Laney LV

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
šiwmen

Laney LV

Příspěvek od šiwmen »

Zdravím všechny nadšence kytar a kytarové aparatury. Hodně se tady mluvilo o kombech Laney LC.. Chtěl jsem se vás ale poptat, jestli náhodou nemáte nějaké zkušenosti s tímto aparátem http://kytary.cz/laney-lv300twin/HN093918/ - Zajímá mě hlavně čistota zvuku, šumění a takovéto podrobnosti. Ještě možná na okraj mě hodně zajímá tohleto kombo http://kytary.cz/laney-lx120-twin/HN084990/ - ale to už je jenom Tranťák ale zas se mi líbí, že je dvoukanálovej - což hodně využívám.

Ještě bych se chtěl zeptat: Není výhodnější si koupit větší a výkonnější pololampu, nebo tranzistorové kombo než lampové kombíčka s malým reproduktorem a výkonem do 30W. Možná se pletu, ale myslím že z 12-cti polcových hlav půjde mnohem hutnětnější a čistější zvuk než z 10-tky a k tomu jen 15 W. Tímto nechci zpochybňovat sílu lamp, protože doma mám celolampové 50W kombo a musím říct, že maximálně jsem to testoval na polovině. Je to ale asi 30 let starý kousek. Váži asi 60 kilo, šumí a barevnost zvuku se mi už taky moc nezdá. Proto uvažuju o něčem novém.

Předem děkuji za rady, které určitě ovlivní můj výběr aparátu..
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney LV

Příspěvek od Stanley06 »

no asi takhle ty komba co jsi sem dal nejsou nic extra, spis bych rek, ze jsou celkem prusvih za tyhle prachy...
kdyz rikas ze lampa vazi asi 60kg tak myslim trochu prehanis, ale kolik myslis, ze váží to 2x12 kombo i kdyz je to tranzistor? na tahani to bude taky docela dost

co to máš zač za 50W lampové kombo? šum může být způsoben starými vyschlými kondenzátory, starými lampami, ty staré lampy budou mít určitě vliv i na barevnost a živost zvuku, jak tam máš dlouho ty lampy?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

dost me prekvapuje, ze se nekdo chce zvukove posunout zpet k trandakum, za deset tisic mas na kytarach tuhle bugeru, ktera bude dozajista hrat 47646464563416341354156345563431534345x lip nez oba dva tyhle chrastici laneye dohromady, meli jsme to lv ve zkusebne a je to prisernost

//stanley me trochu predbehl
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
šiwmen

Příspěvek od šiwmen »

S tou vahou fakt neprehanim... kdykoliv to prenasime tak jedine ve dvou.. nad 50 to ma určitě.. jinak značka Hohner.. je to dvoukanálové.. hodně jsem uvažoval nad tím jestli měnit lampy, ale je fakt ze se v tom až tak neorientuju.. nevim jake typy lamp k sobě dávat aby to nějak znělo.. a navíc těch lamp tam je dvanáct... ale lampy by chtelo urcite menit.. aspon podle toho co mi rikal puvodni majtel

Ale tyjo s tvým názorem na LV jsi mě celkem překvapil...budu muset si to zajit co nejdřív zajít někde otestovat... ale jestli máš pravdu... tak bys mohl předhodit nějakou alternativu...

Díky moc..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kosak píše:dost me prekvapuje, ze se nekdo chce zvukove posunout zpet k trandakum, za deset tisic mas na kytarach tuhle bugeru, ktera bude dozajista hrat 47646464563416341354156345563431534345x lip nez oba dva tyhle chrastici laneye dohromady, meli jsme to lv ve zkusebne a je to prisernost

//stanley me trochu predbehl
Nj ale dvounásobná cena :idea: To už si můžeš koupit za 20 Thundera nebo za 40 mesu... Pokud někdo hraje příležitostně nebo v né moc hlučné kapele, odvede svoji práci dobře i pololampové kombo, odpadnou náklady na údržbu a zvuk se dá dostat dobrý i z toho LV, pohrát si s korekcema, gainem a je to. Ty zvěsti co kolují jsou spíš způsobeny nezkušeností uživatelů než kvalitou aparátu.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

V hlučný kapele se i ten laney chytí.. Nahlas hraje rozhodně líp než potichu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

bubucci píše:Pokud někdo hraje příležitostně nebo v né moc hlučné kapele, odvede svoji práci dobře i pololampové kombo, odpadnou náklady na údržbu a zvuk se dá dostat dobrý i z toho LV, pohrát si s korekcema, gainem a je to. Ty zvěsti co kolují jsou spíš způsobeny nezkušeností uživatelů než kvalitou aparátu.
ano je fakt, že pokud člověk umí kroutit poťákama a správně si sladit kytaru a aparát dá se hrát na spoustu věcí, naopak pokud to někdo neumí, může mít aparát za desítky tisíc a znít mu to nebude :|
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Moleek píše:V hlučný kapele se i ten laney chytí.. Nahlas hraje rozhodně líp než potichu
To jo, spíš jsem měl na mysli kapely, co hrají v místnosti 4x4 metry a mají 100W lampové hlavy s 4x12 boxy na s masterem na 3/4.

Spíš mě to příjde, že se tu s toho dělá hrozný mýtus. Tranzistor hraje vždycky špatně, lampa vždycky dobře.
šiwmen

Příspěvek od šiwmen »

jako jo moc hlucnou kapelu nemame.. ale vystupujem pomerne casto... tak moc diky za jakekoliv postrehy... zas mam ocem premyslet..
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten Hohner, co máš doma, je možná vintage kousek, za který by ti leckterý sběratel utrhal ruce. Asi z toho chceš dostat zkreslený zvuk, což se samozřejmě při únosné hlasitosti nedá.
Jinak pokud nechceš lampu (jsi začátečník? - pak je normální, že ti tranďáky vyhovují víc), je blbost jít do komba s jednou lampou v preampu. To je takové šidítko, hraje to téměř stejně jako celotranzistor, někdy i hůř. To už jdi radší do nějakého komba s amp modelingem, nejlépe Roland řada Cube, nebo Vox řada Valvetronix, Behringer řada V-Tone (tam je analogový modeling asi ukradený firmě SansAmp), GTX nebo Virtube. Moc povedené nejsou aparáty Line6, při vší úctě k jejich krabičkám. Modelingovou řadu teď dělá i Fender. Dobře hrají tranzistorová komba Hughes&Kettner.
šiwmen

Příspěvek od šiwmen »

Moc diky za takovou nabidku...
jinak tak trochu jsem se dival na ruzne recenze a videa ktere jsou omistene na oficialnim serveru line6 a myslim ze ty aparaty od znacky line6 rady spired IV, by nemusely byt spatne..
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

nikdy nedej na videa na oficiálním serveru... tam zní dobře vždycky včechno.....
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

šiwmen píše:Moc diky za takovou nabidku...
jinak tak trochu jsem se dival na ruzne recenze a videa ktere jsou omistene na oficialnim serveru line6 a myslim ze ty aparaty od znacky line6 rady spired IV, by nemusely byt spatne..
Koukni se na topic o trochu níž.. o čtyřech modelingovejch kombech.. Třeba Ti to pomůže :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

šiwmen píše:Moc diky za takovou nabidku...
Hmmm, fakt jde sehnat lépe... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“