Čus kluci. Neví někdo, jestli neexistuje software na simulaci výhybky? Až budu mít po zkouškách, tak bych chtěl zkusit poladit ty PC monitory, vo jsem teď koupil. Nezní to nejhůř a myslim, že maj potenciál.
Mám představu, že bych laboroval s dělicíma frekvencema a třeba mono zvuk pustil vejšky do leva středobas do prava. A kdyby to i nakonec vyplivlo schéma výhybky (cívka, odpor, kondík), tak bych chrochtal blahem
Existuje něco takovýho? Pokud nee, tak se na to vysejřím a dám jen lepší kundíky.
Napadá mě použít nějaký VST host a do něj si sehnat HP a LP filtr, a každý píchnout na jeden kanál. Jen si nejsem jistý jak z toho pak odečíst strmost, tu nemívají moc často značenou.
woro90-1 píše:Napadá mě použít nějaký VST host a do něj si sehnat HP a LP filtr, a každý píchnout na jeden kanál. Jen si nejsem jistý jak z toho pak odečíst strmost, tu nemívají moc často značenou.
Podobně jsem to dělal, když jsem potřeboval přidat trochu efektu jenom činelům na smíchaný nahrávce bubnů.. Ale tam se tak moc nedělo, když jsem náhodou přišel o kus pásma (nebo nějaký posílil). Jestli z toho chce krmit monitory, tak to už ideální nebude
Chtěl bych hlavně podpořit středový pásmo. Vejšky a basy jsou dobrý. Ale to by se muselo právě udělat výhybkou s kompenzací (trochu potlačit basy a možná trošku výšky). Dá se to eqalizovat, to jo, ale ne generelně (pro all aplikace). A když zase připojim sluchátka, tak bych musel EQ rušit.
Nějaký další nápady?