Ocením radu kupuji novou kytaru: Jackson vs LTD

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
emppuuu2

Ocením radu kupuji novou kytaru: Jackson vs LTD

Příspěvek od emppuuu2 »

Zdravim rad bych znal vas nazor kterou z techto kytar si mam koupit.

http://kytary.cz/jackson-dkmg-blk/HN105069/
nebo
http://www.audiotek.cz/product-24659-lt ... 1000-stblk

Dekuju.
60'Rock_N'_Roll

Re: Ocením radu kupuji novou kytaru.

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

zkoušel jsi je?
bazar?
emppuuu2

Re: Ocením radu kupuji novou kytaru.

Příspěvek od emppuuu2 »

Praveze jeste nezkousel ale kazdej vlastnik je na jiny strane republiky, tak jen tak zbezne ktera vam pride podle parametru lepsi.
lunchie

Re: Ocením radu kupuji novou kytaru: Jackson vs LTD

Příspěvek od lunchie »

podle parametru nevim, ja mam jackson dk2m a jsem s nim nadmiru spokojenej. Ten dkmg by mel bejt vice mene stejnej jen s jinejma snimacema (mozna jiny drevo na telo a teda dk2m ma javorovy hmatnik).

U ESP me prijde, ze asi tremolo by melo byt papirove kvalitnejsi (pokud jsem se dobre docetl, tak na to montuji floyd rose original, jackson ma licensed). Osobne nemam s tremolem na jacksonu zadny problemy, ladeni drzi jako vlamska vira. Takze s cistym srdcem muzu rict, ze kdyz se rozhodnes pro jackson tak rozhodne chybu neudelas. ESP jsem nikdy v ruce nedrzel ...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

LTD M1000 má myslím z fóra Fade, zkus se na ni poptat jeho.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

LTD ma pruchozi krk což znamen daleko větší sustain než u krku šroubovanym (což ma jackson)
zase pokud by se ti ten krk podařilo nějak zkurvit nebo by se ti zkourtil apod. tak mužeš celou kytaru asi vyhodit tam by to už nešlo vyměnit jako u šroubovanyho krku

snimače stejny pak už jen to tremolo, taky mam jackson dk2m a tam to tremolo bez problemu ladi a děla bordel pokud se snim naučiš neuvěřitelnej :))
Už nehraju, pouze poslouchám ...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Rainmaker píše:LTD ma pruchozi krk což znamen daleko větší sustain než u krku šroubovanym
Fakt? :|
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Taky jsem chtěl na to reagovat. Je to trochu dogma. Když je dobře provedený šroubovaný spoj, to má kytara sustainu taky dost. Konstrukčně má průchozí krk výhodu, ale je trochu teoretická, protože nejde jen o konstrukci, ale i o materiály.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Teorge

Příspěvek od Teorge »

To, co se píše nemusí být ve všech případech pravda ;-) Já mám na LTD s průchozím krkem menší sustain než na LTD s lepeným. Ale nedávám to za vinu krku. Jsou použitá jiná dřeva, krky mají jiné tloušťky, jiný dohmat, dál tam jsou struny skrz tělo vs floyde rose, a kytary mají jinou menzuru... Krky skrze tělo se mi strašně líbí, ale beru to spíš jako vzhledovou záležitost, a kdybych si vybíral novou kytaru spíš bych dal na to jak by mi ten krk seděl, než jak je připevněn.

EDIT: A pro informaci ta M1000 nemá krk skrze tělo, podle stránek ESP má krk "Set-Thru Construction" je zapuštěn do kytary, ale nevede přes celé tělo. Ale Floyde Rose by ten krk plus mínus ve stejném místě taky rozpůlil.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle testů, které prováděl L. Mottola, není při poctivém provedení mezi jednotlivými konstrukcemi žádný znatelný rozdíl v sustainu, zásadní rozdíl je jen v attacku - lepený krk ho tlumí ve výškách, tón má měký náběh, šroubovaný ho nechá výrazný, průchozí je snad někde uprostřed, na to už si nevzpomenu. Daleko větší rozdíl udělá tloušťka krku, hmotnost kytary, typ kobylky a materiály.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rainmaker píše:LTD ma pruchozi krk což znamen daleko větší sustain než u krku šroubovanym (což ma jackson)
Dokaž to :wink:

I petrpeter, jakkoli byl zkušený, občas napsal něco, co nelze brát jako dogma. Navíc nezáleží jen na tom, jaký je tam typ spoje krku, ale i jaké jsou použité materiály a jak moc dobře je ten nástroj postavený. A to, co píše woro...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mlíko

Příspěvek od mlíko »

