CORT X6 snímače
Pravidla fóra
CORT X6 snímače
Ahoj
Koupil jsem si tuto kytaru v bláhové představě že to bude to pravé na "metal" ale šlápl jsem evidentně vedle.
Tahle kytara má dost špatný snímače (nebo je chyba jinde?) rozplizlí nejasný zvuk,prostě na nic,mám starší Yamahu Pacifica a ta hraje oproti Cord opravdu dobře a jasně.
Takže by mne zajímala vaše zkušenost s touto kytarou resp.snímači
a rád bych si nechal doporučit nějaký vhodný snímač humbucker ke kobylce na zmíněný styl hudby - radši českého výrobce ale značkám se nebráním-jen bych nerad platil jen za značku.
Děkuji
Koupil jsem si tuto kytaru v bláhové představě že to bude to pravé na "metal" ale šlápl jsem evidentně vedle.
Tahle kytara má dost špatný snímače (nebo je chyba jinde?) rozplizlí nejasný zvuk,prostě na nic,mám starší Yamahu Pacifica a ta hraje oproti Cord opravdu dobře a jasně.
Takže by mne zajímala vaše zkušenost s touto kytarou resp.snímači
a rád bych si nechal doporučit nějaký vhodný snímač humbucker ke kobylce na zmíněný styl hudby - radši českého výrobce ale značkám se nebráním-jen bych nerad platil jen za značku.
Děkuji
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Re: CORT X6 snímače
několik vlastních konstrukcí
tam bych asi problém neviděl,nehraje to ani přes krabičku a tranzistor.
měnil jsem struny,zablokoval tremolo,různé repro atd. ale na nic jsem nepřišel
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to snímači, stojí fakt za starý koňský pyjTrevor píše:několik vlastních konstrukcí
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jak pise bubucci, ja za 1500 sehnal DiMarzio, dokonce fungl novy....ale ani ty firemni snimace nejsou az tak hrozne, hral sem na ne dlouho a dalo se to...nicmene vymena je na miste 
Takže výměnu doporučujete,tudíž to nebude jen mým kusem.
Já jsem koukal po různých snímačích hodiny,ale opravdu nevím který si vybrat.
Není nějakých pár kusů ověřených kde bych při koupi neudělal chybu? cca max do 2000Kč řekněme
Já jsem koukal po různých snímačích hodiny,ale opravdu nevím který si vybrat.
Není nějakých pár kusů ověřených kde bych při koupi neudělal chybu? cca max do 2000Kč řekněme
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jak moc velky binec chces hrat?
něco mezi novějšími Carcass,Metallica až po Cannibal corpse,Acme
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Těžko něco konkrétního poradit, jsou jich fakt mraky, projdi si tady nějaké témata a budeš chytřejší. Tam se to řešilo na hodně stránkách a určitě najdeš svého favorita. Pak na YouTube pro přibližný poslech a pak můžeš objednávat.
jj já vím že je toho na foru spoustu,o to víc jsem nerozhodný
recenze,videa uff projíždím to pořád dokola vím že to není jen tak,kdyby byli dva tři typy bylo by to pro mne asi nejlepší řešení,nebylo by moc co vymýšlet
recenze,videa uff projíždím to pořád dokola vím že to není jen tak,kdyby byli dva tři typy bylo by to pro mne asi nejlepší řešení,nebylo by moc co vymýšlet
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
wow, dimarzio má nový web
http://dimarzio.com/pickups/humbuckers/high-power
Já používám D-Sonic, mám rád hodně středů, vcelku silný výstup.
Pak je tam D-Activator, ten mi příjde už moc silný, špatně se potom krotí na aparátu, ale má nejmetalovější zvuk.
Superdistortion je taková klasika, silný, konkrétní, spíš na oldschool metal.
Já mám radši zvuk DiMarzii, takže se v Seymour Duncanech moc nevyznám, ale i mezi nimi by se daly vybrat vhodné kousky, možná ti poradí nějaký SD fan
http://dimarzio.com/pickups/humbuckers/high-power
Já používám D-Sonic, mám rád hodně středů, vcelku silný výstup.
Pak je tam D-Activator, ten mi příjde už moc silný, špatně se potom krotí na aparátu, ale má nejmetalovější zvuk.
Superdistortion je taková klasika, silný, konkrétní, spíš na oldschool metal.
Já mám radši zvuk DiMarzii, takže se v Seymour Duncanech moc nevyznám, ale i mezi nimi by se daly vybrat vhodné kousky, možná ti poradí nějaký SD fan
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jojo mam DiMarzio D activator X a clean na kombu pri zkusebnove hlasitosti uz je problem, ale leze ztoho dobre peklo 
OK díky moc kluci jdu tedy vybírat 
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Do dvou tisíc ale asi pár DM snímačů nesežene...
Za tyhle prachy to spíš vidím na nějaká silnější RM.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
bazarovou sh6 nebo jestli jsi domaci kutil tak tam soupni aktivni emg 81
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
On nechce pár, chce kobylkový HB.Nero píše:Do dvou tisíc ale asi pár DM snímačů nesežene...
- Nero
- Rádce
Moje chyba, v rychlosti jsem špatně vyložil větu "Není nějakých pár kusů ověřených kde bych při koupi neudělal chybu? cca max do 2000Kč řekněme". Vyděl jsem "nějaký pár"...
Nicméně tím pádem bych vyloučil ty EMG zmíněné kosakem, kombinace aktiv/pasiv nedělá zrovna dobrotu.
Nicméně tím pádem bych vyloučil ty EMG zmíněné kosakem, kombinace aktiv/pasiv nedělá zrovna dobrotu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
FujNero píše:Vyděl jsem
Aktiv s pasivem by na tuhle kytaru šly dohromady těžko, možná jedině k tomu pasivu přidat čistý preamp, aby to mělo obojí stejnou impedanci. To by snad neměl být takový problém. Samozřejmě by pak u toho pasivu odpadala změna zvuku při neadekvátním zatížení, což je součástí charakteristického zvuku několika prehistorických efektů.
- Nero
- Rádce

Tady je stud málo...
K tématu - tu kombinaci aktiv + pasiv bych rovnou zavrhnul, nějaké dořešování s preampem je zbytečně komplikované a i cenově náročné, to už tam rovnou může vyměnit oba snímače.
PetrPeter 1975 - 2008