zapojení snímačů
Pravidla fóra
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapojení snímačů
Tak jsem to spájel - vše funguje až na to, když mám vytažený push/pull na hození snímačů do série, tak mi to jede samozřejmě na oba snímače, jede mi to i na krkový (tj. bez změny zvuku), ale na kobylkáč mi to nehraje vůbec. Ale tak je to funkce pro oba snímače, tak co bych chtěl... Nebo nějaký nápad, co mám blbě?
Jo a pak mi, jako naschvál, jeden push/pull po 3 vytaženích přestal fungovat. Snad se dají reklamovat, když jsem je kupoval minulý pátek v Aleximu?
Jo a pak mi, jako naschvál, jeden push/pull po 3 vytaženích přestal fungovat. Snad se dají reklamovat, když jsem je kupoval minulý pátek v Aleximu?
"Lots of people talk and few of them know..."
- DaveFarmer
Mám dotaz, potřebuju zapojit dva krytý HB snímače, ale mám jen 250K poťáky....bude to fungovat?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
Dobrý den,
Potřeboval bych poradit se zapojením snímačů. Mám dva HB vytažené z nějakého starého Les Paula. Je tu spousta různých schémat, hlavně od RM. Mám trochu jinou barvu těch kabelů (bílá, černá, červená a zelená) a tak nějak nevim kterej je kterej...sou to nějaký obyčejný krytý HB. Nechtěl bych to pájet na několikrát...moh by mi někdo prosím pomoci ?
Potřeboval bych poradit se zapojením snímačů. Mám dva HB vytažené z nějakého starého Les Paula. Je tu spousta různých schémat, hlavně od RM. Mám trochu jinou barvu těch kabelů (bílá, černá, červená a zelená) a tak nějak nevim kterej je kterej...sou to nějaký obyčejný krytý HB. Nechtěl bych to pájet na několikrát...moh by mi někdo prosím pomoci ?
STAY ROCK'N'ROLL
-
woro90-1
DaveFarmer píše:Mám dotaz, potřebuju zapojit dva krytý HB snímače, ale mám jen 250K poťáky....bude to fungovat?
Ale bude to mít málo výšek.Slimy píše:jojo, fungovat to bude.
syges: Možností, jak to výrobce zapojil, jsou mraky:
Nezbývá než vzít multimetr a/nebo zkoušet. Jestli je nemáš pod pickduardem, tak můžeš zkoušet a zkoušet. Chudáci uživatelé kytar s pickguardem, kteří musí sundávat struny a 8-11 vrutů navíc.
naštěstí to mám komplet rozebraný...moc se v tom nevyznám, mám to jako šk. projekt zapojení dvou hambáčů...
STAY ROCK'N'ROLL
Tak to je nejvyšší čas si o tom něco přečíst.
Tak sem zapojil pro zkoušku jeden HB přesně podle tohoto schématu: http://www.seymourduncan.com/images/sup ... _1tone.jpg, vše funguje akorát se mi oba poťáky chovaj jako Volume. Mám teda 250B na volume a 250A na tone. Prosím o radu 
STAY ROCK'N'ROLL
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Musíš to mít špatně napájené.
Označení A či B označuje průběh potenciometru a to logaritmicky či lineárně.
Označení A či B označuje průběh potenciometru a to logaritmicky či lineárně.
"Lots of people talk and few of them know..."
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tam máš určitě špatně zapájený vývod z toho snímače. Nedal jsi ho náhodou omylem kamsi na Tone a z toho to vede přes volume na výstup? To by pak dávalo smysl že reguluješ hlasitost obouma poťákama
Jo takhle nějak to mám...ale tak to je přímo na tom schématu ne? http://www.seymourduncan.com/images/sup ... _1t_3w.jpg tam to taky vede ze switche na tone, z tone na volume a z volume na výstup (už mám oba HB zapojený a jedinej ten tone se mi s**e)jakub.kubaaa píše:Tam máš určitě špatně zapájený vývod z toho snímače. Nedal jsi ho náhodou omylem kamsi na Tone a z toho to vede přes volume na výstup? To by pak dávalo smysl že reguluješ hlasitost obouma poťákama
STAY ROCK'N'ROLL
-
woro90-1
Moc jsem si to schéma neprohlížel, ale tipoval bych to na zkratovaný kondík tónové clony.
Zkratovaný tam nic nemám...ale nepoužil sem tam kapacitor, popravdě ani nevim k čemu je to dobrý nebo jesli to na to má nějakej vliv
STAY ROCK'N'ROLL
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
syges píše:Zkratovaný tam nic nemám...ale nepoužil sem tam kapacitor, popravdě ani nevim k čemu je to dobrý nebo jesli to na to má nějakej vliv
a mimochodem není to kapacitor ale kondenzátor, česky
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Díky díkySmrťokvítek píše:syges píše:Zkratovaný tam nic nemám...ale nepoužil sem tam kapacitor, popravdě ani nevim k čemu je to dobrý nebo jesli to na to má nějakej vlivtak ten právě dělá to, že se to chová jako tónová clona. Takže tam máš, tak jak říkáš 2 volume a funguje to vlastně správně.
a mimochodem není to kapacitor ale kondenzátor, česky
STAY ROCK'N'ROLL
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Víte někdo, kde by se u nás mohl dát sehnat 3-polohový přepínač 4PDT on/on/on ? Díky
Tak všechno už šlape tak jak má
Díky všem za ochotu, trpělivost a rychlé odpovědi... 
STAY ROCK'N'ROLL
asi jedine ebay, vyjde na cca 25$, nasiel som ich iba v amerikebubucci píše:Víte někdo, kde by se u nás mohl dát sehnat 3-polohový přepínač 4PDT on/on/on ? Díky
Ahoj.. Mám problém s humbuckerem od Ibanezky.. Má 6 vodičů + stínění a nevím jak ho zapojit. Chci ho jako standardní humbucker do série, ale zatím mi z toho leze zvukově pořád singl a na zkresleném kanále to téměř nekreslí.
Vodiče jsou černý, bílý, červený, modrý, žlutý a hnědý.
víte někdo jak na to? Díky
Vodiče jsou černý, bílý, červený, modrý, žlutý a hnědý.
víte někdo jak na to? Díky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek