Line6 M5

Pedály, multiefekty, procesory, ...
wikxzen
Rádce

Re: Line6 M5

Příspěvek od wikxzen »

Diskusemi se alespoň vyfiltrují ti potencionální zájemci, kteří si M5 plánují koupit, aniž by si někde přečetli, že nelze využít více efektů naráz. Ale je to o tom si to vše najít a přečíst, než se do něčeho pustím. Mno, aspoň že na M5 je vstup pro expres. pedál!
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

hyenik píše:a za 2,5 by to byl megatrhak ;)
a za 1,5 by si to koupil i cybermuff.... prestoze je to brutalne orezane a muze hrat dycky jenom jeden :)
zas trosku rozumu, cena okolo 4,8 je nastavena tak akorat................
Tak to zase prrr. Já bych to třeba užil - protože bych to mohl strčit do racku a použít jako MIDI CC ovládané kvákadlo nebo TS s true bypassem - a zejména jako ring modulator, který mi chybí.

Jenom to sumarizuju z toho pohledu, že to lidem, co nemají tolik haraburdí jako já, může připadat skvělý, protože to má spoustu efektů - no a pak zjistěj, že kvákadlo s TS dohromady nepustěj. Pokud nemají všechno ostatní, tak to není pro ně... To je krabice spíš pro magory, jako jsem já, kteří jsou zesikama a procesorama zavaleni.
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

wikxzen píše:Mno, aspoň že na M5 je vstup pro expres. pedál!
To ano, vzhledem k tomu, ze predpokladam, ze to bude fungovat stejne jako na M9 a M13, tudiz ze tim exp pedalem lze ovladat jakykoli parametr - a dokonce vice parametru zaraz! Navic Aspon u M9 lze k tomu vstupu pripojit footswitch a natvrdo prepinat mezi dvema nastavenimi. Takze pokud nekdo chce dva typy delayu nebo reverbu (nebo cehokoli jinyho), tak uz to pro nej vychazi celkem dobre - slusnejsi jednotlivy pedaly zpravidla stoji nekolik tisic a pokud clovek potrebuje dva, tak uz mu lip vyjde M5, i kdyby mel pouzivat jen jeden typ efektu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

slusnejsi jednotlivy pedaly zpravidla stoji nekolik tisic a pokud clovek potrebuje dva, tak uz mu lip vyjde M5, i kdyby mel pouzivat jen jeden typ efektu.
to je přesně ono, to si dobře vypíchl Wohma :) vidíš jak ti ta modrá sluší :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No mne je modra rozhodne sympatictejsi nez oranzova :lol: Ale to jsme znacne OT.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:No mne je modra rozhodne sympatictejsi nez oranzova :lol: Ale to jsme znacne OT.

jelikoz jsem tento thread zalozil, tak si troufam tvrdit, ze to OT neni, a jinak :) urcita asociace politickeho spektra za tema barvama je :lol: ale po poslednich udalostech v nasi politice uz clovek ani nevi ktera barva je sympatictejsi...takze zpet k M5 :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já si stojím za svým. M9 sice super (zase větší, no), ale dva pedály na přepínání bank fakt stačí. Ale jeden zvuk in Time už ne. Ty dva už se daj. Škoda :(
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Teorge

Příspěvek od Teorge »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

presne jak na tom videu... super modulace a filtry, zkresleni je takove klasicke L6 (tj.spis pouzitelne nez dobre :)
http://line6.com/m5/sounds.html
nicmene opravdu je to idealni doplnkovy efekt, kdyz si vezmu ze ma napr.kvalitni Univibe (s pedalem), Seek Wah (s tap tempo) a moje oblibene bubble echo. v jedne krabicce za cenu jedne krabicky ;)
volani po vice zvucich najednou je nepochopeni filozofie M5 (krome toho kdyby umel dva zvuky zaroven, tak stejne pocetna skupina kritizuje proc neumi aspon tri zaroven :)

Vadi mi jedina vec, ze nefunguje jednoduchy up/down. Jasne omezene mnozstvi switchu na mnoho funkci, ale mohli to kluci vyresit nejakym treba SW prepinacim modem. No co, tak sloziteji. Zase ta vyhoda ze se clovek nemusi ohybat a stelovat potaky, jenom prepne preset, za to urcite stoji.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Particle reverb! :) ty filtry jsou taky moc dobrý

řekl bych, že je to skvělá cesta k tomu mít k dispozici velmi specifické efekty, které může být velmi těžké napodobit/získat/shromáždit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hlavně bacha at všichni nezníte jako Edge (particle verb, octo, shimmer) :twisted: :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“