Fanatic Guitars (dříve HK Guitars)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
arcilucifer

Re: HK Guitars

Příspěvek od arcilucifer »

Rozumim, jde udelat raznice velice decentne, kdy je vse obryto a zustavaji pouze kontury.
potom vytlacenim znacky kresbu dreva zasadne nenarusis.
je mi to jasne, delas to proste tak jak to citis. ok

Me se ty kytary libi, to drevo je samo osobe krasne, takze je dost tezke prijit z nejakou inovaci aby to jeste vic povzneslo.
treba foto7- tvar ramecku , tvar sam osobe v poradku ale vedle ty kobylky mi to proste nesedi.
kryt elektroniky je podle mne zbytecne barevne vyzdvizen. To drevo, ta kresba - to proste nepotrebuje mit nejakou ozdubku navic.
foto2 kytara hezka, ale zas mi to narusi ten prvoplanovity zoubek na ramecku.
Vim, ze je to tezky dostat tam nejakej rukopis, zvlast kdyz pracujes s tak dokonalym materialem.
Kytary jsou opravdu vymazleny, bohuzel je uz pak velmi tenka hranice s " premazlenim " ktery muze pusobit kycovite.
To je jen takovej muj malej postreh, kdyz sem si prohlid galerii, jinak je vse citlive udelano.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: ARCILUCIFER

Příspěvek od tomaskra »

Ta kytara v galerii 2 je vůbec první nástroj, který jsme dělali. Je tam jako taková nostalgie. Chtěl jsem, aby to byla rocková kytara, ale ne tak jako třeba Warlock. Proto tam byl ten rámeček střižený do špičky. V té době jsem ještě neměl tušení, že s kytarama budeme někdy pokračovat.
Kryt elektriky u modelu z REDWOOD byl původně plánovanej z bahenního jasanu z kterého je tělo. Problém byl, že to dřevo bylo opravdu přesně na tělo. Nezbyl tak velký kus, aby jsme z toho udělali kryt elektriky. Ostatní kusy bahňáku, které doma mám mají rovná léta. Takže do té kresby by najednou šly léta úplně přes kresbu. Dělat to z papundeklu je pod naší úroveň. :D REDWOOD jsem měl větší kus. Byl počítaný původně na basu. Takže padlo rozhodnutí udělat ten kryt "červený " a sjednotit ho s vrškem. No a dát tam jen ten akcent bahenního jasanu. Někdy je to trochu kompromis. U některých kytar jsou ty rámečky snímačů z plastu. To se nám, ale moc nelíbí. Proto je logické sáhnout po dřevu. REDWOOD přesto, že je jedno z nejkrásnějších i zvukově ceněných dřev, není moc homogenní. Třeba z padouku uděláš slaboučkej rámeček bez problému. Z REDWOOD ne. Zkoušeli jsme to. V nejslabším místě se to rozstřelilo. Proto je ten design takovej obšírnější, aby to bez problémů i s nějakým naddimenzováním drželo i při hrubým zacházení. Hře to nevadí i když do toho víc rubeš. Jinak to co říkáš má rozhodně hlavu a patu a cením si takového příspěvku. A těší mě, že jsi prošel fotogalerie. :D
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: Jester

Příspěvek od tomaskra »

Ještě k tomu zvuku. Nerad o tom jen tlachám je lepší si udělat úsudek vlastní. Kytara z padouku označená jako Model Streetfighters je ke slyšení na http://bandzone.cz/thestreetfighters prvních deset songů v jejich playlistu je z nového CD. Všechny kytarové party jsou nahrané pouze na naši kytaru.Takže si jí nemáte s čím splést. ( Jde o HARDCORRE kapelu) Song z videa kterým dělal Petr Henych upoutávku na svou novou desku G - bod Pleasure Trip http://www.youtube.com/watch?v=qhORrPTKfz8 zůstal na desce jako track č. 2. Teď je basa a kytara od nás na desce folk a country skupiny Třetí dech - CD Zatracenej den. Zatím nemám ukázky. Zkusím sehnat.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

