Hitparáda HudebníhoFóra.cz - diskuze

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitparáda HudebníhoFóra.cz

Příspěvek od Nesst »

Ale dělat něco pořádně znamená si na to ty prostředky sehnat ;-).
A s tou subanketou je to dobrej úlet. Každému se líbí něco jiného, někdo má rád když bicí zní jak pokličky od hrnců, někdo zase disco bicí. To se porovnávat opravdu nedá...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

POZOR, POZOR!

Vzhledem k tomu, že se skladby do hitparády hrnou poněkud rychleji, než jsem očekával, bude třeba stanovit datum pro uzávěrku prvního náběru - skladby budu přijímat do půlnoci soboty 30. dubna, poté roztřídím kapely do jednotlivých kol, abych v neděli 1. května večer mohl rozjet hlasování prvního kola.

To bude řádný termín odevzdání a protože jsem hodný, nabídnu ještě možnost dodatečného "zápisu", a to zasláním skladby během neděle 1. května. Taková skladba se ale pochopitelně dostane až do pozdějších kol a může se stát, že už nebude mít tak férovou konkurenci, i když se budu snažit udělat to co nejlépe.

Spolu s vyhlášením prvního kola zveřejním i kompletní pravidla pro Hitparádu.

Až vyhlásím první kolo, nebudu už zde na to upozorňovat dalším postem, prostě se zde hlasování objeví. Pokud chcete být informování o novinkách a průběhu, přidejte se do skupiny Sledování novinek, které posílám vše po SZ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Já jsem taky pro, kapelu mám, vlastní skladbu taky, jen není nahraná, nahrávat se v lepším případě bude letos v horším příští rok, každopádně se zúčastním, pokud bude i nějaké další řada či jak to nazvat další rok :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak teď už není třeba radostně hlásat "Jsem pro" :P Teď očekávám hlavně zasílání skladeb, pokud jsou...

Byl bych ale rád, kdyby se z toho stala nějaká stálejší věc, řekněme tradice. Dokud bude zájem, já nemám problém to organizovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Nero píše:Dokud bude zájem, já nemám problém to organizovat
To je dobře. Rád bych se taky zúčastnil ale určitě to do neděle nestihnu :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Předpokládám, že se téměř jistě zorganizuje i další náběr. Ten bude cca za 6 - 8 týdnů, aspoň soudě podle aktuálního počtu "přihlášených". Takže šance bude...

PetrPeter 1975 - 2008
Charles

Příspěvek od Charles »

Myslim si,že na tom kde byla skladba nahraná nezáleží,když lidi nemaj prostředky ani techniku,tak s tim nic neudělaj a když to bude velkej průser tak to nero prostě vyřadí,nebo z toho udělá Zemskou pěchotu:).Ale nemůžeme diskriminovat kapelu proto,že na to nemá prachy,když má třeba výbornou písničku.
Cort X-1 BKS, Roland Cube 15Xl, Digitech RP155+BESPECO VM18L
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Charles píše:Myslim si,že na tom kde byla skladba nahraná nezáleží,když lidi nemaj prostředky ani techniku,tak s tim nic neudělaj a když to bude velkej průser tak to nero prostě vyřadí,nebo z toho udělá Zemskou pěchotu:).Ale nemůžeme diskriminovat kapelu proto,že na to nemá prachy,když má třeba výbornou písničku.
přesně :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitparáda HudebníhoFóra.cz - diskuze

Příspěvek od cerfotoc »

A pak by bylo ještě krásný z finálovejch kapel udělat živej koncert:) (což je samozřejmě trochu utopie)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nemysli si, že mě to nenapadlo :mrgreen: Ale radši se budu, alespoň prozatím, držet u země. Nechme si ale budoucnost otevřenou :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Hitparáda: 1. kolo

Příspěvek od Jester »

