Carlos Santana - podobný zvuk ? Jak docílit ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Carlos Santana - podobný zvuk ? Jak docílit ?

Příspěvek od Nero »

Ono hlavně z principu na Santanově není nic moc složitého - krkový HB, stažená tónovka, kulatý overdrive. A pak už to "jen" mít v rukou. :wink:

Jako kreslítko se mi na podobné tóny osvědčuje Zendrive...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadun@me.com

Příspěvek od tadun@me.com »

Tohle myslím nejlépe vystihuje vyprávění mladého Zappy, když za ním do studia přišel Van Halen, vzal si do ruky kytaru na kterou Zappa těsně před tím nahrával. Na naprosto odlišném aparátu, kytaře i efektech říká Zappa: "měl naprosto přesně svůj zvuk, aniž by s čímkoli pohnul..." A takhle to nějak je, což je dobře :-)
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

Tak podla mna na Santanu je najlepsi Big Muff Pi. Original som sice skusal uz dost davno, ale v Elevene mam simulaciu a ma to prave ten jeho spravny gulaty ton a pri stiahnuti clony a pouziti krkoveho HB z toho lezie naozaj ton, ktory ma prave Santanovsky charakter. :)
Takisto som sa snazil dlhsi cas napodobnit zvuk Santany..

Tusim aj Santana ho v podstate celu svoju karieru pouzival a na tom zakladal svoj zvuk, ak sa nemylim. (Samozrejme M/B Mark I a jeho PRS signature maju na tom tiez dost podiel :lol: )
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
tadun@me.com

On jeho zvuk ovsem nevznikal na PRS a Mesa/Boogie. Stejny zvuk mel v dobe kdy pouzival Gibson Special a na nem pouzival snimac P-90, coz byl singl - to bylo kolem Woodstocku. Humbucking zacal pouzivat az pozdeji a jedna z jeho hlavnich kytar pak byla nejaky cas Yamaha SG - tusim model 2000, ale nevim to jiste. Na PRS zacal hrat az nekdy po roce 1980.
Co se tyce aparatu a krabicek. Prvni dve desky jsou nahrane na Fender Twin Reverb a repro Altec. Vedle Mesa, ktere ale vzniklo nekdy po roce 1970, /Konecne Santana dal Messa/Boogie jeden z nazvu slavnou vetou Randallu Smithovi, kdyz slysel jeho upraveny Febder Princeton: "Man, that little thing really Boogies!" :-) , este pouzival a dodnes pouziva Dumble amp. Z krabicek/zkreslovadel pouzival hlavne Tube Screamer a dneska pouziva Mu-Tron volume a wah pedal a Modulation Delay od Ibanez.
tadun@me.com

Tubular: Pardon za offtopic, ale mas moc hezky veci na youtube! Opravdu radost poslouchat nekoho, kdo pri hrani mysli a tvori ton! Co druha pulka For the Love of God ? :wink: .
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

tadun@me.com: To, ze jeho zvuk nevznikal na PRS a M/B mi je jasne, ja som skor bral Santanovy zvuk vseobecne a kedze hra posldnych xx rokov na PRS a M/B, tak som narazal skor na zvuk posledneho obdobia. :)

Je mi jasne a je logicke, ze v jeho zaciatkoch pouzival LP, kedze firma PRS vznikla oficialne tusim v roku 1985, aj ked Santana mal uz predtym nejake "testovacie modely" (momentalne ma nenpada ziadne slovo ako by som to nazval :oops: ).
Co sa tyka komb, pouzival aj Fender Twin reverb. V podstate aj Mesa Boogie Mark serie pouzivaju do istej miery podobne el.obovody ako niektore Fendre, ak sa nemylim, ked tak ma opravte. :)

Co sa tyka mojho YT kanalu, tak dakujem za komplimenty. :)
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
tadun@me.com

No jisteze, vzdyt Mesa vzniklo na zakladu Fenderu princetonu :-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to ma Carlos hlavne v prackach a v hlave, nicmene nemyslim si ze by nejak stahoval clonu - mark I proste tak nejak hraje (se clonou by to bylo zahuhlane, tohle neni) :) zrovna ted na mark I s altecem hraju -Ssantanovskej nadech to ma hlavne se starym LP, s PRS custom 24 ani moc ne.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tady ty témata o napodobování zvuku někoho mi příjdou naprosto zbytečné :? A mládežníci by měli pochopit, že zvuk svých slavných předloh je hlavně v těch rukách, např. na Zakk Wylde zvuk to chce mít naučené ty jeho bendy, flažolety, postupy, dropped ladění a pokud to budeš hrát i na 15W srandistoru, tak to bude znít víc jako ZW něž borec se přesným vybavením.
Kdyby si Santana zahrál na můj gear, pořád by zněl jako Santana, pokaď bych si zahrál já na jeho, zněl bych jak ko**t :D
tadun@me.com

bubucci: :D tesat do kamene! Mel jsem moznost nahravat na jednoho "Marka" na ktereho primo Santana natacel a fakt to nehralo jako Santana :lol:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

santana zvuk umi big muff do nejake kvalitnejsi lampicky a kytara mahagon s HB - ozkouseno
ale v prackach je opravdu velka cast to je pravda :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“