Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
SynysterGate$

Re: Bugera

Příspěvek od SynysterGate$ »

rain píše:
SynysterGate$ píše:To kdybych já věděl :-D Kámoš mi to opravoval, ale nesehnal ten správný vstup na ten jack, prej jen plastový a ten tam být nemá.
Naopak, měl by být plastový aby nešla přez ten jack signálová zem na kostru (šasi).
No a když se ti ulomil tak byl jako z čeho ? Z perníku ?
Tak já jsem to popletl no..stane se.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Ahoj,
má tady někdo zkušenost s přepínáním kanálů na 333xl přes G-major, kterej je následně ovládanej behringrem FCB 1010? Přepínání kanálů u týhle hlavy je totiž řešený nějakým "spešl" konektorem... Díky
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ta má jen "speciální" konektor, což znamená, že stačí udělat redukci na jacky a je to. Jde přepínat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Krchna

Příspěvek od Krchna »

A dá se ta redukce někde pořídit, nebo se musí udělat?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ten si budeš muset vyrobit nebo nechat vyrobit. Není to nic těžkého, když umíš pájet.
Krchna

Příspěvek od Krchna »

No to bych mohl zvládnout :) Díky za pomoc
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Tak jsem dnes zkoušel to zapojení na stereo jacka a nejde to... má s tím někdo OSOBNÍ zkušenost? Vybaflo na mě 5 drátků, ale vyřazovací metodou jsem zjistil, že přepínání kanálů obstarávají jen dva...
nitram.k

Příspěvek od nitram.k »

Máte už někdo ten magician? :wink:
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Zdravim, mám pár otázek.

1) Když budu chtít vyměnit hnedka ty elektronky 12X7A, ztratím tím záruku na aparát? třeba kdyby se vy***** trafo...
2) Jakej je zvukovej rozdíl mezi tim, když tam jsou ty 6L6 nebo EL34?
Ještě jsem koukal na youtube, že tam nějakej frajer narval KT77, hrál se sedmistrunkou HC a neznělo to zas tak špatně.

Rozhoduju se mezi touhle hlavou a valvekingem. 6260 je o pár tisíc levnější a vychází z vyššího modelu než je valveking, tak nevim. O poruchovost mi ani tak nejde, to jistí záruka. U tý 6260 se mi líbí, že má Crunch a na pořádnej nás*r Lead :)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Elky jsou spotřební materiál. Pokud použiješ stejný typ vzhledem ke schválenému (tzn. například nepoužiješ EL34 v zesiku, kterému výrobce výslovně předepisuje 6L6), tak nebezpečí problému se zárukou není. Problém by mohl nastat ve zmíněném případě, protože EL34 mají o dost vyšší odběr než 6L6, takže v případě poškození trafa by to fakt byl důvod k neuznání záruky. To je ale možné u některých jiných zesilovačů (například u jednoho mého Marshalla s 6L6, kde Jim výslovně zapovídá EL34 protože napájecí trafo je pak na krev), ale u Bugery - pokud se bavíme o modelu s přepínáním 6L6/EL34 povoleny výrobcem oba typy, takže pohoda.

Zvuk EL34 a 6L6 je prostě úplně jinej. El34 dřív kreslej a mají takový pro mne velmi příjemný ataky při vybuzení. 6L6 jsou spíš pokud chceš čistej konec (country, podladění), třeba v případě, že všechno, co tě zajímá, leze z preampu. Jsou dýl čistý, zatímco EL34 dřív limitujou - navíc pokud se ti líbí nařvanej britskej crunch, tak je to dost o středech a tam jsou EL34 jako doma.

Co se týká záruky, tak Bugery v CZ jdou z Audiopro, tam mají dost lidskej přístup a určitě se ti o Bugeru dobře postaraj (když stíhaj, což není vždy).
Obrázek
Mejla

Příspěvek od Mejla »

OK dík, no já právě hraju v podlazení....většinou Cdrop až Adrop...mám rád kapely od In flames až po Slipknot, Fear Factory a tak, takže hlavně pořádný brutály :D jinak s kapelou hrajeme Metalcore a sám hraju vesměs HC/crossover, metalcore, Nu-metal, melodeath, deathcore

jinak, těch skoro 12k je dost, když na thomannovi je maj za necelých 9...jenže zase je naprd ten převoz do ČR a nedejbože následný sra*í s reklamací...zkusil bych vyžebrat na kytarách.cz stejnou cenu, když maj ty bezkonkurenční ceny a dáme vám ještě lepší, tak ať se snažej ne? :D
SynysterGate$

