softwarová výhybka

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Lachim

softwarová výhybka

Příspěvek od Lachim »

Čus kluci. Neví někdo, jestli neexistuje software na simulaci výhybky? Až budu mít po zkouškách, tak bych chtěl zkusit poladit ty PC monitory, vo jsem teď koupil. Nezní to nejhůř a myslim, že maj potenciál.
Mám představu, že bych laboroval s dělicíma frekvencema a třeba mono zvuk pustil vejšky do leva středobas do prava. A kdyby to i nakonec vyplivlo schéma výhybky (cívka, odpor, kondík), tak bych chrochtal blahem :-D
Existuje něco takovýho? Pokud nee, tak se na to vysejřím a dám jen lepší kundíky.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
woro90-1

Re: softwarová výhybka

Příspěvek od woro90-1 »

Napadá mě použít nějaký VST host a do něj si sehnat HP a LP filtr, a každý píchnout na jeden kanál. Jen si nejsem jistý jak z toho pak odečíst strmost, tu nemívají moc často značenou.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

woro90-1 píše:Napadá mě použít nějaký VST host a do něj si sehnat HP a LP filtr, a každý píchnout na jeden kanál. Jen si nejsem jistý jak z toho pak odečíst strmost, tu nemívají moc často značenou.
Podobně jsem to dělal, když jsem potřeboval přidat trochu efektu jenom činelům na smíchaný nahrávce bubnů.. Ale tam se tak moc nedělo, když jsem náhodou přišel o kus pásma (nebo nějaký posílil). Jestli z toho chce krmit monitory, tak to už ideální nebude
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Chtěl bych hlavně podpořit středový pásmo. Vejšky a basy jsou dobrý. Ale to by se muselo právě udělat výhybkou s kompenzací (trochu potlačit basy a možná trošku výšky). Dá se to eqalizovat, to jo, ale ne generelně (pro all aplikace). A když zase připojim sluchátka, tak bych musel EQ rušit.
Nějaký další nápady?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“