Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od core88 »

jj na každej LEDce je 100R . no zkusim tam dát ty 220R a 680R a uvidíme
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie píše:Stanley> chtel jsem se te zeptat, jaky OT jsi pouzil na ten svuj 50W PA a kolik mas anodove napeti?
no hele já to nestavěl, povedlo se mi kdysi koupit předělanou Teslu Music 70 ( někdo předělal původní preamp na něco jako JCM 800), z fotek to vypadalo jako šrot, tak jsem si řikal, že z toho vytáhnu trafa a použiju je jinam, tak jsem to za těch 1000Kč risknul, no ale člověk je línej něco předělávat když to funguje takže už na to přes rok hraju tak jak to bylo, a protože to má i něco jako pasivní efektovou smyčku (výstup za preampem a vstup za PI) tak to teď používam jako konec k těm preampům, v létě už se ale snad konečně dostanu k tomu to předělat a uvidim jestli fakt jen na PA nebo jestli si vyberu jeden z preampů a udělam si to jako 50W hlavu
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
lunchie

Příspěvek od lunchie »

diky, tak nakonec to vypada, ze se pripojim k tipkum ze sloclone a objednam kombo PT/OT s nima. PT by melo davat 500mADC (cca 900mA AC) na HV a 10A na 6.3V vinuti :shock: , OT by melo byt hi-fi 120W :).

http://www.classictone.net/40-18069.pdf
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

lunchie: hele prosimtě, máš nějaky schémátko, jak funguje ten watt control na egnateru? :wink:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

schematko nemam, ale je to udelany jako 25kB potak hozeny do serie ke katodovemu rezistoru v PI (470R) a k tomu jeste paralelne 33k rezistor, aby menil prubeh toho linearniho potaku do pseudo logaritmickeho ...
The Watts control is indeed a pot in series with the PI cathode and 470R PI bias resistor. It is 25kB with 33k in parallel (to give a log response). This simply cold-biases the PI as you turn it down, effectively reducing the magnitude of the signal going to the power section. Quite useful. Things do start to get warmer, more compressed, and a bit muffled as you go down, but a worthy sacrifice to reduce the amp to lower practice levels. I implemented this on a Marshally build and found it a good tool. A variation of this control can be found on the Carlsbro 60T amp where the PI grid leaks are made variable.
takze PI katody jsou pripojene na 25kB || 33k a to pak jde do 470R, do uzlu s 1M, 1M, a tail rezistorem ...

no a tady je link na ten 60T, ale jak tak koukam ten to ma udelany lehce jinak
http://www.chambonino.com/carlsbro/carl60tc.html
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Dík, určitě je to zajímavý, někdy to vyzkoušim :wink:
St.Anley Tube Amps
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no tak už konečně už mě to taky hraje , nikde nic nehoří a ani nesmrdí :) . nakonec sem to vyřešil uplně jednoduše ten stabilizátor sem vyhodil ochtranný odpory sem dal 200R a píchnul sem to rovnou na na můstek a šlape to jak má .
co sem zatim zkoušel tak to nechtá moc bordelu ale to se zjistí až zejtra až to zkusim na normální hlasitost .

poučení pro příště: nic nestrkat na anodový kromě anod elektronek a když se v tom hrabu tak si vytáhnout síťovej kabel :roll: . a nevymejšlet zbytečně složitý pí*oviny.
Obrázek
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

No a já se přidávám ke šťastným koncům - dnes jsem dostavěl svého vůbec prvního lampáče podle vzoru Kalamazoo Model One a dokonce i jede :) Teď už jenom čekám na vlastní repro, abych mohl stlouct bedýnku a "portable" kombíčko bude na světě :)

Ale na co nesmím zapomenout - moc děkuju mmjuzovi, který mi v mnoha věcech poradil!

A tady je foto zadní strany
Kalamazoo M1 replica - back panel
Kalamazoo M1 replica - back panel
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

core88 píše:...a když se v tom hrabu tak si vytáhnout síťovej kabel...
Jojo :D to znám.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak sem to dneska zkusil na vyšší hlasitost . hraje to dobře a lupání meni slyšet žádný , jen to někde chytá bordel na výstupu to ukazuje 100Hz .tak až tu trochu uklidim tak si vemu osciloskop a budu hledat zdroj tý rebelie :?
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

druhý harmonická od síťovýho napětí? :evil:
St.Anley Tube Amps
lunchie

Příspěvek od lunchie »

to vypada na ground loop ...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

