Rozdíly mezi Staggy?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Mika.Rybanenn

Rozdíly mezi Staggy?

Příspěvek od Mika.Rybanenn »

Ahoj, dneska jsem koukal na slevy na kytary.cz a dosti mě zaujaly tři tvrdě zaměřené kytary od Staggu, jsou to tyto...hodím dva odkazy, neb u jedné je rozdíl jen v barvě hardwaru http://eshop.kytary.cz/stagg-x400-bk/90 ... levy:0:1:0
http://eshop.kytary.cz/stagg-h400-gbk/9 ... :Stagg:1:0
nevíte jak tohle může hrát v porovnání se Staggem S300? Odkaz zde
http://eshop.kytary.cz/stagg-s300-sb/36 ... 50:0:0:1:0 Vím, že tak nějak skáču z bláta do louže, ale tak nějak mě zajímá zda se nějaká z těchto nějak enormně liší od zbytku. Já mám objednanou tu poslední, ty metalárny mě zaujaly vyloženě proto, že tenhle styl mám rád, ale zase si nedělám iluze, že by to nějak hrálo. Prosil bych o vaše názory, jak si tyto tři kytary mezi sebou stojí.
Mirra

Příspěvek od Mirra »

no nebudu ti tady říkat že sou všechny tři na sh*t... jako opravdu sis nepolepšil, rozdíl je jasně patrnej, teď máš kopii stratocastera a ojednal si "metalovou" kejtru, takže čekej ostřejší zvuk od humbuckerů, lepší na zkreslený věci a nebude ti to tak šumět, to asi tak všechno. Jinak hardware, zpracování a tak máš vlastně to samý (sh*t :D )

Jinak podle mě si udělal kravinu jestlis to objednal
!!! SLAYER !!!
Mika.Rybanenn

Mirra píše:no nebudu ti tady říkat že sou všechny tři na sh*t... jako opravdu sis nepolepšil, rozdíl je jasně patrnej, teď máš kopii stratocastera a ojednal si "metalovou" kejtru, takže čekej ostřejší zvuk od humbuckerů, lepší na zkreslený věci a nebude ti to tak šumět, to asi tak všechno. Jinak hardware, zpracování a tak máš vlastně to samý (sh*t :D )

Jinak podle mě si udělal kravinu jestlis to objednal
Ne, to neobjednal, ani náhodou :) mám Strata a byl bych vůl kdybych ho měnil, tyhlety kytary mě jen tak zaujaly, protože jsou cenově docela nízko a mají celkem zajímavý design. Ale jen kvůli designu bych jí asi nevyměnil, záleží mi hlavně na tom jak dotyčná kytara hraje a pokud ten Strat je lepší než ty metalárny nevidím sebemenší důvod něco reálně měnit.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

možná je lepší možná horší.... u staggu je to kus od kusu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Mirra

Příspěvek od Mirra »

Mika.Rybanenn: no nejde říct která kytara je lepší, záleží co od ní čekáš.. sou to rozdílný kytary
!!! SLAYER !!!
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

ja mam doma tež stagg S300 :D ale ktěm dvoum kytaram bych řek že to je dost levný takže nevíš co od toho čekat.ja chtěl tu první kytaru ale pak sem se rozhod že když kytaru tak pořádnou :D a na vánoce si kupuju Cort EVL K-6 :D :D je to luxusní kytara jak cip:-)
http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-K6-B ... erie:16773
bo sem si uvědomil na co levnou sh*t kytaru když bych ju zas po pul nebo po roce měnil to si radši koupím pořádnou která mi vydrží o monoho mnoho dýl no ni? :D :D
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Re: cus

Příspěvek od Kozanostra »

MacaFCB píše:ja mam doma tež stagg S300 :D ale ktěm dvoum kytaram bych řek že to je dost levný takže nevíš co od toho čekat.ja chtěl tu první kytaru ale pak sem se rozhod že když kytaru tak pořádnou :D a na vánoce si kupuju Cort EVL K-6 :D :D je to luxusní kytara jak cip:-)
http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-K6-B ... erie:16773
bo sem si uvědomil na co levnou sh*t kytaru když bych ju zas po pul nebo po roce měnil to si radši koupím pořádnou která mi vydrží o monoho mnoho dýl no ni? :D :D
chlape zlatý slova.... :D
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

dik

Příspěvek od MacaFCB »

dik :D :D 8) 8)
Ramms+ein 4ever!!!
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pěkna cortka, ale za ty prachy by mozna byla lepší ibanezka........ aspon ja bych ji vzal
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

no já tu cortku akorát já bych u nebral žádnou s floydem
mě se líbí tahle
http://www.musiccenter.cz/Cort-KX-Custo ... erie:17488
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
mathas

