Homemade kytara
Re: Homemade kytara
moc pekny, jen za to logo bys zaslouzil par facek....
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
-
woro90-1
Když jsem si před chvílí byl zakouřit za zvuku sirén, měl jsem kolem nohou omotané čtyři, pomalu mě ani nechtěly nechat dokouřitmia píše:to je přesný, já těch věčně hladových malých šelem mám doma několikworo90-1 píše:....Samec věčně hladové malé šelmy....
To véčko je nádhera - jak je velké, štíhlé, holé, naložené jen tím, co potřebuje, připomíná mi:

Tak tak... chtěl jsem ho čistě funkcionalistické, žádné kraviny, jen to co využiju. Tzn jen 2x volume, ON/ON switch - takže buď krk nebo kobyla a 2x EMG81. Jediný dekor je na tom vlastně jen ten tvar. Do budoucna ještě přibyde miniaturní perleťový inlay na 12 pražec a sice - znak kapely.
To SmileCZ: Zkus mi na ebayi sehnat bílou krytku trussrodu na Včko s černým okrajem bez nápisu Gibson a dám ti flašku...
Co se týče ceny tak i s těma EMGčkama mě to vyšlo zhruba na 8400, s tím že jen lakování u Kaisera stálo 2400.
takhle vypadal můj původní kreslený návrh (jen pro představu jaké to bude s tím inlayem)

To SmileCZ: Zkus mi na ebayi sehnat bílou krytku trussrodu na Včko s černým okrajem bez nápisu Gibson a dám ti flašku...
Co se týče ceny tak i s těma EMGčkama mě to vyšlo zhruba na 8400, s tím že jen lakování u Kaisera stálo 2400.
takhle vypadal můj původní kreslený návrh (jen pro představu jaké to bude s tím inlayem)

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr: Tak to je nádhera. Ještě bys mohl upřesnit, co přesně znamená, že to není tak úplně homemade. Pochopil jsem, že lak ti dělal Kaiser. Je zbytek tvoje práce, včetně krku?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Ne ne, před maturou nebyl čas. Všecko jsem si to navrhl a řekl jak co chci a udělal mi to Djumil tady z fora. Pak jsem ještě musel upravit profil krku protože s Gibsonama neměl zkušenosti a udělal ho moc tlustý, potom jsem ještě upravil a přefrézoval pár detailů, které Djumil nemohl ovlivnit (jako, že mi tam neseděly EMG a tak). Pak jsem to dal ke Kaiserovi do laku no a až to po 2 měsících nalakoval, jsem tam hodil hardware a elektroniku. Hraje to velice velice pěkně
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
woro90-1
Ten krk je z toho Djumilova javoru co nabízel nebo ještě nabízí na bazaru? Výhledově přemýšlím nad tím, že bych si sehnal kousek javoru na krk...
lidi, teď jsem si všiml, že asi po 2 týdnech co je to nalakované, když se podívám proti světlu jdou jakoby vidět linie kde končí jednotlivé kusy dřeva ze kterých je tělo. Když na to šáhnu tak žádný výstupek necítím, ale odraz světla v těch místech dělá jemnou linii. Myslíte, že je to normální?
Úplně. Jednou v obchodě byl fender stratocaster John Mayer signature za nějaký 56 tisíc a jak tam tak visel tak šlo vidět, že je ze 4 kusů. Mimoto to tak jde vidět i na mých kytarách a kytarách kamošů, prostě to pod určitým úhlem jde vidět.Mastr píše:lidi, teď jsem si všiml, že asi po 2 týdnech co je to nalakované, když se podívám proti světlu jdou jakoby vidět linie kde končí jednotlivé kusy dřeva ze kterých je tělo. Když na to šáhnu tak žádný výstupek necítím, ale odraz světla v těch místech dělá jemnou linii. Myslíte, že je to normální?
Na mém prvním homemadu to taky začlo být vidět, ale až tak po roce a půl (použil jsem nic moc základní lak), ale na mém LP a epiphone EXPu, to třeba vidět vůbec není.
Edit: Ještě něco pro fanšmekry... Nevím jestli to tu bylo, ale doporučuji zhlédnout do konce. Asi si zase seženu nějakou starou diamantku
Když bych do toho už tak moc rýpal jako tady expert, tak bych i předělal krk na lepený
Edit: Ještě něco pro fanšmekry... Nevím jestli to tu bylo, ale doporučuji zhlédnout do konce. Asi si zase seženu nějakou starou diamantku
Když bych do toho už tak moc rýpal jako tady expert, tak bych i předělal krk na lepený
Ono to je daný tím, že na těch kytarách je určitě hrozná vrstva plniče a slušná vrstva barvy a laku. Na mojí první ibanezce to nešlo vidět, dostala novej tenkej lak a hned to pod určitým úhlem vidím, druhá ibanezka to má taky, je to lepší výroba tak i lak je tenčí atd. Ten fendroš za 50 tisíc má taky tenký lak, takže to taky jde vidět.
Řekl bych, že lepší kvalitní tenký lak jak ty prasárny co tam kydají číňani
Řekl bych, že lepší kvalitní tenký lak jak ty prasárny co tam kydají číňani
-
woro90-1
Co se týče těchto přestaveb, já bych se spíš asi snažil zachovat zvláštnosti diamantky než z toho dělat LP. Vždyť je z javoru se smrkovým topem, stejně z toho LP nikdy nebude, tak bych se spíš snažil o zachování původního HW (ten otočný přepínač má své kouzlo, a hranatý struník je zajímavý moderní detail), jen bych ji vyspravil, nově nalakoval a možná osadil jiné snímače nebo použil původní kryty a kostřičky, ale trochu ty snímače uvnitř upravil.Mastr píše:Na mém prvním homemadu to taky začlo být vidět, ale až tak po roce a půl (použil jsem nic moc základní lak), ale na mém LP a epiphone EXPu, to třeba vidět vůbec není.
(vídeo)
Tak to já bych s ní udělal to samé co tady v tom videu, akorát černý hardware a EMG aktivy. Myslím, že by z toho mohla být celkem mašina. Však už jsem jednu doma měl
.
Inspiraci bych bral asi tady. Ta se mi celý život strašně líbila -