takže záhada hučícího zesíku byla rozluštěna . Neska sme na to se Stanleym přišly . a zakopaná veverka bala uplně někde jinde než sem myslel :| . problém byl že na kondíku C6 se propálila dirka takže se zem dostala přímo na střed žhavení a odpor R5 . http://www.ax84.com/static/corepoweramp ... ematic.pdf
tak sem dal R5,R6 a C6 nový a brum je fuč . takže při volume na max a obou gainech taky na max a vytařenm kabelu to už jen šumí a na pozadí je slyšet lehounkej brum ale to se může chytat něco z toho přepínání ale s tim se asi už nic neudělá . zejtra ještě přidělam na vstup odpor 33k aby to nechytalo radio a šoupnu to do bedýnky a začnu spřádat plány jak postavym combo. soldano a 20W PP konec
Obrázek
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Zdravim
Upravuju CrateV5 viz Tenhle thread.

No a potřeboval bych pomoct....muže se na to prosím mrknout nějakej odborník? moc by mi to pomohlo....

přes triodu to hraje docela dobře, ale na pozadi je chrčení a s vetší hlasitostí narůstá.
přes pentodu to chrčí o dost více a cca od 3/4 hlasitostí to jen "prdí" no prostě nehraje to jak má.

je tam i nahrávka co to dělá a schema jak jsem to předělal...

Kdyžtak odepište do toho threadu ať to tu nespamuju :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
jastud

Příspěvek od jastud »

Radek Kysely píše:No a já se přidávám ke šťastným koncům - dnes jsem dostavěl svého vůbec prvního lampáče podle vzoru Kalamazoo Model One a dokonce i jede :) Teď už jenom čekám na vlastní repro, abych mohl stlouct bedýnku a "portable" kombíčko bude na světě :)

Ale na co nesmím zapomenout - moc děkuju mmjuzovi, který mi v mnoha věcech poradil!

A tady je foto zadní strany
m1.JPG
Ahoj, vypada to jako pekna prace. Vidim ze na filtracnim kondiku jsi nestril :-) Jen se chce zeptat jestli po usmerneni lampou pouzivas tlumivku nebo ne. Pokud se dobre divam mas tam jen sitovy a vystupni trafo. Nebo se pletu?

Mimochodem docela by me zajimala nejaka nahravka. Bude?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak sem se dal do shánění součástek na soldano zatím sem udělal über nákup na Tube town a až to příde tak se pomalu dam do skládání . zatim mam vyleptanej plošňák preampu http://core88.rajce.idnes.cz/Soldano_Sl ... G_1034.jpg .
Naposledy upravil(a) core88 dne 9.10.2011 23:08, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

core88> pekne :). Jake trafa jsi koupil nebo planujes koupit? Budes to delat 100W? Jake tam hodis koncove lampy?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

trafa sem zatim nekoupil ale zase tam dam Hammondy . Těch 100W by mě asi servalo uši z hlavy :D tak tam dam 20W PP konec z AX84 má v konci 2 6V6 . takže to bude Soldano jen z poloviny :D
dneska mi psali Mail z Tubetown že to už poslali , docela fofr.
Obrázek
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Tak to potom jo. SLO100 ma kolem 350-360V v preampu, ne? To je pro 6v6 v pohode. Ja delal mark s 400-410V v preampu a kolem 420V plates a mam tam pouzity JJ 6v6s a jak paradne to hraje :) a hlavne jak nahlas. Diky tomu, ze to ma MV a volume pro kazdej kanal, tak se to da v pohode ukocirovat na nocni hrani. Taky jsem slysel nejake ukazky slo100 do 6v6 a znelo to moc dobre.

No ja ted cekam az me dorazi sasi a plosaky na bogner uberschall klon. Mam v planu to udelat do 6l6 PP konce s moznosti to nechat bezet i se 4 lampama. Trafo planuju koupit tohle:
http://www.classictone.net/40-18069.pdf

co by melo uzivit snad i ctverici kt88 :). OT by melo byt hi-fi 100-120W od stejny firmy.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

co sem tak koukal tak ten preamp jede na 384-358 V . Síťový trafo nejspíš použiju takový který dává o něco větší anodový napětí aby sem se dostal na napětí preampu a případně by sem srazil napětí co de do koncovejch lamp když by bylo třeba . Dá se nějak spočítat jakej to bude mít výkon při určitým napětí co de na koncový lampy ? Koncový lampy tam budou 6V6GT od EHX . výstupák bude pro výkon 25W tak aby sem to nějak nepřestřelil.

To tvoje napájecí trafo to je teda pěkný dělo 380V 500mA to sem asi zarim neviděl :D a těch sekundárních vinutí je tam taky požehnaně :D .Jen tak ze zajímavosti na kolik takovej drobeček vyjde ?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“