Příspěvek od mathas »

no já tu cortku akorát já bych u nebral žádnou s floydem
mě se líbí tahle
http://www.musiccenter.cz/Cort-KX-Custo ... erie:17488
Hele chlape to je moje laska :D. Jaj sakra nechapu proc musim cekat na prachy ze stavebka 3 mesice. Asi to nevydrzim. Hned jak budu mit penize jdu ji koupit :twisted:
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

jj ale ta co budu mít tu K-6 ma licencovany floyd to neni jak na nějakych shitech za par tisic :D :D a rozhodně bych za tolik nebral ibanezku ukaž mi ktera ibanezka je za 15 000 kč lepší??? ktera ma tak kvalitní snímače? myslím si že žadna takže můj nazor u banezky taky platíš za značku takže ibanez nebrat!!! :D :D :D :twisted: :twisted:
Ramms+ein 4ever!!!
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

no jo pravda. ibanez ma nasracku snimace no...........
Mika.Rybanenn

Mirra píše:Mika.Rybanenn: no nejde říct která kytara je lepší, záleží co od ní čekáš.. sou to rozdílný kytary
No je jasné, že jsou trošku ty kytary jiné, ale jde mi hlavně o to řemeslné zpracování, tj. neberu že jedna kytara je na metal a druhá na rock či rockpop. Zkuste to brát tak, že beru výlučně řemeslné zpracování, zvukové vlastnosti porovnávané s kytarami tohoto stylu od jiných firem apod. Takže neporovnávám v přeneseném smyslu vzájemě Pragu V3S a žigulík, ale Pragu V3S s nějakou náhodnou tatrovkou stejné třídy a žigulík třeba se škodovkou.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

tak to je dobre přirovnaní to mě pobavilo :D :D dobrý nápad :D :D
Ramms+ein 4ever!!!
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nechci Ti brát nadšení, ale ty první dvě kytary jsou strašně zpracovaný.
Měl jsem jich několik v dílně a v podstatě se s nima nedá nic udělat.
Ještě ke všemu jsou udělaný z mizernýho materiálu a tak to vylepšit nejde skoro vůbec.

Můj názor je koupit něco jinýho - jestli to musí bejt metalový, pak se poohlídni třeba ve vodách B.C.Rich.
I ty nejlevnější modely jsou ze slušnýho dřeva, maj použitelný snímače a HW.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Caggan píše:no jo pravda. ibanez ma nasracku snimace no...........
Toto jest domněnka, která zde všeobecně platí, bohužel mi nikdo nebyl schopnej vysvětlit, kde se vzala... Nemyslim si, že tovární snímače Ibanez by byly horší než jiný tovární snímače... (Nesrovnávám s EMG :wink: )

Myslim, že zrovna ibanezky patří ke kytarám, kde se za značku platí poměrně málo - myslím tim "originální značky kytary", ne kopie.

A k licencovanému FR... Je zajímavý, když vezmeš, že máš kytaru za 14k, nacpeš do ní tremolo za dejme tomu 3k+, snímače EMG, za který dáš taky kolem 3k, tak na co ti zbyde ta ostatní cena. Nechci ted dělat rozruch kolem soupeření značek, nechci aby vyznělo, že chválim ibanezky jenom, že ji mám a tak, ale... Koupil jsem ji za 13,5, má pevnou kobylu, snímače Seymour Duncan Designed a vim, že ty prachy, co by se mohli ztrácet na blbostech, jsou fakt tam, kde maj bejt a že se využili co nejlíp...
Taky bych radši šel do tá KX Custom, ono je to více méně to samé jako moje SZ520, ta má akorát krk průběžnej (KX lepenej) a KX má originál SD snímače...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nero píše:

Myslim, že zrovna ibanezky patří ke kytarám, kde se za značku platí poměrně málo - myslím tim "originální značky kytary", ne kopie.
Souhlasím, mám originál Ibanez basu...celkově Ibanez nejsou tak cenově vysoko...jasněněco je kvalitnější, ale něco ne a stejně tam prostě mega platíš za tu značku...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přesně. Ibanez je jediná z "velkých značek", která začíná s kytarama pro začátečníky na nějakejch 4 litrech... Značku platíš všude, nebudem si asi nikdo dělat iluze, jaká je skutečná výrobní cena jedný kytary...
Je pravda, že třeba právě Cort nasadil poměrně slušnou úrověn, co se týče poměru cena/výbava. Nechci je ale nijak hodnotit, protože jsem se s žádným ještě osobně nesetkal, takže nemůžu mluvit o takových věcech jako zpracování nástroje, kvalita HW, tovární nastavení, původní struny atd. Natožpak abych mluvil o tom, jaký procento z vyrobenejch kousků je špatný, jaká je výstupní kontrola a tak. To nechám na jiných, zkušenějších...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

cus

Příspěvek od MacaFCB »

Ramms+ein 4ever!!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“