Stavba boxu 1x12
- Dan Rohanský
Re: Stavba boxu 1x12
Já když jsem potahoval ty moje bedny, tak jsem akorát potřel lepidlem box i koženku, položil, přejel rukou a hotovo. A když jsem lepil ty okraje, tak jsem konce přichytil sešívačkou. Používám chemopren extrem, přijde mi stejný jako ten univerzál co jsi použil.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
No já měl radši chemopren extrém,ale ten už tady nevedou,tak jsem holt musel vzít ten Pattex. Ale změnu tam taky nepozoruju. Jinak ono to sice už drží,když to přiložíš k sobě,ale tak jistota je jistota. Radši to nechávám pořádně zavadnout ( ty roky modelařiny člověka poučí )
Jinak sešívačku taky zaangažuju
Jinak sešívačku taky zaangažuju
Naposledy upravil(a) Rocky_MK dne 3.05.2011 19:05, celkem upraveno 1 x.
já to dělal taky tak jen sem sešívačku nepoužíval. voni tam na tý pixle píšou že je že je spíš důležitej jak velkej použiješ tlak než jak dlouho ten tlak působí .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
To jo,ale ještě hraje roli určitě i to,jestli potřeš tím chemoprenem jenom ten box, nebo aj to,co na něj lepíš. Já jsem to potřel oboje - přece jenom je to jednou kontaktní lepidlo ( ten koberec výrazně míň,samozřejmě ), nechal mírně zavadnout a za roztahování a šponování to tam pomalu přikládal. Ten kus oceli jsem tam dal až pak, sice to opravdu asi nebylo nutné, ale ten tlak myslím byl v rychtyku
podle toho, co ta sviňa váží. Ale má to výhodu, při polepování spodku jsem to netrefil přesně, to rozřezání koberce ( resp. trefil, ale při lepení jsem to natáhnul ještě víc ) a tak mi tam vzniknul trochu schod. Ale ta zátěž to krásně rozležela a není to moc poznat, pokud se na to nedíváš z 20 cm ... 
no jasný když to natřeš jen na box a necháš zavadnout zak se to neslepí
jinak aby se ti tam neudělal schod tak se to dělá tak že ty konce přeloží přez sebe podle pravítka to seřízneš a přesahy vyhodíš a pak slepíš. a pak to máš pěkně rovný.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to udělal podobně Core,ale při lepení sem to prostě dokáza našponovat ještě víc,než když jsem to řezal.Schod neby nijak markantní,přesah byl skutečně malinký.Ae je to pěkně rozlisované,takže su klidný
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
http://rockymk.galerie.cz/5157040-box-1 ... b#76009164
Mám na boxík nové madlo
v Brně jsem si ho všimnul v Elexu a su za to rád, za krásných 60 kč má i kovovou planžetu uvnitř. Sice mám možnost zadarmo sehnat bílé kožené madlo,ale to by se mi na box nehodilo
Chtěl jsem to dodělat teď o víkendu, bo té práce na tom už tak není, ale zítra jedu pryč a vrátím se někdy v nedělu,takže se to opět protáhne 
Mám na boxík nové madlo
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahle madla jsou skutečně skvělá. Za poměrně krátkou chvíli používání se guma po stranách prodře a Ty si spolehlivě při přenášení bedny pořežeš o ten ocelový pásek ruku. Je to vyzkoušené.
Osobně mám nejraději madla z interiéru starých Žigulíků, kde je ocel poctivě opředena bužírkou a vydrží to věky, navíc to dobře vypadá a na autovrakovištích jich je stále dost za hubičku. Ovšem hodí se jen na komba, či na boky beden.
Osobně mám nejraději madla z interiéru starých Žigulíků, kde je ocel poctivě opředena bužírkou a vydrží to věky, navíc to dobře vypadá a na autovrakovištích jich je stále dost za hubičku. Ovšem hodí se jen na komba, či na boky beden.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
No tváří se to poměrně přesvědčivě, ale vzhledem k tomu, že to moc často přenášet nebudu a taky hodlám ty hrany srazit,zaoblit a zalepit, tak by to nemuselo být tak horké. Navíc případná výměna takové věci trvá minutu a případných 60,- mě taky nezruinujemmjuz píše:Tak tahle madla jsou skutečně skvělá. Za poměrně krátkou chvíli používání se guma po stranách prodře a Ty si spolehlivě při přenášení bedny pořežeš o ten ocelový pásek ruku. Je to vyzkoušené.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To mi vysvětli, jak chceš u toho primerosu, který je navléknutý na té žiletce zaoblit hrany? Kdybych si o to před desti, patnácti lety kolikrát ruku sám nepořezal, když sem tahal i několikrát týdně odposlechy HH a Laney, které podobným svinstvem byly vybavené, tak Ti to psát nebudu. Svatá prostoto, když už si chceš domů do pokoje dát takovouhle OSB hrůzu očaloněnou děsným kobercem, tak tam žádné madlo dávat nemusíš.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Sám to píšeš. Kdyžs na tom několikrát týdně tahal repráky. Já to častěji jak dvakrát třikrát do měsíce stěhovat nebudu.