tomaskra píše:Fender tvary rozhodně nezpochybňuju. Spíš se nechci stavět do role Číňana který parazituje na něčem co udělal někdo jiný bez vlastního přičinění. Naše kytary mají krky, které menzurou, rádiusem atd z Fendera vychází. Nějaký standart to mít musí. Udělat si vlastní menzuru, tak to nikomu nesedne do ruky.
Já jsem neměl na mysli že máš kopírovat fendery, jen že mám radši podobný styl - takový až skoro funkcionalismus :D Jinak fenderovskou konstrukci (neplést s designem) snad ani nejde nekopírovat, Leo to prostě trefil perfektně.

Možná by nebylo od věci dávat logo na hlavu zezadu, aby nenarušovalo ten celodřevěný vzhled ale aby si třeba ve stojanu mohl někdo, kdo o takové firmě nikdy neslyšel, přečíst, od koho to je.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ahoj.
Na tomhle linku je naše fungl nová kytara. http://hk-guitars.webnode.cz/fotogalerie-8/
Promítli jsme do ní některé věci, které se probírali v tomhle fóru. Takže všichni, kdo přispěli názorem se na tom modelu nepřímo podíleli. :D Má inovovaný tvar hlavy, ale identifikační pruh zůstal. Rámečky jsou střízlivějšího střihu. Kryt elektriky ladí se zadní stranou atd. Je použito piezo snímání se dvěma nezávislými okruhy, takže ne Parkerovský levý a pravý kanál, ale dva JACKy. Fotky a popis viz link výš. Tomáš
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ach ty nešťastné rámečky :D Ale jinak je vážně hezká :) Přepínání je řešené jak?
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Přepínač je jeden třípolohový - klasika jeden snímač x oba snímače x druhý snímač.
Dva přepínače jsou on x off pro přerušení signálové cesty z pieza a elektromagnetiky. To jsou ty dva těsně vedle sebe, aby šli přepnout najednou. Zákazník to chtěl ovládat z kytary a ne pedálem. Volume potenciometr pieza je push x pull a vytažením se přepne frakvenční charakteristika na středovější zvuk.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 28.04.2011 12:20, celkem upraveno 1 x.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To nejsou rámečky to jsou rámce jak krávy. Ne vážně, je moc pěkná. Škoda, že ji nemůžu osahat, ale stejně bych si ji asi nemohl dovolit. Ty piezo kameny na kobyle jsou od jaké firmy? Dají se sehnat někde u nás, nebo je objednávate v zahraničí?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Mě ty rámečky nijak neiritujou, spíš když to srovnám s klasickými rámečky (fotogalerie 3), tak se mi dřevěné líbí podstatně víc.
Hlava je líbivá, ten předcházející typ byl víc originální, víc člověka nakopl (v dobrém slova smyslu) a zaujal.
Dřevo je nádherné, hlavně tělo zezadu. Pastva pro oči. Můžu se zeptat orientačně na cenu?
Díky.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE J:J
K té piezo elektrice. Je to Graphtech Ghost. Piezo kymeny jsou s nízkým třením. Materiál Tusq. Obsahuje to ještě akustický předzesilovač a volume s frekvenčním přepínačem od stejné firmy. ( napájení 9V) Tady v Čechách to koupíš u Václava Košaře http://www.guitarparts.cz Ta konfigurace pieza, která je v téhle kytaře přišla asi na 7500,-
Tak jak je to nastavený to poměrně věrně imituje zvuk jumba. Ještě se k tomu dá připojit midi hexpander. Ten tady není. Pokud to s hexpanderem připojíš na zvukovou banku uděláš z toho v podstatě syntetizér.

Osahat si to a přijít si zahrát klidně můžeš. Nezajímá nás, že na kytaru nemáš peníze. Otázka je jak to k nám máš daleko. Jsme od Příbrami.

