mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?
Pravidla fóra
Re: mini-anketa: jaké trsátko používáte na metal a rock?
dá se.. když jsem to objevil tak jsem s tím bojoval několik měsíců ale to co mě na tom zaujalo mě pomohlo vytrvat a naučit se s tím zahrát to co mě nešlo hned, ale zas.. nejsem všestraný hráč..chce to zkusit jak komu to sedne
-
arcilucifer
na hrubší formy metalu.
Co se týče trsátek, tak to je pro mě španělská vesnice, takže bych měl dotaz...
Zdá se mi to, nebo se na tvrdší styly (gain doprava) hodí tvrdší trsátka (přijde mi, že při úhozu měkkým trsátkem na HiGain slyším ještě takovej pazvuk)?
Zdá se mi to, nebo se na tvrdší styly (gain doprava) hodí tvrdší trsátka (přijde mi, že při úhozu měkkým trsátkem na HiGain slyším ještě takovej pazvuk)?
Já bych řekl, že slyšíš jak to napružený trsátko pleksne před druhou strunu, proto to nemám rád ani u akustik...
-
woro90-1
Dobře, pokud máš trsátko s tvarovanou špičkou nebo máš nějaký výsek z desky ale ohraný do slušného tvaru. Byly doby, kdy všichni jazzmani používali neohebné tlusté kusy želvoviny. Když už je trsátko neohebné, je podle mě lepší opravdu tlusté, lépe se drží. Třeba Primetone od Dunlopu jsou v tomto výborné.Wohma píše:Zajimalo by me, jak s timhle zni vybrnkavani na cistym kanale
na tvrdší hudbu používám brain 1 mm, na sóla spíš ty měkčí, nejlépe george dennis 0.80 mm. chci si koupit želvičku taky 

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A to s Tortex Jazz H3, které má cca 1,2 mm (možná, ani to nemám v ruce, jen teď tipuju) nemám?woro90-1 píše:Může. Zkus si to, ta absolutní kontrola nad strunou a pevný úchop mají něco do sebe
Já bych doma někde vyhrabal Stubbyho, zkoušel jsem s ním hrát, ale skoro mi to i vadilo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jak už zde bylo hodněkrát zmíněno Dunlop Jazz III preferuju červené provedení
jinak nikdo z vas ještě neobjevil kouzlo Dunlopů 058mm? ] Ty jsou podle mě nejlepší 

bez trsátka ani brnk 
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- Darkover
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
- Kontaktovat uživatele:

Hledal jsem dlouho, ale s tímhle jsem konečně naprosto spokojenej. Už přibližně rok nehraju ničím jiným.
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
Zjistil jsem, ze vzhledem k me schopnosti poceni potrebuju na rychlejsi veci neco, co OPRAVDU drzi v ruce..Bo jak se to postupne otaci v ruce neni moc prijemne. Bude pro me Brain dobra volba? 
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- Nero
- Rádce
Ty trsátka jsou tak drahý, že si člověk fakt může stěží dovolit jedno v krámu koupit, aby si to sám vyzkoušel...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Mám jedno trsátko achátové cca 1mm, má to hodně zajímavý cinkavý zvuk - nehodí se na všechno. Líp to popsat asi nejde.nity píše:co rikate na nestandartni trstaka viz treba
http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstvi
mel sem, sice uz je to dlouho, moznost hrat na medeny a bylo tu gut, urcite to melo jinej zvuk(ted nechci tvrdit lepsi/horsi) je to uz dlouho...tohle bude podle me hodne podobny...
Jinak používal jsem BRAINy 0,88 a 0,94. Sice nemám rád signované věci, ale ty trsátka co signoval Hetfield mi sedí do ruky ze všeho nejlíp. Mám 0,73 a 0,94 - nekloužou, a jsou špičatější (oproti želvičkám)
A do mě
Tož díky za reakciNero píše:Ty trsátka jsou tak drahý, že si člověk fakt může stěží dovolit jedno v krámu koupit, aby si to sám vyzkoušel...
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Vam u mekkych trsatek nevadi ten pleskavy zvuk kdyz se drkne?
- Nero
- Rádce
Jsou super, výborně si udělal...Jimmy2 píše:Tož díky za reakciNero píše:Ty trsátka jsou tak drahý, že si člověk fakt může stěží dovolit jedno v krámu koupit, aby si to sám vyzkoušel...Jako na krámě je neměli tak jsem objednával, co jsem chtěl číst bylo něco jako "jsou super, vyborně si udělal"
Ale já pojedu dál na Tortex Jazz H3
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Na něco (třeba funky věci) se docela hodí, ale já ho třeba moc rád nemám.Zejus píše:Vam u mekkych trsatek nevadi ten pleskavy zvuk kdyz se drkne?
IMHO ma to neco do sebe, akorat se to neda pouzit vsude. Rozhodne bych to nezatracoval.Zejus píše:Vam u mekkych trsatek nevadi ten pleskavy zvuk kdyz se drkne?
Včera jsem začal hrát na kytaru, vzal sem všechny možný trsátka a ale ze všeho nejvíc mi vyhovuje takovej ten prstýnek na palci a malíčkem a prsteníčkem se opírám o kytaru. Trochu asi zvláštní styl, ale možná má v tom co dočinění to, že jsem předtím hrál na ukulele.
Mám hrát takhle dál, nebo se radči co nejdřív zvykat na milimetrovýho modrýho Dunlopa?
Mám hrát takhle dál, nebo se radči co nejdřív zvykat na milimetrovýho modrýho Dunlopa?
-
Teorge
Co budeš hrát? Např umělé flažonety, by mohly být problémem.