Kytara & kombo do 15 000Kč -Prosím nezastřelte mě

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Anvil

Re: Kytara & kombo do 15 000Kč -Prosím nezastřelte mě

Příspěvek od Anvil »

Předpokládám, že po roce hraní na akustiku zvukové možnosti zvuk neznáš.

Nějaké modeling by asi nebyl špatný, protože máš poměrně širokou škálu zvuků a k tomu efekty. Osobně mám Rolanda 40 xl a pokud nehraju vedle někoho s lampou, jsem spokojenej:) Ppřeci jen v přímém srovnání je ten zvuk dost ostrej :) Nicméně, za málo pěněz na domácí žvýkání hodně muziky, hraje to solidně potichu, mám delay, reverby, chorus flanger a pod, looper, poměrně širokou paletu simulací různých komb atd, takže nemusím řešit krabičkami. Na začátek něco podobného asi fajn.

Na druhou stranu pokukuju po nějaké malé lampě, něco ala VHT special6 ultra, ale je třeba vyzkoušet jednak jak se mi bude líbit zvuk a jednak jak to bude hrát potichu.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Deadly

Příspěvek od Deadly »

tak jó díky všem za rady :) ..rozhodně pojedu a ozkouším rolanda a voxe a nebo pokud za ty 2 měsíce najdu něco fajn na bazaru..no a ještě si musim tak nějak ujasnit kterou kytaru no :D
Naposledy upravil(a) Deadly dne 21.04.2011 8:16, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

klobasnik píše:Z lamp jsem hrál jen na Bugeru. Malé kombíčka na doma jsem testoval, vzal jsem Roland Cube 15X, hraju něco podobného jako Deadly, bydlím v rodinném baráku, s hlasitostí nejdu za čtvrtinu což mě dost vyděsilo. Mám pocit že na doma, když mluvíme o intenzivním cvičení, je nejlepší mít něco co vydává poměrně slušný zvuk při nízké hlasitosti. Co byste doporučili? Malou lampu ala Laney Cub, zůstat u Rolanda, anebo vzít modelingový Pod XT od Line 6.
Tezko rict, podle toho co chces, mam Laney CUB 10, je to urcite slusne kombo, ale nekterym "fajnsmekrum" by asi chybelo, ze tam nemas s porminutim tri plne prdele efektu, dvacet druhu gainu, tisic simulaci boxu a kdovico.. na takove srandy je lepsi fakt neco typu Roland Cube nebo Line6, sice nejsem moc zastance toho, ale chapu, ze to je asi pro nektere prinosnejsi.
Deadly píše:..rozhodně pojdu..
To asi kazdy no :D
Deadly

Příspěvek od Deadly »

tak a ještě něco,kdybych přecejen šel do nové kytary..

apeluji na vlastníky,popř. na někoho kdo má s těmito kytarami zkušenosti..

http://www.audiotek.cz/product-34775-sc ... atin-black
http://www.audiotek.cz/product-41227-sc ... thru-black

myslim že schecter by nemusela bejt chyba,ale přeci jen chci znát váš názor,kterou z nich vybrat,popřípadě jestli vůbec.díky za odpovědi ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty kytary vyjdou kvalitou nastejno, vybírej spíš podle toho, co se ti líbí a co ti na místě při zkoušení sedne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
libovec

Příspěvek od libovec »

jako kombo muzu doporucit Marshalla MG15, ktery zni podobne jako lampa, ale je v cenove kategorii spis jako tranzistorak. je to 15 watu. kupoval sem ho na thomann.de kde je za 2400 i s dopravou.
tady je link: http://www.thomann.de/cz/marshall_mg15new.htm
poslali ho v neporusenem stavu a hraje skvele.
Smile

Příspěvek od Smile »

podobne jako ktera lampa proboha?? :evil:
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
libovec

Příspěvek od libovec »

ze zni hodne dobre, nejsem odbornik, ale oproti jinym tranzistorovym kombum zni daleko vic kvalitne, a zkreslene
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

libovec píše:ze zni hodne dobre, nejsem odbornik, ale oproti jinym tranzistorovym kombum zni daleko vic kvalitne, a zkreslene
Tak vo tom žádná. :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Proboha on je tu další... :shock:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

uz jsou i tady..to je konec...too je konec...
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

SmileCZ píše:podobne jako ktera lampa proboha?? :evil:
Od Rožďála? :mrgreen:
"Lots of people talk and few of them know..."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

libovec píše:jako kombo muzu doporucit Marshalla MG15, ktery zni podobne jako lampa, ale je v cenove kategorii spis jako tranzistorak. je to 15 watu. kupoval sem ho na thomann.de kde je za 2400 i s dopravou.
tady je link: http://www.thomann.de/cz/marshall_mg15new.htm
poslali ho v neporusenem stavu a hraje skvele.
Bez urážky - ale toto prosím nikdo z vás, budoucích čtenářů, neberte vážně. :|
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mojda334

Příspěvek od Mojda334 »

Chlapci, chlapci. Mr. Libovec si koupil kombo, na které má a se kterým je navýsost spokojen !!! Tak mu neberte tu malou radost, protože ho třeba svými názory uvádíte do stavu hlubokého zoufalství ....... :? .
On to určo myslel hodně upřímně, no. Pardon za OT.
Yamaha FG700MS
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To nepochybně, ale pokud nemá mnoho srovnání (jako že nemá, protože jinak by si určitě vybral jiné chrastítko), měl by svou chválu omezit na "mně se líbí". Tady navíc nejde jen o něj, ale o lidi, co to budou číst po něm.
Ani nevíš, jak rád bych prohlásil, že moje výbava je to nejlepší, co se dá za tu cenu sehnat (a ještě lépe, že je to srovnatelné s ... o 10 tisíc dražším), ale protože jsem neměl tu možnost vyzkoušet úplně všechno (ba dokonce jsem přesvědčen o tom, že v určitých konkrétních žánrech moje sestava notně pokulhává - a to prostě proto, že jsem to srovnání měl a už dávno nejsem zaslepený honeymoon efektem), tak to zkrátka neudělám. Řeknu, že se mi moje sestava líbí a případně dodám, kde má mezery. Nic víc.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“