To nezbývá než pochválitMíla píše:Měl jsem prázdniny-dovolenou, tak jsem toho využil a dodělali jsme vnitřek pedalboardu. Kabeláž by sice mohla být lepší..............Až se zase přinutím něco dělat, tak to poopravím.
Pedalboardy
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pěkné pořádně udělanéMíla píše:Měl jsem prázdniny-dovolenou, tak jsem toho využil a dodělali jsme vnitřek pedalboardu. Kabeláž by sice mohla být lepší..............Až se zase přinutím něco dělat, tak to poopravím.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
No pořádně udělané............tu kabeláž jsem odfláknul, ale nebyla již vůle. Až teď jsem si vlastně uvědomil, že jsem tam blbec dal DD3 místo DM3. Na druhou stranu je to možná lepší, protože DD3 umí delší delay.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
Co jsem postupně nabyl několika dalších krabiček v tomto roce, tak již uvažuji o přidání další krabičky, která by postupně skupiny efektů dělila zvlášť. Čili vedle společného zdroje, který budu také řešit (asi u Smrčky), přibude nakonec i nějaký TB boxíček. Prozatím to vidím na tři loop části.
Nějaké přípomínky nebo námitky, že by něco nemělo být tak, jak jsem vytvořil v nákresu?

Nějaké přípomínky nebo námitky, že by něco nemělo být tak, jak jsem vytvořil v nákresu?

Akorát mi není jasný proč máš ladičku v první smyčce, klidně bych ji dal rovnou do signálu (je to Korg pitchblack, takže TB a tiché ladění).wikxzen píše:Co jsem postupně nabyl několika dalších krabiček v tomto roce, tak již uvažuji o přidání další krabičky, která by postupně skupiny efektů dělila zvlášť. Čili vedle společného zdroje, který budu také řešit (asi u Smrčky), přibude nakonec i nějaký TB boxíček. Prozatím to vidím na tři loop části.
Nějaké přípomínky nebo námitky, že by něco nemělo být tak, jak jsem vytvořil v nákresu?![]()
PS. Jo a budu prodávat 3-smyčku od Smrčky, nějak ztratila své opodstatnění.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten zdroj rozhodně řeš - a rozhodně oddělený zdroj, jinak si budeš dost pohrávat s rizikem zemnících smyček.
Nicméně jinak to vypadá OK, jen ta ladička mi tam přijde poněkud komplikovaně zastrčená, stačilo by její předřazení všem efektům.
Nicméně jinak to vypadá OK, jen ta ladička mi tam přijde poněkud komplikovaně zastrčená, stačilo by její předřazení všem efektům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přiznám se, že v tom nákresu ani ladička neměla být, dal jsem ji tam kvůli řešení zdroje. Ale je pravda, že já prakticky od nepaměti nedávám ladičky do řetězce - nepřelaďuju, nedolaďuju často. Nákres je možná zmatečný, každopádně každý loop by byl určen pro efekty.miro píše: ...
Mám nakonec takovou představu, že loop box by měl i přepínání mezi dvěma i třemi smyčkami (I. s II. nebo s III. atd.). Takže potřebuji v loop box následující:
- čistý průchod signálu (červená)
- pro každou smyčku (I./II./III. atd.) vlastní spínač
- přepínání mezi jednotlivými smyčkami (například I. -> II. a zpět, nebo I. -> III. a zpět)
- spínače pro aktivaci I. i II. (nebo I. a III.) smyčky zároveň
Trápí mě však, zda je to takto proveditelné s jednoduchým vícetlačítkovým loop boxem, resp. jestli to není zbytečně komplikované a nevyplatí se už investovat do nějaké "zrůdnosti" typu Octa-switch nebo Baygerův PS. Obojí je moc velké, obojí se mi vzhledově ani nelíbí, ale jistě, na tohle to nehraje. Obojí, popř. něco dalšího, jsem ještě však nezkoušel osobně, takže nemám s tím žádnou zkušenost. Podívám se tady po foru, i jinde ještě, na příspěvky ohledně těchto věciček. Trochu v tom tápu a nejsem ještě rozhodnutý.
