Metronom

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Metronom

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:vítám tě do klubu klikařů Moniko :) tak na tenhle styl doprovodu jsem si brzy zvykl s předposlední kapelou, měl jsem samply i klik v monitoru(žádný sluchátka) a dokonce jsem měl po pár letech trošku problém hrát a udržet se bez toho.
Prostě do byznysu je potřeba se to naučit.
No děkuji, ale já asi nezapadnu. Klik opravdu jen v těch případech, je-li opravdu nezbytně nutný sampl. Jinak mám pocit že strojově přesná hra postrádá srdíčko a takový to živočišno, co se na muzice líbí nejvíc. No a že to znamožňuje různé operativní "roztleskávačky" během kšeftu, o tom ani nemluvím. kdepak, nechtěla bych se dostat tam, že se metronom stane mojí berlou, bez které nemůžu jít. měl by to být jen pomocník, když už to nejde jinak. většinu hraní ale stále nechávm na svém cítění a ne na strojích. nakonec ani moc nejsem pro ty samply. Spíše lobuji za živého klávesáka.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Naprosto s tebou soucítím, hraji raději taky naživo. Na ty zmatky při řízeném tempu když se něco/někdo pokaká během hry si dobře vzpomínám :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Naprosto s tebou soucítím, hraji raději taky naživo. Na ty zmatky při řízeném tempu když se něco/někdo pokaká během hry si dobře vzpomínám :)
Díkes :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
adamour

Příspěvek od adamour »

[quote="Wolus"]Zdravím,
rozhodl jsem se koupit metronom, protože to urychlí mé učení. Nicméně nemám zas tolik prostředků takže bych chtěl koupit metronom do 500. Tak se chci zeptat jestli neznáte něco kvalitního za tu cenu. Můžete mi něco doporučit?
Děkuji[/
Naposledy upravil(a) adamour dne 5.05.2011 12:50, celkem upraveno 1 x.
adamour

Příspěvek od adamour »

metronom si nekupuj bude ti k ničemu vůbec ho nebudeš slišet já to skoušel a neslišel sem ho a nemáš zač
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Slišet snad ani nejde... To se pak není čemu divit. :roll:

(Naučit se hrát přesně je základ u každého nástroje a u rytmických nástrojů tuplem, protože jich se drží zbytek kapely. A jinak než s metronomem to prostě nejde.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
adamour

Příspěvek od adamour »

já se do toho nechci plést,ale já nemam sluchátka a metronom vůbec neslišim :x
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Existuje věc, které se říká dynamika hraní. A pokud neovládáš tu, tak sluchátka nebo reproduktory.

Každopádně mi vysvětli, jak jinak se chceš naučit hrát přesně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hrát na akustickou sadu bubnů se samozřejmě musí dynamicky, jak potvrdí asi nejen NERO o přispěvek výše, ale asi každý trochu zběhlý muzikant, nicméně běžný metronom opravdu dobře slYšet (nikoliv slišet" ja se tu opakovaně dočítám z husí kůží!!) není, ani při nějaké pianisimo dynamice. Nemluvě o tom, že v začátcích každý adept bubenického řemesla má stejný problém s rytmem, tak s tou dynamikou, tedy hraje zhruba na "střední" úrovni dynamiky a to ještě poměrně nevyrovnaně. To je přirozené.
proto je třeba mít metro do sluchátek, nebo nějaký s optickou signalizací. teprve později se lehce pokročilý začátečník naučí metronom spíše "tušit" než doopravdy slyšet a to je jen krůček k tomu metrum odbořit do budoucna vůbec a hrát přesně dle vnitřního metronomu v sobě. :wink:

Nijak v tomhle nehraje roli, je-li metronom speciálně bubenický, nebo nějaký universální model, klasický neelektronický, klik v notebooku nebo i nějaký samodom sletovaný radioamatérský kousek..... 8)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Monikad píše:nicméně běžný metronom opravdu dobře slYšet (nikoliv slišet" ja se tu opakovaně dočítám z husí kůží!!)
[OT]
Mončo sedmý pád se pojí s předložkou "s" a ne "z". Když už jsme u té gramatiky.
[/OT]
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jester píše:
Monikad píše:nicméně běžný metronom opravdu dobře slYšet (nikoliv slišet" ja se tu opakovaně dočítám z husí kůží!!)
[OT]
Mončo sedmý pád se pojí s předložkou "s" a ne "z". Když už jsme u té gramatiky.
[/OT]
Určitě ....
mskvr

