuveritelne hnusny a suchy, to ti fakt nedoporucuju
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Charles

Příspěvek od Charles »

woro90-1 píše:Vzhled nehraje.

Nemyslel jsem to vzhledově,ale že je celkem zachovalá a nevidim tam nějakou chybu,ale z fotky člověk prd pozná.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Charles píše:ale z fotky člověk prd pozná.
Sám to píšeš.

Za tyhle peníze je důležité aby měla dobře vyměřenou kobylku, rovný krk ve správném úhlu vůči tělu, a pokud možno v pořádku pražce. To, že je naleštěná, nehraje roli. U této kategorie nástrojů bych spíš hledal něco, na čem je vidět, že se na to hodně hrálo - jakou kytaru by sis za malé peníze vybral ty, tu, která z nějakého důvodu strávila většinu času ve skříni, nebo tu, která má na krku ohmataný lak až na dřevo, nepůvodní pickguard, šmouhy a škrábance kolem knoflíků, a kobylku zdola špinavou a shora oleštěnou?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“