To rozhodně budu, už jen proto, že mi včera jeden adaptér pro MF-102 odešel a další dva mají poškozené ústí do plastového krytu. A baterky už také docházejí. Jsem zvědavý na kalkulaci od J.Smrčky - osobně si myslím, že to méně než 2k nebude.nero píše: ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Obávám se, že na takto komplikovaný switching asi fakt budeš muset jít do nějakého krámu typu Octaswitch, protože tohle už běžná smyčka jen tak nezvládne. Nebo by musela být opravdu hodně komplikovaně prodrátorvaná vzhledem k tomu, co a jak chceš přepínat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nějaké "zrůdnosti" typu Octa-switch nebo Baygerův PS. Obojí je moc velké, obojí se mi vzhledově ani nelíbí
To chápu, když už máš v boardu takový obludy (myslim tim velikostně)
To chápu, když už máš v boardu takový obludy (myslim tim velikostně)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
tak, tady se pochlubím já se svým pedalboardem
vím, zatím nic moc. Ta lišta je tam hlavně proto, že si chci časem koupit další efekty, který nejsou tb, ale hlavně kvůli ovladatelnosti
a ty propojky taky nejsou taky nic moc úžasnýho, ale už nemám peníze na nový..

tady hraju teď KOSMONOPOL
Další verze:
Doufám, že na dlouhou dobu je to konečná.
Předcházející verze:
kytarove-efekty/pedalboardy-t217-300.ht ... er#p281275
kytarove-efekty/pedalboardy-t217-340.ht ... er#p314648
Předcházející verze:
Naposledy upravil(a) Jester dne 11.12.2011 18:56, celkem upraveno 1 x.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
paráda, řekl bych, že postup a posun k lepšímu je znatelnýJester píše:Další verze:
No tak už nejdou vkládat přílohy (Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.), takže k dispozici tady:
http://www.uloz.to/8826404/pdb-jpg
Doufám, že na dlouhou dobu je to konečná.
Předcházející verze:
Nepořádek!
PS: neztrácíš se v mixu s tímhle nastavením Tone na Muffu?
nechci nějak rýpat, ale v čem přesně má být kouzlo tohohle setupu?wikxzen píše:Co jsem postupně nabyl několika dalších krabiček v tomto roce, tak již uvažuji o přidání další krabičky, která by postupně skupiny efektů dělila zvlášť. Čili vedle společného zdroje, který budu také řešit (asi u Smrčky), přibude nakonec i nějaký TB boxíček. Prozatím to vidím na tři loop části.
Nějaké přípomínky nebo námitky, že by něco nemělo být tak, jak jsem vytvořil v nákresu?![]()
jester je to samozrejme super a kadence vymeny tvych efektu je stejne neuveritelna jak u axla.
akorat jak nekde vidim propojky monster cable, tak to u me vyvolava zachvaty skodolibeho smichu, sorry.
Pro kvalitu zvuku bys totiz udelal stejne, kdybys ty nehorazne prachy venoval na charitu
(a ano, testoval jsem osobne, taky jsem na chvili podlehl monster marketingu, napr. jednoduchy PW 10x levnejsi, co pouziva smrcka, hral lip a prirozeneji)
akorat jak nekde vidim propojky monster cable, tak to u me vyvolava zachvaty skodolibeho smichu, sorry.
Pro kvalitu zvuku bys totiz udelal stejne, kdybys ty nehorazne prachy venoval na charitu
(a ano, testoval jsem osobne, taky jsem na chvili podlehl monster marketingu, napr. jednoduchy PW 10x levnejsi, co pouziva smrcka, hral lip a prirozeneji)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Dark Axel
Díky.
Hyenik
Já jsem ty Monster propojky netestoval. Pro jistotu.
Předtím jsem používal Adam Hall a než ten signál dolezl do komba, tak ho zbývala půlka. U Monster takový problém nemám. Placatý propojky od Smrčky má kamarád. Jak jsem pochopil nejsou mechanicky nic moc, už dvě se mu rozbily. Jinak zase tak ukrutně drahý ty Monster propojky nebyly (cca 3x levnější než v ČR).
Co se týká Monster nástrojového kabelu (SPL1000), tak ten jsem testoval. A můžu říct jediné, PW (circuit breaker) se mohl jít klouzat.
EDIT:
Ještě dovětek co se týká kadence výměny efektů. On je to trochu problém, člověk si tak nějak musí odzkoušet, které efekty ano a které ne. No a z těch které ano, je pak potřeba vybrat ten nejlépe znějící.
I když má to i své stinné stránky, když se jich posbírá více, které dobře zní, tak se pak člověk nemůže rozhodnout, kterého se zbaví.
Jinak třeba proti citizen.one jsem ohledně sbírání a výměny efektů ubohý břídil.
Díky.
Hyenik
Já jsem ty Monster propojky netestoval. Pro jistotu.
Co se týká Monster nástrojového kabelu (SPL1000), tak ten jsem testoval. A můžu říct jediné, PW (circuit breaker) se mohl jít klouzat.