Inspiraci bych bral asi tady. Ta se mi celý život strašně líbila -

jen tak pro inspiraci http://www.flickr.com/photos/62767557@N ... /lightbox/ ale docela by mě zajímalo jak to hraje 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
možná je to stereo kytara

a nebo piezo? - myslím že pokud je to přesná replika tigera tak by měla mít piezocore88 píše:možná je to stereo kytaranebo je to aktivní a pasivní výstup . ale kdo ví .
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
no von ten majitel to bude asi slušnej cvok
zesíků tam má že by si moh votevřít vlastní obchod
a uplně nejlepší sou ty kytary s kovovím krkem 

nektery z nich jsou od:
http://www.electricalguitarcompany.com/
http://www.electricalguitarcompany.com/
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Upozornuju, že tam má i celokov 
S tím stereem je to možný, na houslích (piezo snímač + 2 možnosti hall a 1x room) mám taky stereo výstup, kterej pak dělím na dva jacky do di-boxu...
S tím stereem je to možný, na houslích (piezo snímač + 2 možnosti hall a 1x room) mám taky stereo výstup, kterej pak dělím na dva jacky do di-boxu...
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
-
Mr.Freeman
Zdravim , mám pár základních dotazů ohledně home-made kytary.
četl jsem asi prvních 10 stránek a pak mě ztoho bolí akorát oči... takže rovnou k věcem ,kterým nerozumím a nemam vnich jasno:
1/ mohli by jste vypsat nebo vložit link ,kde je napsáno které vlastnosti má určité dřevo při použití na el.kytaru?
např.: Olše,Mahagon... a v neposlední řadě: Smrk , Dub , Buk ,jedle atp... <= nikde sem se nedočetl proč nepoužít Smrk - asi proto že to je měké dřevo a asi by moc nevydrželo a zkroutilo se? ne opravdu nevím.
- a to se ještě nerad ptám na hloupou otázku proč nezrekonstruovat kytaru vyrobenou z něčeho jiného než ze dřeva? - třeba z plechu? nebo nějaké spec. slitiny? karbon?
2/Pak mě vrtá hlavou: pojem masivní dřevo? to je?
3/ jak moc je pravdivá verze čím starší dřevo tím je lepší ? = je velký rozdíl mít vysoušené dřevo 10let nebo 20 let?
4/ za jakých podmínek ho mám nechat vysoušet?
*To je zatím vše děkuji. za odpovědi na mé off otázky.
četl jsem asi prvních 10 stránek a pak mě ztoho bolí akorát oči... takže rovnou k věcem ,kterým nerozumím a nemam vnich jasno:
1/ mohli by jste vypsat nebo vložit link ,kde je napsáno které vlastnosti má určité dřevo při použití na el.kytaru?
např.: Olše,Mahagon... a v neposlední řadě: Smrk , Dub , Buk ,jedle atp... <= nikde sem se nedočetl proč nepoužít Smrk - asi proto že to je měké dřevo a asi by moc nevydrželo a zkroutilo se? ne opravdu nevím.
- a to se ještě nerad ptám na hloupou otázku proč nezrekonstruovat kytaru vyrobenou z něčeho jiného než ze dřeva? - třeba z plechu? nebo nějaké spec. slitiny? karbon?
2/Pak mě vrtá hlavou: pojem masivní dřevo? to je?
3/ jak moc je pravdivá verze čím starší dřevo tím je lepší ? = je velký rozdíl mít vysoušené dřevo 10let nebo 20 let?
4/ za jakých podmínek ho mám nechat vysoušet?
*To je zatím vše děkuji. za odpovědi na mé off otázky.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti