Gibson Les Paul Custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: Gibson Les Paul Custom

Příspěvek od Tonda »

nity píše:a co víte o produkci ze 70let??? kdyz koukam na ebay, tak sou ty ze 70. let a tedy i ta moje jedny z tech levnejsich..proc tomu tak??
něco o tom je v mojem příspěvku z 26.4., navíc mají javorový krky, tzn.taky "netradiční" (pro les pauly) metoda, většinou jsou hodně těžký.
Nejsou to jen customy, všechny gibsony z 70-80.let jsou relativně levnější -prostě proto, že se to nepovažuje za nejvydařenější období.
Neznamená to, že by hrály špatně - naopak jsou lidi co je mají vůbec z gibsonů nejradši, ale jednak byla výroba dost nekonzistentní, a pak taky se ta konstrukce zdá "tradicionalistům" málo tradiční (javor.krk, pancake tělo).
I´m wheels... movin´wheels
panedge

Příspěvek od panedge »

Tonda-četl jsem,že ten javor jim prej přidává víc výšek,že ten tón je takovej průzračnější,ale třeba je to jen pocit autora,nevím
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
nity

Příspěvek od nity »

to je škoda že nemam možnost to porovnat:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
krasty

Příspěvek od krasty »

panedge píše:Tonda-četl jsem,že ten javor jim prej přidává víc výšek,že ten tón je takovej průzračnější,ale třeba je to jen pocit autora,nevím
Mám jednoho s javorovým krkem a nedám na něj dopustit. Na pár Customů jsem už hrál a všechny mi připadali temnější, kulatější, spodky plný, ale na můj vkus míň výšek. Ale zase co kytarista to jiná představa....
V každém případě ten můj mi na moje heavy styly vyhovuje a je to jedna z kytar, co neprodám.
Krk je ze tří kusů a tělo pod černým lakem moc vidět není, ale nejsou v něm propadliny, který by napověděli, kde je spoj. Vzadu je odřený lak skoro do poloviny a žádný spoj taky není vidět. Tak asi bude ze dvou kusů. Top je javor.

Fotky jsou tady:
post347685.html#p347685
panedge

Příspěvek od panedge »

krasty-joo tak ten je dobrej :shock:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Krasty:
kdybys oloupal lak na boku tak by to vypadalo takhle:

Obrázek

takže máš 2 velký kusy mahagonu (ale horní i spodní můžou být každý ze 2 kusů)
a mezi tím tenkou vrstvičku javoru.. a na vrchu javor.top na tý fotce je schovanej za bindingem)
= celkem 4 vrstvy

Javorovej krk má víc výšek, ostřejší zvuk než mahagonovej, ten zas dělá takový to vrnění který
javor neumí :lol:
krasty

Příspěvek od krasty »

Teď jsem sundal dekl na poťákách a vyndal plechovou vanu, co je kreje. Mám tam viditelný dřevo v celý hloubce frézování a vypadá to na jeden kus. Je možný, že ač je to ´78, není tělo pancake?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Hm, tak jsem zapátral důkladnějc .. a vypadá že právě v 1979 přestali pancake těla dělat: :mrgreen:

http://www.lespaulforum.com/forum/showt ... p?t=143170

hned ten první Custom

takže to v tý šachtě vidíš správně :idea:¨¨

edit - teď koukám že máš 1978, ale u gibsonů je možný všechno :lol:
krasty

Příspěvek od krasty »

Půlka prosince ´78, tak asi vyrazili s předvýrobou :D
Dík za info!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rozdil mezi mahagonovym a javorovym krkem vnimam stejne jako tonda :) kazdy ma svoje, na podladeny zkresleny riffy bych treba volil spis javor (i kdyz samozrejme dobra mahagon. kytara to zahraje taky dobre). Dobrou vychytavku ma kamarad, LP custom Carbon :))
Obrázek

akorat na fotkach z koncertu vetsinou neni vubec videt :)
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

4Farrell

Jo děkuji. Už jsem na ten Alexim koukal, ale to už bylo vysvětleno. jak ten z Aleximu hraje nevím, já jsem se svým maximálně spokojený. Trochu mě i udivuje, že někdo takový nástroj prodává. Myslím, že chyba v něm nebude. Spíš si myslím, že to jsou finanční důvody prodávajícího, nebo se zamiloval do jiné kytary, kterou pořídí jen prodejem téhle. No jsou to jen mé spekulace.

Hezký den :wink:
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
designer

Příspěvek od designer »

Zdravím,
v průběhu následujícího půl roku bych rád pořídil Les Paul Custom Black Beauty. Mám zálusk na nějaký kousek vyrobený nejpozději v 70-tých letech. Zatím jsem se díval na ebay a některé kusy se tam dají sehnat i za méně peněz jak nový, ale je pravda, že jsem moc nečetl popisky. Takže je možné, že některé kusy můžou mít nalomené krky, neoriginální výbavu, atd. Vzhledem že tato investice nebude malá, tak bych Vás rád požádal o nějaké rady, čemu se vyhnout, na co si dát bacha. Popř. kde naleznu seriózní zdroj, kde ověřit pravost daného nástroje?

