[quote="designer"]Zdravím,
v průběhu následujícího půl roku bych rád pořídil Les Paul Custom Black Beauty. Mám zálusk na nějaký kousek vyrobený nejpozději v 70-tých letech. Zatím jsem se díval na ebay a některé kusy se tam dají sehnat i za méně peněz jak nový, ale je pravda, že jsem moc nečetl popisky. Takže je možné, že některé kusy můžou mít nalomené krky, neoriginální výbavu, atd. Vzhledem že tato investice nebude malá, tak bych Vás rád požádal o nějaké rady, čemu se vyhnout, na co si dát bacha. Popř. kde naleznu seriózní zdroj, kde ověřit pravost daného nástroje?
Zatím jsem kupoval pouze nové nástroje, takže zkušenosti téměř nulové. V tomto případě bych zřejmě využil ebay.
Děkuji
EDIT Např. tento kousek
http://www.ebay.com/itm/Vinatge-1971-Gi ... 3f27154381
Myslím si o tomto kusu, že vypadá jako pravý, asi neopravovaný, jen nové pražce a ta jackková destička, ale přijde mi to dost drahé- 3600 USD (s dopravou) + DPH je více jak 87000,-kč, navíc je ještě více než pravděpodobné, že bude i nějaké clo a poplatek za převod u Paypalu a je také určité nebezpečí, že by USA celníci mohli kytaru nepustit, pokud nebude mít prodávající povolení k vývozu, což je teď nutné u zboží nad 2500 USD. Proto si myslím, že takovouhle kytaru lze sehnat tady v ČR nebo na Slovensku za cca 70-80t., při troše trpělivosti a lze si ji dojet vyzkoušet před koupí. Ušetříš 10-20t. na aparát

Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.