Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

J.J.
Rádce

Re: Pedalboardy

Příspěvek od J.J. »

hyenik píše: akorat jak nekde vidim propojky monster cable, tak to u me vyvolava zachvaty skodolibeho smichu, sorry.
To tvoje příspěvky bohužel taky. To, že jsi je testoval a nabyl jsi dojmu, že jsou nějaký shity lepší ještě neznamená, že to netestovali jiní, který tomu trochu rozuměj a nedaj na ně dopustit. Já je nepoužívám, protože na ně nemám.
Můj hudební koutek a nový pádloboard zde http://www.rajce.net/a4794001
Naposledy upravil(a) J.J. dne 3.05.2011 12:36, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já mám monster cable silový kabel - nekoupil jsem si ho kvůli tomu, že je to MC, ale protože jiný relativně krátký na prodejně nebyl a já ho potřeboval nutně. Možná byl dražší, ale zvukově je v pohodě a hlavně mechanicky jsou ty kabely fakt spolehlivý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

J.J. píše: Můj hudební koutek a nový pádloboard zde http://www.rajce.net/a4794001
Co je ten stříbrný efekt, který se leskne od blesku?
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

J.J. píše:
hyenik píše: akorat jak nekde vidim propojky monster cable, tak to u me vyvolava zachvaty skodolibeho smichu, sorry.
To tvoje příspěvky bohužel taky. To, že jsi je testoval a nabyl jsi dojmu, že jsou nějaký shity lepší ještě neznamená, že to netestovali jiní, který tomu trochu rozuměj a nedaj na ně dopustit. Já je nepoužívám, protože na ně nemám.
Můj hudební koutek a nový pádloboard zde http://www.rajce.net/a4794001
Poslouchej, srandisto, to je právě ten případ libida a placeba o kterém často Hyenik mluví. (nepoužíváš - protože na ně nemáš... ale rád bys... 8) ) V pohodě, jak kdo chce... pokud má někdo dojem, že 20cm kablíku za litr, posune jeho zvuk do kategorie andělských chorálů a jeho písně díky tomu přepíší žebříčky hitparád, je to jeho věc... a peníze. Já jsem přesvědčen že většina kytaristů by při slepém testu nerozpoznala MC od barevných Stag tkaniček.
Kdybych měl Ferrari, taky na něj nedám dopustit - jak se v něm krásně stojí v zácpě cestou do práce... 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To já si teda troufám tvrdit, že bys to rozpoznal :wink:

Rozdíl mezi mizernou propojkou Warwick a o něco lepším Bespecem pozná posluchu i moje sestra, která si občas lehce brnkne na kytaru.

Nicméně rozdíl třeba mezi slušným PW a MC už asi slyšet nebude. Rozhodně ne tak výrazně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Podle toho, co bereš jako slušný PW? Já mám PW http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... /HN004962/ v 6 metrech a v přímém porovnání se vůbec nechytá na Monster ani na dělané Sommer XXL s Neutriky, je nastejno se 1.5 stag kabelem, který mám do komba. Problém je v těch konektorech, kabeláž je dobrá. Nakrájel jsem si ho na propojky :D Taky se mi tomu o těch kabelech nechtělo věřit, ale seděl jsem u komba a měnil a měnil, ještě s kámošem, abych vyloučil svoji zaujatost. 8)
Je to jak píše Rain, hledat poměr cena/výkon a vycházet s prostředků, které jsem ochtoten investovat. Když dám do aparátu s krabičkama 60k, tak už na těch propojkách nebudu škudlit, ale neznamená to, musím kupovat propojku za 15cm za 500,-
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

bubucci píše: ale neznamená to, musím kupovat propojku za 15cm za 500,-
ses prepsal ne? 15cm za 1500,- tam teprve zacina skutecna kvalita ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja zatm frcim na 15cm za 35 Kc a taky dobry..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hyenik píše:
bubucci píše: ale neznamená to, musím kupovat propojku za 15cm za 500,-
ses prepsal ne? 15cm za 1500,- tam teprve zacina skutecna kvalita ;)
Jo, přepsal, myslel jsem 1.5cm za 500,- :D :wink:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

J.J. píše:To tvoje příspěvky bohužel taky.
Pro nekoho smesne, pro dalsi treba ne.
Od toho je to diskuzni forum, aby kazdy mohl vyjadrit svoje nazory.
Ja akorat jako starsi kousek mam casto nutkani setrit mladsim penize a hlavne cas (ktery by meli venovat cviceni a ne reseni k****....) a protoze uz sem zazil hodne nechutnosti na poli prodeje muzak gearu, ktere by si tak nekteri mohli usetrit........ snad jeden priklad za vsechny - v mem okoli bylo par zacinajichc bubeniku, kteri meli paradni dvojslapku DW bez ktere, prece nikdy nemuzou byt nejlepsi bubenici, ale na vlastni bici uz jim jaksi nezbylo. Protoze jejich guru jim to doporucil (a byl domluveny s prodejcem hudebnin na provizi).

A samozrejme protoze mladi a neklidni nesnasi zadne "radění", takze jsem zvykly na expresivni reakce, takze v pohode. Kdo na to ma, at si poridi klidne propojky Mogami Gold, kdo ma pocit ze mu to prinasi lepsi zvuk, at klidne investuje. Pro ty ostatni rikam ze to je nesmyslne plytvani financnimi prostredky (ale samozrejme vasimi, takze good luck :)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Hyenik: Jojo, máš pravdu, já jsem tady ve svých 30 letech vyloženě nedomrlé mláďátko.