čau dneska jsem byl u thomanna a hrál jsem tam na jacksona krk, zprac., dřevo, zvuk na 1 tremolo mírně se vyklala páka, ale jinak drželo dost slušně. Bohužel nemůžu porovnat s M1000 ale měli tam kh202 což je o hodně nižší řada než jackson, ale tvar krku i těla byl pro hraní daleko nepříjemější než jackson. Ted trochu mimo téma byly tam 4 kytary, které mě hodně zaujali jackson za ty prachy co tam byl plus když to koupíš tam tak "nemusíš" platit dph jedno z nej co tam bylo, dál schecter diamond series blackjack kterou jsme si i odvezli v přepočtu za 22k vybornej nástroj, pak tam byla ibanez s420 která teda měla asi nejlepší tremolo co jsem viděl daleko lepší než schecter. A pak sg s EMG od epi.
Naposledy upravil(a) mlíko dne 8.05.2011 9:49, celkem upraveno 1 x.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

M-1000 je skvělý nástroj. Celkem jsem se LTD bál, ale potvrdilo se mi, že nebylo čeho. Tohle je ale fakt v případě série 1000. Náš kytarista si koupil LTD EX401 a ta mě hodně zklamala. Zkoušeli jsme si na zkušebně kytary prohodit a hráli přes Rockwella a 6505 hlavu (pokaždé přes můj box). I on uznal, že tisícovka je jinde. Tremolo drží moc dobře, ale ne tak dlouhodobě jako ZR na Skových Ibanezách jak tady psal mlíko. Kvalitní Grover mechaniky, original FR, průchozí krk atd atd.

Na Jackson jsem hrál taky, ale na verzi bez tremola. Kytara hraje moc dobře a rozhodně bych se jí nebál. Ve verzi s tremolem už bych ale přemýšlel... JT580 licence FR se mi nikdy nezalíbila.
Pokud bys chtěl kytaru vyloženě s tremolem, tak M-1000. Toho Jacksona ale doporučuju s pevnou kobylou.

Mimochodem, lidi, naučte se prosím shodu podmětu s přísudkem... Vždy když čtu "byli tam 4 kytary, které mě hodně zaujali", tak mi pění krev a chce se mi těm lidem narvat pod nos sešit jako na základní škole a donutit je naučit se tak základní primitivní věci.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak ty LTD Deluxe Série (1000, 400/1 a speciální série) jsou prý skvělé, kolikrát píšou lidé, kteří vlastní jak tu deluxe tak i čistokrevnou ESP, že jim přijde ta deluxe lepší.
mlíko

Příspěvek od mlíko »

Fade píše:M-1000 je skvělý nástroj. Celkem jsem se LTD bál, ale potvrdilo se mi, že nebylo čeho. Tohle je ale fakt v případě série 1000. Náš kytarista si koupil LTD EX401 a ta mě hodně zklamala. Zkoušeli jsme si na zkušebně kytary prohodit a hráli přes Rockwella a 6505 hlavu (pokaždé přes můj box). I on uznal, že tisícovka je jinde. Tremolo drží moc dobře, ale ne tak dlouhodobě jako ZR na Skových Ibanezách jak tady psal mlíko. Kvalitní Grover mechaniky, original FR, průchozí krk atd atd.

Na Jackson jsem hrál taky, ale na verzi bez tremola. Kytara hraje moc dobře a rozhodně bych se jí nebál. Ve verzi s tremolem už bych ale přemýšlel... JT580 licence FR se mi nikdy nezalíbila.
Pokud bys chtěl kytaru vyloženě s tremolem, tak M-1000. Toho Jacksona ale doporučuju s pevnou kobylou.

Mimochodem, lidi, naučte se prosím shodu podmětu s přísudkem... Vždy když čtu "byli tam 4 kytary, které mě hodně zaujali", tak mi pění krev a chce se mi těm lidem narvat pod nos sešit jako na základní škole a donutit je naučit se tak základní primitivní věci.
Opraveno hold se stane :oops:, ale jak si psal že ta EX401 zklamala tak mě taky, měli tam EC401 a nikdy bych jí za corta nevyměnil.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Fade píše:M-1000 je skvělý nástroj. Celkem jsem se LTD bál, ale potvrdilo se mi, že nebylo čeho. Tohle je ale fakt v případě série 1000. Náš kytarista si koupil LTD EX401 a ta mě hodně zklamala. Zkoušeli jsme si na zkušebně kytary prohodit a hráli přes Rockwella a 6505 hlavu (pokaždé přes můj box). I on uznal, že tisícovka je jinde. Tremolo drží moc dobře, ale ne tak dlouhodobě jako ZR na Skových Ibanezách jak tady psal mlíko. Kvalitní Grover mechaniky, original FR, průchozí krk atd atd.
U těch 401 je to hodně o kuse, u starších 400 to bývalo většinou dost v pohodě. Jednou se mi na kytarách podařilo najít vedle sebe EC 400 a EC 1000 a ty kusy byly srovnatelné. Stejně tak jsem hrál na hodně dobrou EX400 (nebo FX, teď nevím).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“