RE Jester
Hlava je použita pro tuhle kytaru jako novinka. Neznamená to, že by jsme staré dva typy opustili.
Celková cena kytary je 32000,- včetně kufru Gator z ABS. Bez něj o 2000,- míň.
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 28.04.2011 12:14, celkem upraveno 2 x.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE J.J

http://hk-guitars.webnode.cz/foto-z-vyroby/

Ty rámečky jsou širší proto, aby zakryly frézy. Fréza pro singl má trojúhelníkový tvar. Proto je jedna strana širší. U humbuckeru jsme vymysleli specialitku pro vedení signálových vodičů od pieza a tím zase strana směrem ke kobylce trochu nabyla. Každý kablík má vlastní závrt, aby se to tam nešmrdlalo bez ladu a skladu. Na linku výš jsem dal tři fotky z výroby, aby bylo jasné o čem mluvím.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Hezký, Jste šikovní!
Nářadí Festool, svěrky Bessey, tuším, taky rád pracuju s kvalitním nářadím. 8)
Jde vidět, že Vás to baví.
A těd se dívam, že Krasna hora, máme domek u Nechvalic, to je kousek.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE Arcilucifer

Kvalitní nářadí je základ. :D :D :D No Nechvalice jsou od nás co by kamenem dohodil.
Když budeš chtít někdy se zastav na kus řeči. T
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak do Příbrami, to mám krapet z ruky, ale díky za nabídku a za odpověď.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hezký nástroj - rámečky beru jako designovou věc, takže budiž, spíš mě irituje to vykouslé tělo pod kolíkem na pás. To je prostě takové... No já nevím :mrgreen: Jen názor...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ahoj Nero. Díky za názor. Je to takové jako monkey grip od Ibanez. Dá se to za to dobře uchopit. :D :D :D
Použili jsme to už u jedné kytary a majiteli téhle se to líbilo.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to teda netuším, jak bych tu kytaru za ten výřez chytal :wink: Ale je to určitě nějaké rozpoznávací znamení a designová záležitost.

Samozřejmě proti gustu žádný dišputát, jen můj osobní názor - bohužel mi to až moc evokuje takové ty prdelaté SG od čínských kopírek, které mi přijdou děsně nevkusné.

Obrázek

Mám radši kulatější a "plynulejší" tvary.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE NERO
Nemyslel jsem, že by si to za ten výřez chytal jednou rukou. Když mrkneš na video kde Petr Henych předvádí tu kytaru která měla tenhle výřez jako první, je tam vidět jak tu kejtru za to drží. Vzal ji tak automaticky.
S těma Čínskejma kopírkama mi teda dáváš do těla. :D :D :D Naopak se snažím, aby ten tvar byl svůj a nepodobal se Fenderu, Gibsonu nebo tvarům někoho dalšího. Už jsem odmítnul spoustu zakázek, které měly
zadání typu chci kopii Stratocastera. Na to, aby se ti ten výřez nelíbil máš, ale pochopitelně právo. :D :D :D

http://hk-guitars.webnode.cz/album/mode ... -/#a4-jpg2
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 4.05.2011 12:48, celkem upraveno 4 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jasný, v pohodě :wink:

Jen myslím na hlas...

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ahoj.
Teď nás můžete najít pod doménou www.fanatic-guitars.eu , ale původní doména je funkční pochopitelně taky. Důvod té změny není v tom, že by jsme se začali stydět za počáteční písmena našich příjmení.
V německu existuje HK instruments, který vyrábí v Čajně, pak je ještě HK guitar kde HK znamená Hong Kong. Zahraniční kytaristi si nás s nimi pletou. Vzhledem k Asijskému původu obou výrobců to pro nás není zrovna výhodné. V době kdy jsem ten název zvolil ještě u nás internet v podstatě nebyl a tak jsem o existenci těch výrobců neměl páru. Nápis Fanatic guitars už na webu nějakou dobu byl, takže snad to nebude tak násilný přechod. Jinak se pochopitelně nic nemění. Identifikační pruh na hlavě zůstává a kvalita materiálů a dřeva taky. Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“