Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Mr.Fender

Re: Homemade efekty

Příspěvek od Mr.Fender »

tady pridavam mensi info tak vidis sa mze je to stejny :) Specifications
Supply Voltage 3 to 15 volts
Input impedance 5M
Voltage gain up to 200 - set using external components
Output power 2W
Bandwidth up to 22kHz
:mrgreen:
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no podle specifikace tak je jistá podobnost ale to vnitřní zapojení je uplně jiný a rozmístění pinů taky . takže aby ti to hrálo tak by si měl použít nějaký schema z datašitu toho TBA820m
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Mr.Fender

Příspěvek od Mr.Fender »

lol a na co bych potreboval jinaci datasheet ?vsak to zapojeni je uplne stejny :lol: me zajima jenom pin na vstup zvuku :shock: a jenom pro info u TBA820 je to pin3..a uz jsem tu psal ze mam hotovy 2 zesilovace a to znamena ze uz jsou slozeny takze staci jenom pripojit ten vstup s 2N5088
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Začínám stavět Seek-Wah, už mám osazenou (ale ještě nevyzkoušenou) destičku kvákadla. Jestli to bude kvákat, tak se vrhnu na sekvencer. Nesehnal jsem LDR, tak ho nahradím fotoodporem a ledkou, snad to půjde...
If ain't broken, don't fix it!
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

podle čeho to stavíš . já sem našel asi 2 a ani u jednoho nebylo napsáno co tam má bejt za ten fotodpor . já sem někde vyzjistil že by se tam moh dát optočlen VTL5C9 ,ale nevym co je na tom pravdy . taky se na to někdy chystam už asi rok tu mam vyleptanej DPS :D
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

core88 píše:podle čeho to stavíš . já sem našel asi 2 a ani u jednoho nebylo napsáno co tam má bejt za ten fotodpor . já sem někde vyzjistil že by se tam moh dát optočlen VTL5C9 ,ale nevym co je na tom pravdy . taky se na to někdy chystam už asi rok tu mam vyleptanej DPS :D
Na schéma tu dával kdysi kdosi link, tak jsem z toho vypreparoval zatím jen tišťák na wah. Popravdě řečeno ani nevím, co tam mám za fotoodpor, vytáhl jsem ho z čínskýho zahradního ledkovýho světla. Zkusím mu změřít odpor za tmy a za světla. Dneska jsem to tak narychlo zkoušel a mám tam někde zradu. Sice to kváká pěkně, ale při větším osvětlení fotoodporu to začne kmitat, možná bude stačit zvětšit hodnotu "rezonančního" potenciometru. Teď tam mám 50K, tak zkusím 250K a se uvidí. Až to doladím, začnu dělat sekvencerovou část, na rozdíl od původního schématu tam prdnu 555 jako časovač. A indikační ledky taky vyřeším jinak, v tom původním se mi zdá, že svítí moc málo. Část fotek tady: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/SeekWah/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to sem byl asi já , jesli u toho byl takovej velkej DPS :D Ale když tam dáš 555 místo 4017 tak se to bude chovat asi hodně jinak ne ?? ten 4017 to je deseti výstupovej dekadickej čítak pokud sem to sporávně vyčet . tady sou zapojeno teda jen 8 výstupů takže to je 8 "kváknutí " v ruznejch intervalech zasebou ale te 555 bude "kvýkat" pořád stejně rychle ne ?
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

core88 píše:to sem byl asi já , jesli u toho byl takovej velkej DPS :D Ale když tam dáš 555 místo 4017 tak se to bude chovat asi hodně jinak ne ?? ten 4017 to je deseti výstupovej dekadickej čítak pokud sem to sporávně vyčet . tady sou zapojeno teda jen 8 výstupů takže to je 8 "kváknutí " v ruznejch intervalech zasebou ale te 555 bude "kvýkat" pořád stejně rychle ne ?
ne-e tos špatně pochopil, 4017 tam bude jako sekvencer a místo toho operáku tam půjde 555 (na řízení rychlosti)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jooo takhle už chápu.
Obrázek
F4K

Clone Compressor CP9

Příspěvek od F4K »

pro mia:
díky moc za krabice...
pro core88:
díky že jsi mi nechal dokončit tuhle věcičku.
http://www.tonepad.com/project.asp?id=67
krabice je ze dvou úček z nerez plechu, přepínač v truebypass.
čekám ještě na samolepky s popisem.
http://cernakuchyne.com/compressorcp9clone.jpg
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jak jsou ty části krabice spojené? Přivařené sloupky se závity?
F4K