To Rain: Tak poslouchej ty srandisto, někteří znás si chtějí užít zvuk i když si hrajou jen doma pro svoji potěchu a ne si ho nechat zkurvit Stagg tkaničkama, ještě než doleze do apce. Takovej Standa Jelínek je pro tebe asi taky jenom neumětel, kterej podléhá placebu a nepozná rozdíl mezi hroudou zlata a hovnem.

To Jester: Ten stříbrný efekt, co se leskne od blesku je homemade Tubescreamer od Stanleyho.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Týjo, 8palců drátu a co to udělá zlé krve.
J.J.
Díky za odpověď.
Hyenik
Mogami Gold si na propojky kupujou jenom čučkaři, ostatní si koupí Mogami Platinum. :wink:
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

J.J.
neber to všecko zas tak doslova a vážně - o Stag barevných drátkách jsem se vyjádřil na předešlé straně...
Standa Jelínek si třeba zas nekoupí CNC soustruh nebo bourací kladivo... nebo rybářský prut ... a kopačky... tak že asi tak ;-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hrani pro vlastni potechu plne respektuju.
mluvil jsem spis pro ostatni, kteri by mohli nabyt mylneho dojmu, ze mit superkvalitni propojky neco resi.

mogami platinum samozrejme, ja bloud.... rikal jsem si ze jeste musi byt nejaka moznost.....sypu si popel na hlavu (staggy sice nemam, ale mohl bych demonstrativne poslapat nejaky warwick, bespeco nebo PW station co?)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ja teda můžu říct, že Mogami Platinum mě přináší lepší zvuk :D a to i ve srování s PW Circuit Breaker... je to úplně někde jinde...

A když se budeme bavit o propojkách - měl jsem propojky s konektory Proel, totální šmejd, všechno se rozpadlo. Měl jsem propojky od Smrčky s levnými placatými lomenými jacky - jacky nevydržely... Šetřit se podle mě rozhodně nevyplatí.

On je ten zvuk taky jiný na každém aparátu - na klasickém aparátu dnešní doby je poznat prd, ale na 15W class A lampě za 50t. je už toho poznat víc, že...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To Rain, Hyenik: Zbytečně jsem se rozohnil, ale vy jste si začli. :D Říct, že člověk, kterej si koupí MC je ti vlastně k smíchu, jenom proto, že nejsi přesvědčenej o tom, že se to vyplatí v poměru cena/výkon(kvalita), to mě trochu namíchlo. Jasný, že superdrahý sebekvalitnější propojky z tebe kytaristu neudělaj, ale je škoda propojovat kvalitní hudební nástroj s kvalitními efektama a kvalitním aparátem nějakýma hrůzostrašnýma kabelama a propojkama za pár šupů, který ti sežerou půlku signálu, kterej sis tak draze zaplatil. Monstery jsou sice nechutně předražený (asi hlavně u nás), ale zas máš jakoustakous jistotu, že budou za něco stát.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No asi se shodneme na tom, že přiměřeně kvalitní propojky jsou potřeba. Na druhou stranu s váma souhlasím. Ani já bych nedal za jednu propojku 800Kč (což je cena, za kterou se prodává MC propojka v ČR). Leda že bych byl hodně bohatý. Což bohužel nejsem. :?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me jakmile mate krabku s bufferem (boss napriklad) na zacatku retezce tak uz je skoro burt jake propojky se za to daji, stejne to vnimam i s tim ze vsechny kabely musi byt stejne kvalitni - propojky za talir mi jsou k nicemu kdyz vystup z pedalboardu je nejaka nic moc snura :) mimochodem pouzivam uz leta propojky warwick a jsem spokojeny - hrajou lip nez ty uplne nite ktere opravdu zerou zvuk i za bufferem, ale ze bych si drahyma propojkama polepsil to urcite ne :) mechanicka odolnost je v pohode, za tech cca 7 let co je pouzivam jsem jich urcite vic ztratil nez znicil. kabely mam nejaky "lepsi stred" od proelu a jsem taky naprosto spokojeny, ale na me kytare a aparatu ze soucasnosti s velkou zavrenou bednou osazenou V30 to stejne nepujde poznat ;)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak myslim, že alespoň trochu dobrá propojka zvuk nepokazí, na těch 10cm káblu asi až tak moc nezáleží. Spíš bych řešil tu mechanickou odolnost... Zatím mám dobré zkušenosti jen s jacky od PW ze sady CB a Neutriky. Když se člověk podívá, kolik takové Jacky stojí, tak jej ta propojka stejně vyjde min. na dvě kila a to si ji musí splácat doma. Nevidím tedy nic špatného na tom, když si někdo koupí za 300 hotovou propojku od Monsteru. 800, nebo kolik si na ní rýžujou u nas, bych za ni nedal, to bych si ji radši spájel :D
Míla

Příspěvek od Míla »

Poraďte:::::
Zjistil jsem, že po zapojení efektů do smyčky (pořadí - MXR Phaser 90, Boss Chorus CE2 a Boss DD3 MIJ), je zvuk zkreslený. Nejhorší je to u phaseru. Zkreslení narůstá ze silou úhozu do strun. Zřejmě jde do smyčky silný signál. Smyčka je sériová bez možnosti regulace Send či Return. Pouze je možnost jí pomocí svitche aktivovat či vypnout. Dá se to nějak odstranit
Díky za jakoukoliv radu.
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“