Nero jak jsi vůbec prováděl rozdělení kapel mezi jednotlivá kola? Podle zaměření/škatulky (sic si myslím, že nás skoro nic jiného než metal nečeká)? Nebo "by voko" (no zase Tě trochu znám, takže to určitě by voko nebylo ...)?
P.S. Nevím, jestli by nebylo lepší ty kola zamknout, aby někteří významní lidé neovlivňovali úsudek ostatních. :wink: Teď vážně, myslím, že by to bylo čistější bez příspěvků. I když zase na druhou stranu bychom se vzdali zajímavé debaty a člověk si tak nějak aspoň může porovnat, s kým má podobný vkus v hudbě.
Nero
Rádce

Re: Hitparáda: 1. kolo

Příspěvek od Nero »

Rozdělení kapel jsem dělal nejprvě rámcově podle toho, jak se žánrově určily samy kapely, a pak podrobně podle poslechu a podobnosti skladeb. Rozhodně to nebylo by voko - strávil jsem tím docela dost času. :wink:

Původně jsem to nechtěl psát, protože to může působit lehce zavádějícím dojmem (nejde moc snadno rozdělit skoro 60 kapel do 8 kol, aby byl počet kapel v jenom kole cca stejný a aby to žánrově sedělo, a nakonec ta jednotlivá kola označit jedním slovem), ale pokud to mám nějak specifikovat, tak postupně nás čekají kolo metalové (tohle), první hard rockové, poprockové / alternative rockové, hardcore / metalcore, kolo "one-man projektů" (každý žánrově trochu jiný, nevím, jak to označit souhrně), punkové doplněné rocknrollem, world / funky / fusion (zase těžko označitelné) a nakonec druhé hard rockové. Ty škatulky ale berte fakt orientačně!

Ohledně zamčení - právě jsem to zavírat nechtěl, ať je ta hitparáda nejen o hlasování a je tu možnost i pro hlasující se nějak víc vyjádřit a aktivně účastnit. Řekl bych, že sem snad chodí natolik vyzrálí jedinci, aby je neovlivňovalo to, že tenhle uživatel hlasoval pro tyhle kapely, tamtomu se nelíbilo ondeto a o tomhle napsal tenhle, že to je dobrý nebo špatný.

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

OK, díky za vysvětlení. Zeptám se na ještě na jednu nejasnou věc. Divoká karta. Kdo ji určí? Ty? Moderátoři? Nejvíc hlasů pro přímo nepostupujícího? ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Buď já nebo se poradím s mody / rádci, to ještě musím domyslet. Zatím se spíš přikláním k tomu, že to určím já sám, protože čím víc lidí se bude domlouvat, tím složitější domluva je. Navíc je třeba divoké karty udělit rychle - poslední kolo končí ve stejný den, jako začíná finále :wink:

Jen největším počtem hlasů se nechci moc řídit - mohlo by to být zavádějící (nečekám, že počet hlasujících jednotlivých kolech bude vyrovnaný, navíc pokud by byl někde nějaký velký favorit, tak může trochu neférově "odsávat" hlasy), nicméně neříkám, že tomu nebudu přihlížet.

Nicméně, jak jsem psal v pravidlech a v hlavním threadu, tyhle technické záležitosti bych nerad řešil zde, v hlasovacím threadu, ale spíše zde - hudebniforum-cz/hitparada-hudebnihofora ... 24834.html :wink:

Ale připomínky jsou vítány! Díky za ně...

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Klidně to tam přesuň.
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Myslim že vítěz druhýho kola je jasnej :D
PRS
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Thesces píše:Myslim že vítěz druhýho kola je jasnej :D
Smysl tohoto postu na tomto místě?

PetrPeter 1975 - 2008
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Kam jinam by měl bejt ?
PRS
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Otázka je jinak: Proč by měl být tady?

Každé kolo Hitparády má svůj vlastní thread, kde se může diskutovat, tento thread slouží k debatám organizačního a technického rázu.

PetrPeter 1975 - 2008
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

Co takhle vytvořit subfórum jen pro hitparádu? Všechny thready budou pěkně pohromadě a nebudou se ztrácet mezi ostatními ve vašich skupinách a projektech. :)
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“