Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

verite tomu???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Adys301
Kontaktovat uživatele:

Re: Chytání radia v kombu - neverite???? verte!!

Příspěvek od Adys301 »

http://www.youtube.com/watch?v=YHfoON7ukSc

jak si vytvořit ze starého rádia kombo ! :D nezkoušel jsem ještě radši :D
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

používej EDIT nebo tě modi nebudou mít rádi :twisted: to že ti to chytá jen u OD kanálu je jasny, protože tam je prostě zesilovač citlivější než na cleanu a sežere všelijakej bordel...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Adys301 píše:http://www.youtube.com/watch?v=YHfoON7ukSc

jak si vytvořit ze starého rádia kombo ! :D nezkoušel jsem ještě radši :D
ale jo de to jen ten zvuk je takovej nic moc ... je to takovej prasofuzz.
taky sem to zkoušel ale z walkmanem http://youtu.be/uh9X9sU8ybo

ale to je už OT .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
HorizonOutOfWar
Bandzone: www.bandzone.cz/ReWake

Příspěvek od HorizonOutOfWar »

Já na svého Marshalla chytám anglická, ruská a německá rádia. Zajímavý je to, že jenom ve večerních hodinách, to je zhruba od 19:00 - ?. Občas se střídají v pravidelných intervalech (cca 20 sekund). Naštěstí mi je maximizér tlumí (což je taky divný). Když maximizér vypnu, slyším je zřetelně a čistě s minimem šumu. Je jedno, jestli je kytara připojená, nebo ne. Všechny propojovací kabely jsem zkrátil jak nejvíc to bylo možný, ale stejně to nepomohlo. Zkoušel jsem i měnit. Nic nepomáhá. Máte někdo nějaký tip jak bych to mohl odstínit? Nebo třeba vymyslet, jak to přeladit na nějakou jinou, libovolnou, dalekou zahraniční stanici, abych, když už to musím poslouchat, poslouchal aspoň něco, co chci..? :D
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vítej na foru čerstvě registrovaný. Zřejmě předpokládáš, že všichni už vlastní křišťálovou kouli, ze které jsou schopni věštit. Víme, že máš Marshalla, ale typ? Elektronkový nebo tranzistorový? Po uvedení těchto informací Ti možná budu schopen poradit.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
HorizonOutOfWar

Jo, pardon. Myslel jsem, že se to zobrazí pod čarou. :D Mám tranďák, Marshall GR100 CD. Slyšel jsem něco o nějaký LEDce, která to eliminuje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pod čarou se samo nic nezobrazí, musíš si vytvořit podpis.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar všem, HorizonOutOfWar(e) i já jsem slyšel spoustu věcí, ale LEDkou odsraňovat průnik radiových frekvencí :roll: . Radiové frekvence jsou řádově vyšší než akustické, proto je celkem jednoduché jejich odrušení. I výrobci na to většinou pamatují. Praktické provedení spočívá většinou v nasunutí feritové perly na živý vodič stíněného odvodu ze vstupního jacku (zásuvky input) ke vstupnímu zesilovacímu prvku (v Tvém případě asi operačnímu zesilovači) a/nebo zkratování RF signálu na zem (kostru přístroje kondenzátorem cca 100pF). Kondenzátor vf signál (rádio) svede na kostru, zatímco audio signál (kytara) projde prakticky nezeslaben.
Hraje-li Ti v Marshallu radio, je možné, že třeba ony odrušovací součástky zapomněli ve výrobě osadit nebo krutě snižovali náklady a neosadili je úmyslně. Neznám Tvoje "elektroschopnosti", ale jediné, co bys mohl vyzkoušet bez rizika sám je naletování kondenzátoru 100pF do jacku (zástrčky), kterou zasouváš do zesilovače. V případě, že to neodstraní rádio úplně, můžeš kapacitu zvětšovat až začneš slyšet úbytek výšek ve zvuku kytary. Radiový signál by měl zmizet mnohem dříve než se to projeví na zvuku kytary. Pokud se tam ovšem dostává přes vstup a ne třeba přes síťový zdroj. Ovšem popisovat Ti tady celý algoritmus hledání kudy tam vf leze se mi nechce a ani nevím jak jsi přístrojově vybaven. Snad Ti problém vyřeší ten kond :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
HorizonOutOfWar

Jo, chytám to na input. Supr, díky moc za radu. Vyzkouším to. :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“