EDIT:
Ještě dovětek co se týká kadence výměny efektů. On je to trochu problém, člověk si tak nějak musí odzkoušet, které efekty ano a které ne. No a z těch které ano, je pak potřeba vybrat ten nejlépe znějící.
Jinak třeba proti citizen.one jsem ohledně sbírání a výměny efektů ubohý břídil.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
přesněJester píše: co se týká kadence výměny efektů. On je to trochu problém, člověk si tak nějak musí odzkoušet, které efekty ano a které ne. No a z těch které ano, je pak potřeba vybrat ten nejlépe znějící.
co se týče monstrů, tak ceny za některé kusy u nás jsou hrozný... ale pokud jsi to kupoval ze zahraničí, věřím, že to bylo dost jinde (podobně jako u strun Elixir)
Dvoje propojky (tj. 6 kusů) se mi tehdy podařilo koupit za 1700Kč i s poštou, tj. necelý tři stovky za kus. I když to byla tehdy nějaká akce a tak nízko už nikdy potom nebyly.Dark Axel píše: co se týče monstrů, tak ceny za některé kusy u nás jsou hrozný... ale pokud jsi to kupoval ze zahraničí, věřím, že to bylo dost jinde (podobně jako u strun Elixir)
Ještě se vrátím k tomu testování propojek. Propojky přímo jsem netestoval, ale Monster Rock kabel vůči PW ano ( a propojky jsou defacto to samé). Rozhodně to nehrálo hůř než PW, spíš trochu jinak, pro mé ucho dokonce lépe.
Koneckonců, ten charakter Monster Rock, co je v následujícím videu, dost odpovídá:
nepříjde mi, ale možná ho trochu pootočímPS: neztrácíš se v mixu s tímhle nastavením Tone na Muffu?![]()
tady hraju teď KOSMONOPOL
tak to tu jizlivost beru zpet, to je v pohode cena. Ale takove sem nevidel ani za velkou louzi.Jester píše:Dvoje propojky (tj. 6 kusů) se mi tehdy podařilo koupit za 1700Kč i s poštou, tj. necelý tři stovky za kus.
Ovsem kdo se smiri s tim jeho vlastni ucho a placebo je nejvetsi nepritel a najde si metodu jak tento vliv eliminovat, tak usetri hoooooooodne penez pri zachovani stejne kvality zvuku. Ale jasne, proti hifistum jsme jeste čučkaři
http://consumerist.com/2008/03/do-coat- ... ables.html
O efektech to krasne napsal Pavlicek, je to jako vláčky, chlapi si hrajou. A samozrejme hledaji ktere vagonky nejlip sednou pouzivanemu aparatu, hudebnimu stylu, subjektivnimu uchu a smaozrejme libidu
Ja akorat budu vzdycky bojovat proti tomu snobismu, ze bez techto superhypermegavintagemojo kramu, ti to nikdy nebude dobre hrat (coz je velice casty doprovodny jev krabickaru
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
No v hifárně není problém narazit na propojovací kabely za 300.000 Kč.
Jinak já prostě musím nahradit svoje neumělé hraní aspoň drahou výbavou. Jo, já si uvědomoju, že jsem snobík. Na druhou stranu ale, u většiny těch efektů platí, že čím dražší, tím taky lepší (rozuměj lépe hrající). Otázkou potom je, jestli pro někoho má cenu si koupit o něco lepší zvuk (často v řádech %) třeba za dvojnásobnou cenu. Hledače poměru cena/výkon asi ty dražší krabičky nezajímaj.
BTW doufám, že si v dohledné době zahraju na Klon Centaur (ne, nekupuju ho
). Tomu říkám cena, krabička za cenu lepšího aparátu.
Jinak já prostě musím nahradit svoje neumělé hraní aspoň drahou výbavou. Jo, já si uvědomoju, že jsem snobík. Na druhou stranu ale, u většiny těch efektů platí, že čím dražší, tím taky lepší (rozuměj lépe hrající). Otázkou potom je, jestli pro někoho má cenu si koupit o něco lepší zvuk (často v řádech %) třeba za dvojnásobnou cenu. Hledače poměru cena/výkon asi ty dražší krabičky nezajímaj.
BTW doufám, že si v dohledné době zahraju na Klon Centaur (ne, nekupuju ho
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Monstrkáble a podobné ehm... radši neřeším a předpokládám že ani v budoucnu nebudu (jo, jsem tem koho zajímá poměr výkon/cena)... Nicméně když vidím někde ty srandovní barevné propojky, tak nevím jestli mám plakat nebo se smát. Zkusil je někdo někdy vykuchat? Jsou v tom doslova čtyři chlupy bez stínění a vydrží to tak tři ohnutí... Takže tudy taky ne