Jinak bych chtěl vidět tvůj první box, nebo aspoň nějaký podobný výrobek v mém věku a s mým rozpočtem - každý nemůže mít na masiv a koženku. Tvůj názor na to, jak to vypadá beru s velkou rezervou - kritiku beru, ale z toho, že se ti to nelíbí se nepos...kládám
Jde mi o to, abych konečně mohl hrát na něčem lepším, než je nějaký prastarý dvakrát protrhlý ovál. A pořád lepší "OSB hrůza očalouněná děsným kobercem",než očalouněná OSB hrůza bez potahu, nebo jenom nastříkaná sprejem.
S něčím podobným jsem se už setkal kolikrát na modelfóru. Je to sice OT, ale taky jsou tam lidé, kteří studenty modeláře drbou za to, že nebarví modely airbrushem a s***u se Revellkama, když existují Tamiye, Hasegawy, PCMky, Modelmastery a podobně. Přitom sami v našem věku stavěli Směry, KP a barvili Unicolkama. A výmluva na minulý režim, že tu se nic jiného nedostalo, je blbost.
Sorry za OT, ale v tomto chování vidím podobnost.
A srazit hrany jsem myslel pochopitelně na té planžetce.
A když už, ta planžetka se dá vytáhnout a madlo se dá přidělat bez ní. Ta rukojeť to snese, pokud to není na nějaké padesátikilové bestii. Máme něco podobného na generátorech fcí v labinách. Ty nejsou zrovna lehké.
Jinak bych chtěl vidět tvůj první box, nebo aspoň nějaký podobný výrobek v mém věku a s mým rozpočtem - každý nemůže mít na masiv a koženku. Tvůj názor na to, jak to vypadá beru s velkou rezervou - kritiku beru, ale z toho, že se ti to nelíbí se nepos...kládám
S něčím podobným jsem se už setkal kolikrát na modelfóru. Je to sice OT, ale taky jsou tam lidé, kteří studenty modeláře drbou za to, že nebarví modely airbrushem a s***u se Revellkama, když existují Tamiye, Hasegawy, PCMky, Modelmastery a podobně. Přitom sami v našem věku stavěli Směry, KP a barvili Unicolkama. A výmluva na minulý režim, že tu se nic jiného nedostalo, je blbost.
Sorry za OT, ale v tomto chování vidím podobnost.
A srazit hrany jsem myslel pochopitelně na té planžetce.
A když už, ta planžetka se dá vytáhnout a madlo se dá přidělat bez ní. Ta rukojeť to snese, pokud to není na nějaké padesátikilové bestii. Máme něco podobného na generátorech fcí v labinách. Ty nejsou zrovna lehké.
-
woro90-1
To vypadá dost dobře, je vidět že je to kombo dělané aby skutečně vydrželo, tak se mi to líbímmjuz píše:Osobně mám nejraději madla z interiéru starých Žigulíků, kde je ocel poctivě opředena bužírkou a vydrží to věky, navíc to dobře vypadá a na autovrakovištích jich je stále dost za hubičku. Ovšem hodí se jen na komba, či na boky beden.
Přemýšlím o tom, že bych rozebral nějaký starý kufr, jak bylo naznačeno v sousedním threadu - názory?
ten prďola je opravdu nádhernej klobouk dolůmmjuz píše:Tak tahle madla jsou skutečně skvělá. Za poměrně krátkou chvíli používání se guma po stranách prodře a Ty si spolehlivě při přenášení bedny pořežeš o ten ocelový pásek ruku. Je to vyzkoušené.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Rocky, koberec má své výhody a opodstanění právě u beden, které se tahají neustále na auto a z auta na podium, do zkušebny a pod. Do domácího interiéru to je opravdu nevkus. Za stejné peníze bys našel určitě hezčí materiál někde v obchodě s bytovým textilem. Já koženku vůbec nepoužívám. Tohle není o penězích, ale spíš o fantazii. OSB raději nechám být... Mé první kombo bylo kdysi podle amatérského rádia a sehnal jsem si na to 18mm laťovku a na přední stranu překližku. Donesl jsem to ke starému důchodci stolařovi a on mi to udělal přesně jak jsem chtěl, ovšem tenkrát ( přelom 80. a 90. let ) z nevídaného materiálu - lamina s dekorem "modrá olše", hrany krásně zažehlil. No... Myslel jsem, že mě raní. A tak si od té doby dělám raději všechno sám.
Náhodou ses trefil. Tenhle kousek na obrázku má skutečně korpus z borovicového masivu. 40 let satré police ze spíže...
Ten ocelový pásek nevytahuj, guma sama nevydrží. A nebuď dotčený. Občas je drsná kritika zdravější, než bezduché pochlebování. Třeba si na mě u příštího boxu vzpomeneš, nakrkneš se, jak Tě ten haj zl Mmjuz na kytarách sjel a možná budeš mít větší potřebu ukázat, že máš na víc. Pevně tomu věřím a držím Ti palce!
Náhodou ses trefil. Tenhle kousek na obrázku má skutečně korpus z borovicového masivu. 40 let satré police ze spíže...