Příspěvek od SynysterGate$ »

K Valvekingovi a Bugeře.
Já mám Bugeru 333XL a druhý kytarista má Valvekinga. Popravdě, Valveking je horší. Od horšího zvuku, šumu, absence diod ke kanálům až k footswitchi, který musíš dokupovat.
Takže za mě určitě Bugera.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
Mejla

Příspěvek od Mejla »

SynysterGate$ píše:K Valvekingovi a Bugeře.
Já mám Bugeru 333XL a druhý kytarista má Valvekinga. Popravdě, Valveking je horší. Od horšího zvuku, šumu, absence diod ke kanálům až k footswitchi, který musíš dokupovat.
Takže za mě určitě Bugera.
abych řekl pravdu, tak se mi zvuk buger také líbí víc...podle youtubu teda, ale samozřejmě tomu nejde zas až tak věřit ale tohle video od Fearedse je v pohodě...je to sice studio verze, ale i tak to zní našláple ;) je to teda 6262, ale podle mě když je v ní jen o jednu elektronku v preampu navíc, tak to nemůže být nějaký extra rozdíl ve zvuku

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na tohodle typka bacha, tomu zni bozsky vsecko..
Mejla

Příspěvek od Mejla »

McKozias píše:na tohodle typka bacha, tomu zni bozsky vsecko..
to bude tim, že to má právě nahrávaný jakoby studiovky...má namástrovanej zvuk beztak...to pak zní cokoliv jako super aparát :D

tohle zní taky ucházejíce ;) má to píchlí přes MTčko...taky budu mít Harley Benton g212 vintage, takže ve směs poslouchám, jak to s tim zní a není to špatné
Naposledy upravil(a) Mejla dne 3.05.2011 22:09, celkem upraveno 1 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no vsak, vsecko ma nahrane nekolikrat...nejlepe si an to fakt zahraj sam...je to taky hodne o rukach..tady ten chlapek by dokazal vytahnout zvuk i ze stagga
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pojďme se složit na Stagg kombíčko a pošleme mu ho na test :D Celkem by mě to zajímalo :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

MejlaSN píše:to bude tim, že to má právě nahrávaný jakoby studiovky...má namástrovanej zvuk beztak...to pak zní cokoliv jako super aparát :D
Co je tohle za blabol?

BTW tohle je presne ten typ videi z YT, kterym se prave verit da. Problem je v tom, ze takhle dobre ten zvuk zachytit neni zadna p***l.

Fade: Nedavno testoval nejaky 15W Line6 kombicko. A rekl bych, ze z toho vytahnul slusnej zvuk, ale na velky aparaty to nema :) Tam to hlavne asi limitoval ten reprak.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Wohma píše:
MejlaSN píše:to bude tim, že to má právě nahrávaný jakoby studiovky...má namástrovanej zvuk beztak...to pak zní cokoliv jako super aparát :D
Co je tohle za blabol?

BTW tohle je presne ten typ videi z YT, kterym se prave verit da. Problem je v tom, ze takhle dobre ten zvuk zachytit neni zadna p***l.

Fade: Nedavno testoval nejaky 15W Line6 kombicko. A rekl bych, ze z toho vytahnul slusnej zvuk, ale na velky aparaty to nema :) Tam to hlavne asi limitoval ten reprak.
Wohma: To Laney si budu muset najít :)

Co se týče jeho zvuku - hodně aparátů na fórech a tak celkově je podceňováno, protože o nich píší kluci (nebo chlapi), kteří hrajou, střelím, 3 až 4 roky a zní jim to blbě, neformují tón. Stejně tak s kytarama. Potom to vezme borec jak Ola a všichni jsou posraní. Evidentně jde i z low end aparátů a kytar vytáhnout kvalitní zvuk, ale musí se to umět a nepsat "Tohle jsem měl a je to sh*t". Jak se říká, kdyby přišel pan Satriani a zahrál nám na Marshall MG + Ibanez 170DX, tak to bude znít asi rozhodně jinak než když na to samé zahraje někdo, kdo nehraje jako Satch.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hm, to bych zas nerekl. Pokud ma nejakej aparat proste blby zkresleni, tak to dobra hra nezachrani, tohle spis funguje u kytar. Ale dela to dost, to je pravda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“