Propojení ex. zvukové karty, midi a notebooku

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Pernicek

Propojení ex. zvukové karty, midi a notebooku

Příspěvek od Pernicek »

Ahoj, mám dotaz nebo spíše ujištění...tak směle do něj =)

http://www.digitalsystemsmedia.net/imag ... o%2088.jpg

Mám tyto midi klávesy a mám je propojené s notebokem, jenže se kvůli zpoždění zvuku na to nedá skoro hrát. Proto jsem začal hledat externí zvukovou kartu, za co nejmenší peníze.

Našel jsem následující: http://aukro.cz/show_item.php?item=1593374408

jenže si myslím, že to navzájem nepropojím. Zvukovka se propojí s noťasem přes USB a s nástrojem se pak může propojit jen přes klasický jack. Jenže jacky na klávesách jsou jen inputy, čili pro propojení se zvukovou potřebuju buď midi nebo další USB, chápu to dobře?

Díky moc za čas a za odpovědi...je pro mě sakra složitý se v tom zorientovat :shock:
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení ex. zvukové karty, midi a notebooku

Příspěvek od Scorpi.03 »

Externí zvukovka funguje jak normální interní, takže když si do jednoho USB zapojíš zvukovku a do druhého klávesy, mělo by to fungovat
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ale třeba se zkusit podívat po této v bazaru, prý je dost dobrá :)
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-pro/HN091926/
Pernicek

Příspěvek od Pernicek »

Scorpi.03 píše:Externí zvukovka funguje jak normální interní, takže když si do jednoho USB zapojíš zvukovku a do druhého klávesy, mělo by to fungovat

že by noťas byl jako prostředník a obě usb do noťasu? :o to mě nenapadlo, myslel jsem si, že nástroj musí vždycky do zvukovky
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Já ještě neviděl, aby na zvukovce byl USB port :D, jedně midi...
Pernicek

Příspěvek od Pernicek »

tak jestli ses díval na ty mé odkazy, tak právě ta zvukovka midi nemá a má usb na připojení k PC, tak mě právě zajímalo, jak bych tam ty klávesy rval
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Klávesy necháš propojené přes USB s počítačem jako doposud. Na tom nic změnit nemusíš. Externí zvukovka ti problém s latencí (zpožděním) může, ale i nemusí vyřešit.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No jestli ty klávesy připojuje přes USB, tak pravděpodobně využívají svoje vlastní drivery a externí zvukovka tomu přece vůbec nepomůže, ne?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pernicek

Příspěvek od Pernicek »

no to já právě vůbec netuším pánové =)))

spíš mi jde ale o princip, jak to má vlastně být zapojené? Byl jsem přesvědčený, že nástroj musí jít do zvukovky a zvukovky do počítače, ale zmátlo mě tvrzení že by oboje bylo nezávisle na sobě píchnutý do pc a fungovalo by to :shock:

jinak ta karta by měla být v cajku, má ASIO ovladač, který je třeba...ale než bych koupil, tak bych ozkoušel, to určitě
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Kámoš to tak normálně má :). Má 2 externí zvukovky a jednu interní...A klávesy připojené přes USB do pc a normálně to funguje
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Scorpi.03 píše:Kámoš to tak normálně má :). Má 2 externí zvukovky a jednu interní...A klávesy připojené přes USB do pc a normálně to funguje
Proč by taky nemělo :) Každé zařízení pracuje se svými drivery a na svém vstupu. To je, jak kdyby sis připojil 5 tiskáren, 8 scannerů, 3 externí HDD, USB D-TV tuner a já nevím co všechno, omezuje tě jen počet USB konektorů :wink:
Pernicek píše: spíš mi jde ale o princip, jak to má vlastně být zapojené? Byl jsem přesvědčený, že nástroj musí jít do zvukovky a zvukovky do počítače, ale zmátlo mě tvrzení že by oboje bylo nezávisle na sobě píchnutý do pc a fungovalo by to :shock:
Pokud ty klávesy připojuješ přes USB, tak by měly fungovat jako samostatné zvukové zařízení se svými ovladači a se zvukovou kartou, ať už externí nebo interní, nemají vůbec nic společného. Jiná situace by samozřejmě byla, pokud by měly audio výstup a ten si připojoval do zvukovky nebo pokud bys měl zvukovku s MIDI-In a vysílal do ní signál z MIDI-Out na klávesách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“