Příspěvek od F4K »

šroubky se zapuštěnou hlavou, závit je v protiplechu.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

ukaž střeva!
Krabka moc pěkná.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Clone Compressor CP9

Příspěvek od core88 »

F4K píše: pro core88:
díky že jsi mi nechal dokončit tuhle věcičku.
noooo hodně dobře ty!!! až to bude ze samolepkama tak to bude ještě lepší :D
kmensik píše:ukaž střeva!
Krabka moc pěkná.
http://core88.rajce.idnes.cz/Big_muff_p ... AG0118.jpg :twisted:
Obrázek
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

F4K: není zač :-)
krabička s kompresorem se ti povedla, paráda...

pokračuju v krasojízdě, včera jsem dal dohromady lištu s poťákama a dneska to chci dorazit do tý míry že vyleptám a osadím sekvencer. To kmitání vyřešil poťák 100K, dá se to s ním pěkně "ladit" a všelijak různě prznit zvuk :-) Už jsem rozhodnutej, udělám to "dvoušlapkový", jedna jako bypass a druhá jako přepínač mezi sekvencerem a laditelným filtrem. No a ještě uvažuju nad externím proximity senzorem, abych to mohl zapojit i jako klasický kvákadlo, akorát ovládaný přiblížením nohy.
F4K

Příspěvek od F4K »

pro kmensik: neukážu!
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

Sekvencerovou část mám zapojenou, ještě jsem se drbal s nastavením rozumnýho funkčního rozsahu a není to zas taková sranda. Nakonec budu muset asi předělat "optron", modrá ledka asi není to pravý pro ten fotoodpor. Zkusím červenou nebo žlutou a se uvidí. V "zápalu boje" jsem málem odrovnal CMOS 555, někde jsem se blbě dotknul a začalo se to hřát jak sviňa, naštěstí po vypnutí a vychladnutí chodí zas normálně. Večer nahraju fotky z pokračování.

edit: měřil jsem fotoodpor s různejma ledkama a za tmy
-za tmy vykazuje velmi vysoký odpor, větší než 20M, nemám měřák s vyšším rozsahem.
-červená 3mm 2mA ledka za 1,50 asi 400k
-zelená 3mm 2mA ledka za 1,50 asi 50k
-žlutá 3mm 2mA ledka za 1,50 asi 75k
-červená 5mm vysocesvítivá 30mA ledka za 6,- asi 7k
-modrá 3mm vysocesvítivá 20mA ledka za 6.- asi 1,5k
-modrá 5mm 15mA ledka za nevímkolik asi 4k
-warm white AUTO 50mA ledka za 6,50 asi 2k

takže tam půjde samozřejmě ta modrá 3mm. Ledky jsem zapojoval přímo na knoflíkovku CR2032 a přiložil těsně na fotoodpor.
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

SeekWah je prakticky hotový, zbývají jen maličkosti - popsat pikslu, zadrátovat vnitřek a zakrýt nějakým víkem s nožičkama. Elektronika je oživená a odzkoušená s kytarou. Dají se s tím dělat pěkný prasárničky, dokonce to umí i samo zahrát melodii :-D no nekecám, když se trochu přitáhne poťák rezonance, tak stačí minimální signál na vstupu a začne to zakmitávat s tím, že se dá v určitých mezích měnit výška tónu. Kdybych sehnal miniaturní poťáky, tak to mohlo být ještě menší, ale zas na druhou stranu, takhle se to aspoň dá rozumně ovládat.
Oproti původnímu schématu jsou tam dost změny v zapojení sekvenceru, LEDky jsou jinak, před LDR mám ještě tranzistor, místo TL operáku je tam CMOS 555 jako časovač. Pak jsem tam přidal vstup pro externí čidlo, aby se dalo kvákat nohou - nevíte někdo o chodícím jednoduchém kapacitním senzoru pro tento účel?
Fotky: http://kocickamia.rajce.idnes.cz/SeekWah/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

vypadá to dost dobře. určitě nahraj nějaký video na to sem moc zvědavej . kreslil si ktomu nějaký schema? docela by mě zajímaly ty změny ... nevym jestli si to už vyděl tady sem našel proximity WAH taky je to potuněnej colorsound http://diyguitarfreak.files.wordpress.c ... ayouts.gif
Obrázek
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravim,chtěl bych spáchat green ringer; nevíte,co použít za tranzistor místo 2N3904 ??
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“