Ten ocelový pásek nevytahuj, guma sama nevydrží. A nebuď dotčený. Občas je drsná kritika zdravější, než bezduché pochlebování. Třeba si na mě u příštího boxu vzpomeneš, nakrkneš se, jak Tě ten haj zl Mmjuz na kytarách sjel a možná budeš mít větší potřebu ukázat, že máš na víc. Pevně tomu věřím a držím Ti palce!
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 13.05.2011 9:37, celkem upraveno 1 x.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Sakra, Woro, vždyť Ty už tu přemýšlíš aspoň rok! Konečně se do něčeho pusť. Jinak jsem konečně úspěšně dodělal experiment s EF86. Na druhý pokus. I zkreslení z toho jde zajímavé. Jestli chceš, čitelně to překreslím, naskenuji a pošlu Ti to.woro90-1 píše:To vypadá dost dobře, je vidět že je to kombo dělané aby skutečně vydrželo, tak se mi to líbímmjuz píše:Osobně mám nejraději madla z interiéru starých Žigulíků, kde je ocel poctivě opředena bužírkou a vydrží to věky, navíc to dobře vypadá a na autovrakovištích jich je stále dost za hubičku. Ovšem hodí se jen na komba, či na boky beden.Před reprákem máš nějakou řidší režnou tkaninu?
Přemýšlím o tom, že bych rozebral nějaký starý kufr, jak bylo naznačeno v sousedním threadu - názory?
nech bejt, já třeba taky dávám na svý komba koberec s čistě pragmatických důvodů. S několika kočkama doma to ani nejde jinak, ony ty bestie si brousí drápy na všem a na tom koberci to není vidět. Jedna z kočiček si pokoušela brousit drápy na Red Eye a můžu ho potahovat znovu...když už si chceš domů do pokoje dát takovouhle OSB hrůzu očaloněnou děsným kobercem...
If ain't broken, don't fix it!
-
woro90-1
Přemýšlím dlouho, teď čekám na rádio (mám ho dohodnuté, ale je problém s přepravou - bude to Tesla Festival, jsem zvědav jak to budu rozebírat...), vnitřek už mám celkem rozmyšlený, tak se zabývám spoustou nepodstatných kravin
Už jsem se rozhodl pro dvojitou triodu, ale časem (za půl roku, za rok) bych tě možná o schéma s tou pentodou poprosil...
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já žádné pochlebování ani nečekámmmjuz píše:Rocky, koberec má své výhody a opodstanění právě u beden, které se tahají neustále na auto a z auta na podium, do zkušebny a pod. Do domácího interiéru to je opravdu nevkus. Za stejné peníze bys našel určitě hezčí materiál někde v obchodě s bytovým textilem. Já koženku vůbec nepoužívám. Tohle není o penězích, ale spíš o fantazii. OSB raději nechám být... Mé první kombo bylo kdysi podle amatérského rádia a sehnal jsem si na to 18mm laťovku a na přední stranu překližku. Donesl jsem to ke starému důchodci stolařovi a on mi to udělal přesně jak jsem chtěl, ovšem tenkrát ( přelom 80. a 90. let ) z nevídaného materiálu - lamina s dekorem "modrá olše", hrany krásně zažehlil. No... Myslel jsem, že mě raní. A tak si od té doby dělám raději všechno sám.
Občas je drsná kritika zdravější, než bezduché pochlebování. Třeba si na mě u příštího boxu vzpomeneš, nakrkneš se, jak Tě ten haj zl Mmjuz na kytarách sjel a možná budeš mít větší potřebu ukázat, že máš na víc. Pevně tomu věřím a držím Ti palce!
To je svatá pravda. U mě nejsi hajzl v žádném případě
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já si všimnulmia píše:nech bejt, já třeba taky dávám na svý komba koberec s čistě pragmatických důvodů. S několika kočkama doma to ani nejde jinak, ony ty bestie si brousí drápy na všem a na tom koberci to není vidět. Jedna z kočiček si pokoušela brousit drápy na Red Eye a můžu ho potahovat znovu...když už si chceš domů do pokoje dát takovouhle OSB hrůzu očaloněnou děsným kobercem...
A jenom tak mimochodem,můžu vědět,jaktože máš tolik koček ? To už je nějaký velkochov anebo je to výhodný kšeft s asijskými bistry ?
EDIT : JEště Mmjuzi...tou OSB hrůzou...jsi myslel moje zpracování anebo že ta deska sama o sobě vypadá tak k.o.k.o tně ?
ani náhodou, já mám kožky rád a do žádnýho asijskýho bistra bych je nedal. S těma kočkama... no začalo to tak, že jsme si pořídili kocourka. Pak moje žena přinesla domů kočičku, která za ní přišla do práce (malý kotě). No a tyhle dvě kočky měly spolu další kotě. Mezitím jsme si pořídili ještě jednu kočku. No a furt nebyly prachy na to, aby jsme ty kočky nechali kastrovat... konečný stav koček je 17...A jenom tak mimochodem,můžu vědět,jaktože máš tolik koček ? To už je nějaký velkochov anebo je to výhodný kšeft s asijskými bistry ?...
If ain't broken, don't fix it!