Zatím jsem kupoval pouze nové nástroje, takže zkušenosti téměř nulové. V tomto případě bych zřejmě využil ebay.

Děkuji

EDIT Např. tento kousek http://www.ebay.com/itm/Vinatge-1971-Gi ... 3f27154381

Co si o tom myslíte? Je nějaká databáze seriových čísel? Nic velice jsem nenašel.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

K LP ti nic neřeknu, k eBay jenom tolik. Dej si pozor na tzv. Second Chance Offer. Představa, že eBay udrží privátní data skutečně soukromá, je, jak jsem se přesvědčil, naprosto naivní. Tak ať nejseš jako já "bohatší" o jednu virtuální kytaru, v reálu však chudší o několik desítek tisíc.
designer

Příspěvek od designer »

Můžeš se o tom trošku víc rozepsat?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Napíšu o tom, až budu vědět, jak to všechno skončí. O tom podvodu se dozvíš víc třeba tady:
http://www.scamwarners.com/forum/viewto ... 388a36b8f4
grock

Příspěvek od grock »

[quote="designer"]Zdravím,
v průběhu následujícího půl roku bych rád pořídil Les Paul Custom Black Beauty. Mám zálusk na nějaký kousek vyrobený nejpozději v 70-tých letech. Zatím jsem se díval na ebay a některé kusy se tam dají sehnat i za méně peněz jak nový, ale je pravda, že jsem moc nečetl popisky. Takže je možné, že některé kusy můžou mít nalomené krky, neoriginální výbavu, atd. Vzhledem že tato investice nebude malá, tak bych Vás rád požádal o nějaké rady, čemu se vyhnout, na co si dát bacha. Popř. kde naleznu seriózní zdroj, kde ověřit pravost daného nástroje?

Zatím jsem kupoval pouze nové nástroje, takže zkušenosti téměř nulové. V tomto případě bych zřejmě využil ebay.

Děkuji

EDIT Např. tento kousek http://www.ebay.com/itm/Vinatge-1971-Gi ... 3f27154381

Myslím si o tomto kusu, že vypadá jako pravý, asi neopravovaný, jen nové pražce a ta jackková destička, ale přijde mi to dost drahé- 3600 USD (s dopravou) + DPH je více jak 87000,-kč, navíc je ještě více než pravděpodobné, že bude i nějaké clo a poplatek za převod u Paypalu a je také určité nebezpečí, že by USA celníci mohli kytaru nepustit, pokud nebude mít prodávající povolení k vývozu, což je teď nutné u zboží nad 2500 USD. Proto si myslím, že takovouhle kytaru lze sehnat tady v ČR nebo na Slovensku za cca 70-80t., při troše trpělivosti a lze si ji dojet vyzkoušet před koupí. Ušetříš 10-20t. na aparát :D
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych taky asi spis hledal v cesku/slovensku a sousedu (polsko, nemecko, rakousko), aspon bude moznost tu kytaru vyzkouset.

Jinak jde o to co hledas za zvuk, nekdy od pulky sedmdesatych let az do roku 83 se customy delaly s javorovym krkem a ty jsou takove ostrejsi, agresivnejsi - nekomu to ale vyhovuje (treba na moderni podladeny veci mi to prijde osobne vhodnejsi, jinak spis fandim mahagonovejm krkum). Nektere kytary maji vzadu na hlave vyrazeno cislo 2, to znamena "factory 2nd" - tj ze kytara sla z vyroby s nejakou vadou (nejcasteji lak ci nejaka jina kosmetika) a byla prodavana za snizenou cenu jako nova.
grock

Příspěvek od grock »

Tak mě napadá - ta "2" je vyražená do dřeva pod lakem, Oni věděli dopředu, že udělají v laku chybu ? Setkal jsem se někde i s názorem, že dnes nikdo neví, co ta 2 tenkrát znamenala. Napadlo mě, zda tím třeba nezačali (pozdě) označovat duplicitní výrobní čísla...? Nevím.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše: 9.08.2020 17:03 Tak mě napadá - ta "2" je vyražená do dřeva pod lakem, Oni věděli dopředu, že udělají v laku chybu ? Setkal jsem se někde i s názorem, že dnes nikdo neví, co ta 2 tenkrát znamenala. Napadlo mě, zda tím třeba nezačali (pozdě) označovat duplicitní výrobní čísla...? Nevím.
Myslím, že tak označovali i kusy s vadami ve dřevě, např suky
grock

Příspěvek od grock »

Já jsem ještě u G suk neviděl a také - tu dvojku párkrát jo, ale vždy jen u kytar se starým systémem číslování do r. 75. Zajímalo by mě, zda to někdo ví určitě. :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“