1) level fader v daw je nasobeni cislempupack píše:Normalizace - Takže mi logicky vychází, že imho ideální je využít co největšího dynamického rozsahu/bitrate už při náběru, a to tak, aby pak nebylo nutné vůbec o normalizaci uvažovat, protože ač to není dynamický proces, tak je to proces který dopočítává - a to je fakt který nelze popřít. A takové dopočítávání je tedy zbytečné, poněvadž hlavní práci odvedou level fadery..S materiálem který je nahraný potichu a daleko od nuly je podle mě lépe nepracovat a nabrat znovu (imho od toho jsou preampy). jelikož mi selský rozum řiká, že čím větší rozsah bitrate se při náběru využije, tím kvalitnější nahrávka.
2) normalizace je principielne uplne to same nasobeni cislem
3) pri 24 bitech mas dynamicky rozsah takovy, ze nejakych par bitu (nekolik malo desitek dB) rozliseni nemusis prilis resit. Kdyz se budu ohanet dynamikou tak je lepsi si udelat dostatecnou rezervu na tiche a zaroven hlasite pasaze, aniz by musel clovek pri naberu pouzivat limiter nebo kompresor. Ale v zasade mas pravdu. Nicmene se to nijak netyka normalizace jejiho vlivu na signal.