Příspěvek od mskvr »

U mě byly důležitý určující parametry. Snadný ovládání, pomocí co nejmenšího počtu čudlátek, napájení AA, nebo AAA, aby to chvíli bydrželo, plus konektor na zdroj. Vysoká hlasitost a klapavý zvuk. Takže jsem pořídil sencor SDM-100. Udělal jsem si redukci, abych ho slyšel na obou sluchátkách. Jsem s ním spokojenej, jen je na něm znát malá odchylka na nekonečný smyčce, která ale rytmicky nevybočuje z taktu.
pehve

Příspěvek od pehve »

mskvr píše:U mě byly důležitý určující parametry. Snadný ovládání, pomocí co nejmenšího počtu čudlátek, napájení AA, nebo AAA, aby to chvíli bydrželo, plus konektor na zdroj. Vysoká hlasitost a klapavý zvuk. Takže jsem pořídil sencor SDM-100. Udělal jsem si redukci, abych ho slyšel na obou sluchátkách. Jsem s ním spokojenej, jen je na něm znát malá odchylka na nekonečný smyčce, která ale rytmicky nevybočuje z taktu.
požadavek na napájení AA, nebo AAA, aby to chvíli bydrželo nechápu.
V metru mám 9V baterii a měním cca jednou za 2 roky. Tužkovky se nemohou rovnat.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pehve píše:
mskvr píše:U mě byly důležitý určující parametry. Snadný ovládání, pomocí co nejmenšího počtu čudlátek, napájení AA, nebo AAA, aby to chvíli bydrželo, plus konektor na zdroj. Vysoká hlasitost a klapavý zvuk. Takže jsem pořídil sencor SDM-100. Udělal jsem si redukci, abych ho slyšel na obou sluchátkách. Jsem s ním spokojenej, jen je na něm znát malá odchylka na nekonečný smyčce, která ale rytmicky nevybočuje z taktu.
požadavek na napájení AA, nebo AAA, aby to chvíli bydrželo nechápu.
V metru mám 9V baterii a měním cca jednou za 2 roky. Tužkovky se nemohou rovnat.
Asi to porovnával s CR2032.
Já zase preferuju velikost a váhu (připínám si metronom na límec, nebo řemen kytary), a 20,- Kč párkrát za rok neřeším.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ahoj.
Plánuju nahradit metronom mp3 přehrávečem s dlouhými tracky v konstantním tempu našich skladeb (ty koncerty jdou jakž takž s vlastníma bubnama, když si půjčím základ, tak to kulhá až víc než je únosné) a zajímalo by mě, jaké zvuky, respektive frekvence, mám použít na jednotlivé doby.
Jde mi o to, aby to nervalo uši a aby to bylo dobře slyšet přes činely a šroťák
Díky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Ahoj.
Plánuju nahradit metronom mp3 přehrávečem s dlouhými tracky v konstantním tempu našich skladeb (ty koncerty jdou jakž takž s vlastníma bubnama, když si půjčím základ, tak to kulhá až víc než je únosné) a zajímalo by mě, jaké zvuky, respektive frekvence, mám použít na jednotlivé doby.
Díky
Zajímalo by mě, jak to prakticky chceš trefovat s odklepáváním nebo jak mezi tím budeš různě stíhat přepínat....já ím, všechno jde, když se chce, jen mi to přijde jako krapet složitější řešení, než mít prostě obyčejný metronom pro bubeníky.
Je to spíš taková moje osobní úvaha nahlas, než nějaký koment, kritika nebo názor... 8)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:
Moleek píše:Ahoj.
Díky
Zajímalo by mě, jak to prakticky chceš trefovat s odklepáváním nebo jak mezi tím budeš různě stíhat přepínat....já ím, všechno jde, když se chce, jen mi to přijde jako krapet složitější řešení, než mít prostě obyčejný metronom pro bubeníky.
Je to spíš taková moje osobní úvaha nahlas, než nějaký koment, kritika nebo názor... 8)
Každý názor dobrý :wink:
Kvalitní bubenický metronom něco stojí. A to, co vydělám, jde většinou jinam (teď zrovna musím obnovovat plechy atd). Nicméně mp3 přehrávač k dispozici mám.
A v praxi to mám v plánu dělat tak, že si vytvořím playlist jednotlivých tracků, tak jak je máme na setlistu (každá může mít klidně 10 minut, aby byla jistota, že neskončí v půlce songu) a když skladbu dohrajeme, tak bezproblému přepnu na další skladbu. Takže oproti normálnímu metronumu ani nemusím mít napsáno (nebo vědět z hlavy), jak jsou jednotlivé skladby rychlé
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše: .....Kvalitní bubenický metronom něco stojí. A to, co vydělám, jde většinou jinam........Nicméně mp3 přehrávač k dispozici mám.
A v praxi to mám v plánu dělat tak, že si vytvořím playlist jednotlivých tracků, tak jak je máme na setlistu (každá může mít klidně 10 minut, aby byla jistota, že neskončí v půlce songu) a když skladbu dohrajeme, tak bezproblému přepnu na další skladbu. Takže oproti normálnímu metronumu ani nemusím mít napsáno (nebo vědět z hlavy), jak jsou jednotlivé skladby rychlé
No "něco" stojí. Já mám "nebubenický" BOSS DB-60 Dr.Beat a ten mě stál před asi 6ti lety 1800,-kč. je nadoma fajn, ale není operativně obsluhovatelný u bubnů. Došla mi trpělivst a objednala jsem si "bubenický" metronom od laciné firmy Millenium. je to taková kopie té klasické RW105ky od TAMA.... zatím mám jen papírk, že to leží na poště k vyzvednutí, takže jak se tam dostanu a jak to prozkoumám blíž, můžu napsat víc. každopádně takhe bubenická klikací věc mě vyšla na cca 1200,-Kč, tedy o kus míň než ten "obyčejnský" metronom..... 8)

