Výběr komba okolo 10 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Jezek

Re: Výběr komba okolo 10 000

Příspěvek od Jezek »

Jester píše:
Jezek píše: Ten zvuk se mi celkem dost líbí a i Hellacopters a Manic Street Preachers na Orange hráli (hrají). Niceméně ten Rocker je už trochu jiná cenová liga a taky lampových 30W by bylo na doma už hooodně hlasité.
Ten Rocker je jedno z mála komb, který hrajou opravdu dobře i potichu. Věř mi. Něco takového jsem hledal hodně dlouho.
Měl jsem toho Rockera doma, ale stalo se to, čeho jsem se obával. Je to na domácí hraní k...a hlasité, zvlášť pokud je gain za půlkou (což je na zkreslený zvuk vždy) a master volume jsem musel mít na minimu. Zvuk na takovou hlasitost nebyl špatný, ale nebylo to úplně ono. Zkusil jsem dát master volume (při stejném gainu) na cca 9hod a to už bylo jiné kafe, ale taky už nebylo slyšet vlastního slova.

Po téhle zkušenosti myslím, že se na doma budu muset poohlédnout po něčem míň výkonném.
Napadá mě Blackstar HT-5 nově po upgradu:
http://www.audiotek.cz/product-46983-blackstar-ht-5r

I když možná i těch 5w bude hlasité až moc.
SX Stratocaster
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Rocker má jenom volume, ne master volume. Ale to je slovíčkaření.
Mně to hraje na zkresleném kanálu dobře prakticky hned, jak začne být slyšet zvuk. Hraju cca na 8 hodinách, každý mm navíc už potom dělá pěkný randál. Možná je to i tím, že tam mám tungsol lampy a herritage reprák, které se taky podílí na charakteru zvuku.
Ono totiž i 5 W na doma je hlasitých jak kráva, prostě fakt bych nehledal komba s proklatě nízkou watáží, ale vše bych si vyzkoušel při hlasitosti, na které to budeš provozovat. A potom se rozhodl. Mně z toho vyšel suveréně Rocker, tobě může být příjemnější něco jiného (i charakterem zvuku).
Tak přeji šťastnou ruku při výběru.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

další věc je, že na doma je lepší mít lampu s menším, méně citlivým reprem, člověk pak může víc tavit koncové lampy a ten reprák toho sežere víc :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ještě jedna věc, třeba ve Voxovi (15W) mám Alnico Blue repro (jak Alnico tak Heritage v Rockerovi mají 100dB citlivost). Tomu Alnicu musím dodat daleko víc šťávy/výkonu (tj. dosáhnout vyšší hlasitosti), aby se rozehrál. Jinak to je navejškovaná s****a. Terpve po zvýšení hlasitosti začně hrát i basy. Šíleně jsem s tím bojoval v souvislosti s OD (kytarove-efekty/overdrive-nebo-booster- ... 22981.html), než jsem to pochopil.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

přesně tak, nejen citlivost a velikost jsou údaje o repráku, bohužel právě takovéhle poznatky o charakteru repráku většinou nikdo neudává, něco málo by šlo možná vykoukat z frekvenční charakteristiky, ale pokud neni reprák vybuzen tak se chová uplně jinak, většinou bohužel jako uječený bzučák... :(
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jak to čtu, tak mám chuť vyzkoušet nějaké repro, které by hrálo dobře už při nízké hlasitosti a žralo více signálu. Měli byste nějaký tip?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“