behringer cs 100

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
raym

behringer cs 100

Příspěvek od raym »

zdravim, napiste mi prosim zkusenosti a co si myslite o behringer cs 100? nechci kupovat nejaky drazsi compresorory a vzhledem k tomu ze mam od behringra eqvalizer a jsem snim spokojeny tak by me zajimala tato krabka, moc dekuji za kazdy prispevek
Fořt

Re: behringer cs 100

Příspěvek od Fořt »

Tady máš recenzi:
http://www.cybermuff.cz/2009/07/behringerovy-krabicky/
Z vlastní zkušenosti s tímhle kompresorem mohu říci, že to souhlasí. Jen pokud ho chceš pro dosažení typického country ataku, tak tam mi přišel, že jiné kompresory to umí líp, třeba EHX Soul Preacher, MXR Dyna Comp - jeho kopii dělá též Behringer:
http://kytary.cz/behringer-dc-9/HN108458/ (super cena!)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak tak... jestli chceš country, tak zkus v podstatě nekvalitní, ale prostě typický a perfektní zvuk MXR DynaComp (nebo jeho klony). Jinak CS-100 pro nejlepší kvalitu potřebuje kvalitní napájení (takže je jistější jí mít na napáječi, než na baterkách, aby se nezhoršoval zvuk a byl pokaždý stejný. Je to i otázka toho hissu, který se při slabých baterkách může projevit. Ale v obecné rovině mi přijde dobrý a jako obecný kompresor je po technické stránce lepší než ten DynaComp. Btw. měl jsem 2 starý orig. DynaCompy, oba už jsou dávno pryč, ale jako univerzální kompresor pro případ potřeby si tu CS100 v archívu nechávám, IMHO v pohodě.
Obrázek
raym

Příspěvek od raym »

dekuji za zkusenosti, potesili jste me
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Ahoj,
já sem si dnes koupil CS400 a vůbec netušim, k čemu že je to dobrý :D Jenom sem si všimnul, že kytara šumí.
Je to tedy šumný efekt? :D
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v podstate ano ;)
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Bezva :D Ale dá se to použít, jako celkem slušný předzesilovač, když to chci píchnout třeba do linkovýho vstupu na věži :)

Jako, co je kompresor vim, dělal sem dva roky v nahrávacim studiu a masteroval desky, jenom sem se nesetkal ještě s kytarovým kompresorem.Nevim třeba, jestli se zapojuje do kytary, nebo až na konec krabiček před kombo...?Ale spíš bych ho viděl na začátku :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak záleží co chceš komprimovat :) osobně vidím smysl na začátku cesty (tedy jako první věc do čeho jde kytara), kde to srovná dynamiku, buď pro doprovodnou kytaru nebo pro solo a prodloužení sustainu (aby třeba vyzněly lépe příklepy, odtahy a nezanikly některé tóny atd). Užití je nekončně mnoho způsobů :) občas komprimuju až za delayem (když je to potřeba do nějakého riffu). Fantazii se meze nekladou.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
AlešK

Příspěvek od AlešK »

No už na to trošku přicházim, jak se to chová a tak...občas z toho vyleze i zajímavý zvuk. :wink:
Ale tak, já hraju na kytaru teprv nějakých 14 dní, takže spíš zatím vydrnkávám akordy nahoru dolu dolu dolu nahoru....a tak podobně :D Ale když za to napojim delay, tak stačí na jednu strunu a lezou z toho celkem slušný haluze :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Můžu se zeptat, proč si kupuješ efekt, u kterýho netušíš, k čemu je?
symar

Příspěvek od symar »

Kouzlo překvapení?
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Fořt píše:Můžu se zeptat, proč si kupuješ efekt, u kterýho netušíš, k čemu je?
Protože prostě vim k čemu zvukový kompresor slouží (obecně) a tak mi přišlo důležitý, mít doma aspoň jeden kompresor ke kytaře :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Myslím, že zas tak důležitý to není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud nechceš hrát country. Na což zase ale Behringer CS 100 není až tak ideální ... Spíš tak na nějaký funky.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“