El. kytara cca 5-6 tis. na altrock/poprock

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: El. kytara cca 5-6 tis. na altrock/poprock

Příspěvek od DL »

Majovky píše: Jaký je přesně u těch kostek rozdíl mezi řadou X a XL? Nepřijde mi to nějak zásadní, ale koukal jsem jen zběžně, respektive na fotky horní části s čudlíky, potenciometry etc.

Kód: Vybrat vše

Nové Cube XL obsahují nové utra heavy COSM zesilovače.
Nové zesilovače XL nabízejí například masivní Extreme Heavy Octave, Metal Zone nebo legendární zvuk aparátu JC-120.
Podle mě z toho poleze tak akorát bordel. ->Cube15X
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Majovky

Příspěvek od Majovky »

No právě, že když jsem si porovnával fotky Xka a XLka, tak osazení tlačítkama apod. je úplně stejný a jsou tam i stejný popisky efektů, čili to vypadá, že rozdíl stylu bude minimální. Navíc o XL píšou jako o pokračovateli a vylepšení Xek. A z té charakteristiky, kterou cituješ, vyplývá, že by XL měla dokázat imitovat zvuk legendárního Rolandu JC120, který na stránkách Rolandu zase nazývají "JC-120 Jazz Chorus" a to nezní moc bordelózně. Jinak samozřejmě nevím, jen se ptám, protože mám ten dojem, že X už na trhu moc není, ale třeba se mi to jen zdá nijak extra jsem je nehledal, jen jsem koukal na kytary.cz
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Mě tam spíš straší slovo "extreme" a to, že se chlubí zvukem Metal Zonu. :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Majovky

Příspěvek od Majovky »

DL píše:Mě tam spíš straší slovo "extreme" a to, že se chlubí zvukem Metal Zonu. :|
O vikendu jsem peclive srovnal polozky co umi 20X a co 20XL a vyjde to skoro nastejno. Pouze 20XL ma opravdu u "LEAD" potenciometru polozku EXTREME, zatimco 20X tam ma "TUBE DRIVE", jinak tam maji uplne stejne veci. 20XL ma naopak v efektech jeste navic "solo" a "heavy octave", jinak opet ty same polozky. Navic ten extreme u xlka neni dle mne vubec extremni, zkousel jsem ho. Roland prezentuje XL jako nastupce Xka a opravdu to vypada, ze XL ho na trhu nahrazuje, protoze Xek uz moc neni a nektere watáže už nejsou vůbec dostupné (apoň to tak vypadá).
Majovky

Příspěvek od Majovky »

Jinak, pokud by to přispěvatele zajímalo, já už se nakonec plácl přes kapsu a nástroj i kombo jsem pořídil, protože mne zaujala nabídka v hudebním bazaru. Woro měl pravdu, když psal, že třeba nakonec skončím u strata, protože to zvukovými možnostmi tak trochu strat je :) Každopádně moc děkuji všem co mi tu radili, velmi jste mi pomohli. Díky! A nakonec bych měl prozradit, co jsem to vlastně koupil? Pořídil jsem Godin SD22 + Roland Cube 20XL (proto jsem tu ještě tak řešil tohle kombo...), oboje prakticky nové a jsem velmi spokojen, je tokrásný nástroj a díky bazaru jsem se úplně luxusně vešel do finančního limitu.
Pinkfloyd_Ostrov

Příspěvek od Pinkfloyd_Ostrov »

Majovky píše:Jinak, pokud by to přispěvatele zajímalo, já už se nakonec plácl přes kapsu a nástroj i kombo jsem pořídil, protože mne zaujala nabídka v hudebním bazaru. Woro měl pravdu, když psal, že třeba nakonec skončím u strata, protože to zvukovými možnostmi tak trochu strat je :) Každopádně moc děkuji všem co mi tu radili, velmi jste mi pomohli. Díky! A nakonec bych měl prozradit, co jsem to vlastně koupil? Pořídil jsem Godin SD22 + Roland Cube 20XL (proto jsem tu ještě tak řešil tohle kombo...), oboje prakticky nové a jsem velmi spokojen, je tokrásný nástroj a díky bazaru jsem se úplně luxusně vešel do finančního limitu.
Gratuluju. Já mám tuhle godinku už víc jak 2 roky a jsem s ní maximálně spokojenej. Je nádherná, krásnej zvuk i zpracování. Přeju ať ti hodně dlouho dělá radost!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“