Co se týče té metody s tím MP3, jak popisuješ. To zní velm fajn. Ovšem máte-li playlist vždy ten stejný, nebo nedojde-li v průběhu vystoupení k nějaké operativní změně. pak, pokud tedy ty skladby nebudou nějak dobře označeny, jsi v pr´dce :?
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

2 Moleek: vyzkoušej nějaké perkusivní zvuky jako jsou cow belly, temple blocky, claves atd. jsou dost výrazné, ale ne nepříjemně pronikavé a v soupravě se zvukově pod nic neschovávají :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jak jsem slíbila....už to mám doma. je to tahle hračka http://www.audioworks.cz/product_detail ... -metronom/ a musím říct, že tak nějak napohled i na funkce, které mě zajímají, je to dokonalá náhrada dražšího kousku od TAMA, tedy klasiky RW105ky. je to na 9V baterku, ale je mžné přidělat i adaptér na 230V (ten ale není součástí balení). každopádně funkce jsou hodně stejné a je jich tu víc, než kdy budu potřebovat. Dokonce i funkce "tajmr", tedy něco jako kuchyňská minutka. prostě nastavím si to na třeba 30minut a spustím klikání. Ono to liká a kliká a za půl ho´dky to prostě vypne. Důvod téhle funkce nějak moc nechápu a dokonce se bojím, že to může být hodně kontraproduktivní hlavně proto, že ten tajmr jde nastavit i víceméně nechtěně a náhodou, jenotočení jednoho kolečka a nechtěným klepnutím na jden čudlík... :? Tím samozřejmě hrozí, že nechtěně nastvím, pak během kšeftíku spoléhám na klikání a najednou to prostě utichne a je zle..... :roll:

Jinak je tu to hlavní co potřebuji, tedy veliký knoflík s funkcí Start/Stop a hlavně i k Tapování, tedy nastavní tempa dvojímkliknutím na knoflík. A taky je tu to velmi důležité kolečko k bleskovému nastavení rychlsti, a to celé včetně podsvíceného vlkého displeje, ocení každý z nás hlavně naostro na podiu v průběhu kšeftu!! :!:

Je tu i rychlá volba přepínání módu zvuku klikání, tedy prostě jakým zvukem nám odbíjí rytmus a to celé je pochopitelně ještě signalizováno i vizuálním "klikem" z LEDek. Srandovní je funkce "vojs" tedy po stisknutí přestane metronom klikat, ale jakási flegmatická američanka tam žvatlavou anglinou začne doblba vyprávět "van tůů tríí fóor, van tůůů trííí fóór,....." :D

Ale celkový dojem je supr. přístroj je myslím velmi dobrý a cena také není úplně špatná! Asi bych se nebála doporučit!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“